WGA Tahminleri ’11

WGA Tahminleri ’11

SAG, PGA ve ADG ile başlayan meslek birlikleri turumuzun yeni durağı WGA, yani Yazarlar Birliği. WGA, yarın adaylarını açıklayacak. Yalnız hemen hatırlatalım. WGA, birliğe üye olmayan yazarların çalışmalarını aday yapmıyor. Yani bu sene de şimdiden diskalifiye olmuş sayısız film var. Öncelikle diskalifiye olanları hatırlatalım:

Özgün Senaryo: The Artist, Beginners, The Iron Lady, The Lady, Like Crazy, Margin Call, Martha Marcy May Marlene, Melancholia, Rango, Shame, Take Shelter
Uyarlama Senaryo: Albert Nobbs, Carnage, Drive, Jane Eyre, My Week with Marilyn, Sarah’s Key, The Skin I Live In, Tinker Tailor Soldier Spy

Ve tahminlere geçersek…

ÖZGÜN SENARYO
The Artist‘in yokluğu hissedilecek olsa da bu yılın iyi özgün senaryolarının çoğu yarış içerisinde. O yüzden ben bu beşli haricinde bir aday beklemiyorum. A Separation‘ın da geçerli olup olmadığından haberim yok. Sürpriz yapabilecek tek film de o ne yazık ki. Zannetmiyorum ki WGA oturup da Margaret‘ı ya da J. Edgar‘ı aday etsin. Bu arada Bridesmaids‘in aday olması takdirinde pek ala Midnight in Paris‘den rol çalıp ödülü alması mümkün, bilginiz olsun.

1. Midnight in Paris
2. Bridesmaids
3. 50/50
4. Win Win
5. Young Adult
Alternatifler: A Separation, Margaret, J. Edgar

UYARLAMA SENARYO
Uyarlama senaryo kategorisi özgün senaryonun aksine sürprizlere biraz daha açık. O yüzden ben The Ides of March‘ın ilk beşe girmesinin olası olduğunu düşünüyorum. Extremely Loud & Incredibly Close‘un gittikçe tükenen ümitleri ise yarın WGA adayları ile açıklığa kavuşacak. Stephen Daldry‘nin Yönetmenler Birliği’nde de hiç bir şey yapamayacağını göz önünde bulundurursak, filmin geriye kalan tek şansı WGA.

1. The Descendants
2. Moneyball
3. Hugo
4. The Help
5. The Girl with the Dragon Tattoo
Alternatifler: The Ides of March, Extremely Loud & Incredibly Close, War Horse

Yarış dışı olan filmleri de göz önünde bulundurarak sizden tahmin alalım…

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

7 Yorum

  1. TigerBlood

    Yani o kadar çok diskalifiye olan film var ki şu film süpriz yapar diyemiyorum.

    Özgün senaryo da tahminim ödülü Midnight İn Paris kucaklayacaktır,Bridemaids’in alma ihtimali bence yok.Film ne kadar güzel olsa da Midnight İn Paris’in senaryosu ile Bridemaids’in senaryosu arasında dağlar kadar fark var bence.

    Uyarlama senaryo biraz daha renkli bir yarışa sahne olacak gibi

    The Girl with the Dragon Tattoo ne yapacak çok merak ediyorum,eğer çok beğenilirse film burda bile ödülü kucaklayabilir ama aksi takdirde The Descandants ile Moneyball yarışı olacaktır

    Yanıt
  2. yaxley

    Özgün Senaryo

    Midnight in Paris
    50/50
    Bridesmaids
    Young Adult
    Win Win
    —–A Separation

    Uyarlama Senaryo

    The Descendants
    Moneyball
    The Girl with the Dragon Tattoo
    Hugo
    The Help
    —–The Ides of March, War Horse

    Yanıt
  3. Emel

    The Artist, Beginners, Melancholia, Rango, Shame, Drive, Jane Eyre, My Week with Marilyn, Tinker Tailor Soldier Spy… gibi filmlerin baştan diskalifiye olması üzücü…

    Özgün senaryo
    — 50/50
    — Midnight in Paris
    — Bridesmaids
    — Young Adult
    — Source Code

    Uyarlama senaryo
    — Moneyball
    — The Ides of March
    — The Descendants
    — The Help
    — The Girl with the Dragon Tattoo

    Yanıt
  4. Erşah

    Kimse hesaba katmıyor ama, BZA Amerika’da girdi vizyona. Pek şansı olmasa da yavaş yavaş dikkat çekmeye başladı.

    Yazarlar birliği geçen sene Nolan’a ödülü verdi ama Oscar’da yüzü gülmedi. DGA, WGA’dan daha çok belirleyici bu yarışta. Bence bu ödül tam bir formalite, yine Şubat ayının sonunda ters köşe olacağız.

    Bence:

    Özgün Senaryo: Midnight in Paris (kim ne derse desin Woody Allen sinemasının yeni zirvesi bu film)

    Uyarlama Senaryo: Moneyball (Nokta.)

    Yanıt

Yorum yazın...