Takip et

Tahminler

SAG Tahminleri

tarihinde yayınlandı.

Yarın benim sezon içerisinde Oscar’dan sonra en çok sevdiğim, en çok takdir ediğim ödülün, SAG Ödülleri’nin adayları açıklanacak. Oyuncular Birliği son yıllarda Akademi’yle adaylık konusunda inanılmaz benzerlik göstermekte. 20 adaydan 17’sinin aynı olması yeterli bir açıklama olacaktır sanırım. Yalnız bu yıl tahminlerimde yanılma ihtimalim çok yüksek. Çünkü tekrar tekrar söylediğim gibi belirsizlikler dolu bir ödül yılı geçiriyoruz. Ama bu beni SAG Ödülleri’ni tahmin etme zevkinden mahrum bırakamaz. O yüzden lafı uzatmadan hemen başlayalım.

Gary Oldman, Tinker Tailor Soldier Spy

EN İYİ ERKEK OYUNCU

SAG tarihinde bugüne kadar George Clooney‘ye hiç bireysel bir başarısı için ödül vermemiş. Clooney Oscar’ı aldığı Syriana ile aday olduğunda bile ödülü Paul Giamatti‘ye kaptırmış. Michael Clayton ve Up in the Air adaylıkları da ne yazık ki ona bir ödül getirmedi. Yani şu an için Clooney, SAG’in En İyi Erkek Oyuncu için en ideal isim. Onu takip edenler ise Oscar’da da burun buruna yarışacağı Brad Pitt ve Jean Dujardin. Bu üçlüye gittiği her yerde övgülere boğulan ve artık devler ligine geçme zamanı gelen Michael Fassbender‘ı ekledim. İlk beşi tamamlamak için ise son seçimim Gary Oldman. Sebebi ise gayet açık. SAG, veteran aktörleri sever.

1. George Clooney, The Descendants
2. Brad Pitt, Moneyball
3. Jean Dujardin, The Artist
4. Michael Fassbender, Shame
5. Gary Oldman, Tinker Tailor Soldier Spy

Sürpriz yapması en olası aday adayımız Leonardo DiCaprio. J. Edgar‘daki tek iyi şeyin Leo‘nun performansı olduğunu söylüyor sürekli eleştirmenler. Eğer Oldman‘ı yerinden ederse pek de şaşırmam. Yalnız Woody Harrelson‘a da dikkat etmek gerek. Harrelson daha önce The Messenger ile adaylık yapıp sezona güzel bir başlangıç yapmıştı. Michael Shannon‘a gelirsek… O da bu senenin beğenilen performanslarından birini verdi yalnız daha önce Oscar’a aday olan Shannon‘ın bugüne kadar SAG geçmişinde sadece Boardwalk Empire var. Revolutionary Road‘la bile takdir etmemişken çok daha az duyulan bir işiyle neden aday etsinler diye düşünebilirsiniz.

6. Leonardo DiCaprio, J. Edgar
7. Woody Harrelson, Rampart
8. Michael Shannon, Take Shelter

Demian Bichir‘le Ryan Gosling‘i de listemi tamamlamak için sona kondurdum. İkisi de çok çok uzak ihtimaller. Ama gönül Gosling adaylık alsın ister mi? İster.

9. Demian Bichir, A Better Life
10. Ryan Gosling, The Ides of March / Drive

Tilda Swinton, We Need to Talk About Kevin

EN İYİ KADIN OYUNCU

Yine veteranları bol bol ödüllendirdikleri bir kategori. Bugüne kadar SAG ve Oscar farklılıkları arasında Annette Bening – Hilary Swank, Julie Christie – Marion Cotillard, Meryl Streep – Kate Winslet gibi tezimi destekleyecek örnekler var. Ben şu an SAG’i kazanacak ismi Streep olarak görüyorum. Tabiki de adaylar açıklandıktan sonra sezon içerisinde tahminim değişebilir. Ki zaten Meryl daha 3 sene evvel Doubt ile kazandı bu ödülü. Tekrar ödül vermek istemeyebilirler. Michelle Williams, Viola Davis ve Glenn Close banko adaylar gibi gözüküyor. Beşincilik için ise pek çok isim arasında kaldım ama nedense içimden Tilda Swinton demek geldi. Swinton sezona güzel bir başlangıç yaptı. Hem EFA, hem de NBR zaferiyle. Neden buradan da gelecek bir destek onu ikinci Oscar adaylığına götürmesin ki? Hem de kariyerinin en iyi işini sunmuşken.

1. Meryl Streep, The Iron Lady
2. Michelle Williams, My Week with Marilyn
3. Viola Davis, The Help
4. Glenn Close, Albert Nobbs
5. Tilda Swinton, We Need to Talk About Kevin

Olsen‘ı hemen ilk beşin arkasına yerleştirdim. Daha önceleri aday olacağından çok daha fazla emindim ama çıkış yapan oyuncu ödüllerini kendisinden kat kat zayıf olan Felicity Jones‘a kaptırması, Martha Marcy May Marlene‘in bu senenin Winter’s Bone‘u olamayacağını düşündürmeye başladı. Charlize Theron her eleştirmenin tahmin listesinde 5 ve 6. sıralarda bir şekilde kendine yer bulmayı başarıyor. Ben şimdilik aday olacak tahmini yapmıyorum ama eğer aday olursa şaşırmam. Ve Rooney Mara. Fincher‘ın sihirli değneğini dokundurduğu kız.

6. Elizabeth Olsen, Martha Marcy May Marlene
7. Charlize Theron, Young Adult
8. Rooney Mara, The Girl with the Dragon Tattoo

Felicity Jones şu listede gerçekten korkmamız gereken tek isim. Olsen, Theron, Mara hatta Swinton‘ı bile sollayabilir. Çünkü beğendiler. En azından sezonun ilk haftasında bunu gördük. Kristen Wiig ise çok çok uzak bir ihtimal ama oy alacağına inanmak bile güzel.

9. Felicity Jones, Like Crazy
10. Kristen Wiig, Bridesmaids

Nick Nolte, Warrior

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Yardımcı erkek oyuncu yılın en bilinmeyen yarışlarından birine sahne olacak. SAG’de yarın kimin adı okunursa, emin olun ertesi gün herkes tahminlerinde büyük değişiklikler yapacaktır. Çünkü bilmiyoruz. Favori yok. Sadece Albert Brooks‘un ödül yarışına önde başlaması ve Christopher Plummer‘ın aylardır adının anılması var elimizde. Max von Sydow, Kenneth Branagh ve Nick Nolte tamamen hayal ürünü tahminler. Diğer kategorilerde en azından eleştirilere bakarak bir şey söyleyebiliyorsunuz ama bu 3 isim için ortada “ödüllük performans” yorumu da yok. Biraz Nick Nolte

1. Albert Brooks, Drive
2. Christopher Plummer, Beginners
3. Max von Sydow, Extremely Loud and Incredibly Close
4. Kenneth Branagh, My Week with Marilyn
5. Nick Nolte, Warrior

Brad Pitt‘in Kate Winslet‘den sonra aynı yıl iki farklı performansla aday olabilme ihtimali var mı? Böylesine rahat bir yarış içerisinde neden olmasın? Diğer kategoride Clooney‘yi seçip, burada Pitt‘i bile ödüllendirebilirler. Beklenir. Patton Oswalt ise hayali tahminlerden bir diğeri.

6. Brad Pitt, The Tree of Life
7. Patton Oswalt, Young Adult

10 kişiyi tamamlarken bile zorlandım. Sürekli bir şikayet halindeyim ama gerçekten de yardımcı erkek oyuncu dalında tam bir karmaşa olduğunun farkında mısınız? Ben Kingsley sürpriz yapabilir çünkü Hugo çok beğenildi. Eğer eleştirmenlerden aldığı tepkiyi ödül törenlerinden de alırsa işimiz iş. Jonah Hill ve Armie Hammer ise boşluktan yararlanması muhtemel aktörler kontenjanından listeme girdiler.

8. Ben Kingsley, Hugo
9. Jonah Hill, Moneyball
10. Armie Hammer, J. Edgar

Melissa McCarthy, Bridesmaids

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Ben artık ortada Redgrave‘in ödül alacağını düşünen eleştirmen kalmamasına rağmen inatla bu sene Vanessa Redgrave‘in Oscar alacağını söylemeye devam ediyorum. Octavia Spencer ve Jessica Chastain, The Help‘in en çok destek göreceği birlik olduğunu düşündüğüm SAG’den pek ala aynı anda adaylık alabilirler. Chastain‘in en azından bir filmiyle aday olması şart. Berenice Bejo ise kuşkusuz yılın en iyilerinden biri. Onu da es geçmezler diye umuyorum. Melissa McCarthy ise Oscar yolunda gerçekten de büyük desteğine ihtiyaç duyduğu SAG’den eğer beklediğimiz ilgiyi görürse inanılmaz sevineceğim.

1. Vanessa Redgrave, Coriolanus
2. Octavia Spencer, The Help
3. Berenice Bejo, The Artist
4. Jessica Chastain, The Help
5. Melissa McCarthy, Bridesmaids

Janet McTeer bu listeden öne çıkması en muhtemel isim. Hatta McCarthy‘nin yerini alacağını şimdiden söyleyebilirim. Ama burada tahminlerimle inandıklarım karıştığı için McTeer‘ı altıncı sıraya yerleştirdim. Carey Mulligan, An Education‘dan sonra tekrar boy gösterebilir. Shailene Woodley için ise SAG’den pek ümidim yok açıkçası. Aday olabilir evet ama dediğim gibi veteranları çok seviyorlar. Woodley onlar için çok genç kaçabilir.

6. Janet McTeer, Albert Nobbs
7. Carey Mulligan, Shame
8. Shailene Woodley, The Descendants

Sonuçta listenin dolması gerekiyor, öyle değil mi? Hani olur da dünya tersine dönerse belki Sandra Bullock ya da Jodie Foster aday olur.

9. Sandra Bullock, Extremely Loud and Incredibly Close
10. Jodie Foster, Carnage

The Ides of March

EN İYİ TOPLU PERFORMANS

SAG’in bir bakıma En İyi Film Oscar’ı olarak düşünülebilecek bu ödül için aslında bir film sıralaması yapmak gerek. Ama ben herşeyi göz ardı edip sadece performanslara göre bir tahmin yaptım. Sonuçta 2007’de bu adamlar Akademi’yle sadece No Country for Old Men konusunda benzerlik gösterdiler bu dalda. Geriye kalan dört aday da En İyi Film Oscar’ına aday olamadı. Şimdi… The Help şu an en ideal kazanan gibi gözüküyor. Ama çok beğenmeleri takdirinde The Artist‘i seçebilirler. Yalnız geçmişteki Little Miss Sunshine, Sideways, Inglourious Basterds zaferleri hakikaten de oyunculuğu ön plana koyduklarını gösteriyor. Bridesmaids kesin aday olmasını beklediklerimden. The Ides of March ve The Descendants da muhtemelen kendilerine yer bulacaklardır.

1. The Help
2. Bridesmaids
3. The Artist
4. The Ides of March
5. The Descendants

Tinker Tailor Soldier Spy ve Harry Potter burada kendini göstermesi olası filmler. Özellikle Harry Potter‘ın SAG’den böyle bir adaylık olması ve filmin kadrosunun sadece yarısının törene geldiğini hayal etmek bile mucize gibi. Hugo ise Ben Kingsley için söylediğim gibi filmi ne kadar sevdiklerine bağlı. Bana kalsa ilk 10’a bile koymam toplu performans dalında.

6. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
7. Tinker Tailor Soldier Spy
8. Hugo

Midnight in Paris aslında tamamen iyi oyunculuklara sahip değil. Ama Corey Stoll, Kathy Bates, Adrien Brody, Alison Pill gibi isimler filmin bu daldaki olasılığını düşündürtüyor. Carla Bruni SAG’e aday olsa mesela, komik olmaz mı? Ve War Horse… Akıbeti belirsiz Spielberg filmi. İzleyenler oldu. Beğendiler de. Ama kimse oyunculuklardan bahsetmedi. Peki ya SAG filmi çok severse?

9. Midnight in Paris
10. War Horse

Devamını oku
12 Comments

12 Comments

  1. Müge Dörtok

    13 Aralık 2011 at 12:12

    En İyi Erkek Oyuncu Brad Pitt ve En İyi Kadın Oyuncu Michelle Williams olmalı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Albert Brooks, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Berenico Bejo olmalı. Toplu Performans dalında Bridesmaid veya Midnight In Paris olsun.

  2. Müge Dörtok

    13 Aralık 2011 at 12:53

    Bence Rachel McAdams ve Owen Wilson da iyi oyuncular. Her ikisi de çok başarılı. Marion Cottilard da çok başarılı. Yani, toplu performansın en alası Midnight In Paris de var. Daha ne olsun diyeceğim. Carla Bruni de Müze Görevlisi olarak çok başarılı. Adrien Brody, Katy Bates, Corey Stoll ve Alison Pill. Woody Allen işte herkesi toplamış,toplu performansı verin bu filme rica edeceğim.

  3. adem

    13 Aralık 2011 at 14:51

    Midnight in Paris te çok kötü oyunculuklar vardı. Rebecca Hall tam bir razzie performansı vermişti. Diğerlerinin de mükemmel,süper diyebileceğimiz performansları yoktu bence. Toplu performans ödülünde The Ides of March,The Descendants,Tinker Tailor Soldier Spy,The Artist ve Harry Potter/Carnage/Contagion üçlüsünden birinin de olabileceği bir liste bekliyorum ben şahsen.

  4. adem

    13 Aralık 2011 at 16:37

    pardon rachel mcadams :DD
    rebecca hall nerden çıktı, nefret ederim kendisinden o yüzden karıştı hatlar galiba

    • yavuz ekin

      13 Aralık 2011 at 16:45

      Adem rebecca hall dedin ben anlamam :=) Cok seviyosun ki bak ellerine bile dökülmüş hehe 🙂

  5. yavuz ekin

    13 Aralık 2011 at 16:44

    Kristen Wiig, Bridesmaids teki rolüne bayılmıstım. Hele fuckin cookie sahnesi beni kırdı gecirdi :)) Bu kadar güçlü adaylıklar içinde oscarda yer bulması çok zor ama en azından diğer törenlerde ödül almasını isterim.

    En iyi kadın oyuncu dalında ise artık merly streep iyi bir performans sergilediyse ona vermeliler. oscar da kadını 83 ten beri sayısız adaylıklardan beri ödüllendirmiyorlar. M.williams ın performansı nasıldır tabi bilemiyorum. Valla en iyisi yorum yapmamak bir süre icin cünkü izlemedigimiz film o kadar çok ki. Onun bunun demesiyle etiket tutar gibi olmaz bu işler.

    Driver ve tree of life i izlemeden önce, herkes öve öve bitiremiyordu. Cok merak etmistim. Nİtekim de izledim ve gördüm ki, delinin biri kuyuya taş atmıs 40 akıllı cıkaramamıs misali denildigi kadar etki bırakmadı bende 2 film.

    Bu arada warrior filmindeki rolüyle nick nolte hosuma gitti. İyi bir oyunculuk sergilemiş. Ama albert nobbs daha agır basıyor o baska.

  6. yaxley

    13 Aralık 2011 at 17:21

    Benim tahminlerim:

    Erkek Oyuncu;

    George Clooney
    Brad Pitt
    Jean Dujardin
    Gary Oldman
    Michael Fassbender

    Kadın Oyuncu;

    Meryl Streep
    Glenn Close
    Michelle Williams
    Viola Davis
    Charlize Theron

    Yardımcı Erkek Oyuncu;

    Christopher Plummer
    Albert Brooks
    Nick Nolte
    Kenneth Branagh
    Brad Pitt

    Yardımcı Kadın Oyuncu;

    Vanessa Redgrave
    Jessica Chastain
    Janet McTeer
    Octavia Spencer
    Berenice Bejo

    Toplu Performans;

    The Help
    The Ides of March
    The Descendants
    Tinker Tailor Soldier Spy
    Harry Potter and the Deathly Hallows Part II

  7. onur

    13 Aralık 2011 at 18:15

    Shailene Woodley eğer aday olmazsa çok büyük bir haksızlık vardır ortada.Filmi izlemedim ama fragmanda bile çok iyiydi.Onun dışında umarım en iyi kadın oyuncu dalında Glenn Close aday olmaz.Onun yerine Charlize Theron’un aday olmasını isterim.

  8. TigerBlood

    13 Aralık 2011 at 19:41

    Ben de kendi tahminlerimi yazayım,yarın açıklama yapılınca karşılaştırırım

    En İyi Erkek Oyuncu

    George Clooney
    Jean Dujardin
    Brad Pitt
    Michael Fassbender
    Ryan Gosling

    En İyi Kadın Oyuncu

    Tilda Swinton
    Charlize Theron
    Meryl Streep
    Michelle Williams
    Felicity Jones

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

    Melissa McCarthy
    Carey Mulligan

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

    Albert Brooks
    Cristopher Plummer

    En İyi Toplu Performans

    The Ides of March
    Bridemaids
    Margin Call
    Midnight İn Paris
    Harry Potter

  9. Müge Dörtok

    14 Aralık 2011 at 06:51

    -Pazartesi günü Moneyball – Kazanma Sanatı filmini izledim ve Brad Pitt’e bir kez daha hayran kaldım. Brad Pitt’in Oscar Ödülü alması gerektiğini düşünüyorum.
    -En İyi Film Ödülü ya The Artist, ya da Hugo olmalı. The Tree of Life filmini izlemedim, konusu ve fragmanları beni hiç ama hiç etkilemedi. İnsan doğasını kurcalayan filmleri sevmiyorum.
    -Toplu Performan için ya Bridesmaid ya da 5 oscarlı oyuncuyu kadrosuna katan Midnight In Paris’in olmalı.
    -Özgün Senaryo ödülü kesinlikle Midnight In Paris olmalı.
    -En İyi Kadın Oyuncu Michelle Williams ya da Meryl Streep diyorum.
    -En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Berenico Bejo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Albert Brooks

    • onur

      14 Aralık 2011 at 07:23

      5 oscarlı oyuncu demişsiniz de hepsi başroldü sanki.Özgün senaryo dışında Midnight İn Paris’in ödül almasına imkan yok bence.Woody Allen’ın bundan çok daha iyi filmleri var.

  10. Müge Dörtok

    14 Aralık 2011 at 07:40

    Başrolde olmasına gerek yok. Kadroda olması önemli. Diğer filmlere göre daha fazla Oscar ödülü almış oyuncu kadroda. Bence, asıl önemli olan başrolde olup olmamaları değil. Woody Allen’in en iyi filmi olmasa da en iyilerinden. Bence en iyi Woody Allen filmi Vicky, Christina, Barcelona.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin