The Real O’Neals (2. Sezon)

The Real O’Neals (2. Sezon)

Yaratıcılar: Joshua Sternin, Jennifer Ventimilia | Oyuncular: Martha Plimpton, Jay R. Ferguson, Noah Galvin, Matthew Shively, Bebe Wood, Mary Hollis Inboden, Matt Oberg, Ramona Young, Sean Grandillo, Jessica-Snow Wilson, Christopher Avila, Jeremy Lawson, Ray Ford, Caleb Fierce | 20 dakika | ABC

| B+ |


Network televizyonculuğu ölüyor mu dediğimiz yerde risk almaya gönüllü kanallardan dişe dokunur komediler gelmeye başladı, bilmem farkında mısınız? Efemine zevkleri olan hetero aile babasıyla eşcinsel çiftin seyirciyi kahkahalara boğduğu Modern Family pek çok kapıyı araladı hiç şüphesiz. Her ne kadar toplanma amacımız The Real O’Neals olsa da dizinin başrolü, Eric Stonestreet’i gay ahaliye bir hakaret olarak görüyor; fakat kendi bile yol haritalarını inkar edemez herhalde. Dinî öğretilere sıkı sıkıya bağlı bir ailenin Amerikan rüyası olarak kabul görebilecek portreyi yerle bir etmesiyle start aldı geçtiğimiz yıl The Real O’Neals. Ebeveynler boşandı, evin küçük oğlu cinsel kimliğini açığa vurdu. Tam bu kaos ortamı toparlandı, acı sözlerle açılan yaralar kapandı derken yeni cephelerde mücadeleler verirken tekrardan konuk olduk O’Neal ailesine. Bu sefer birbirine karşı daha anlayışlı ve Pazar ayinlerindeki ahalinin neler düşündüğünü çok daha az umursayan bir familya var. Eileen okul müdürüyle tarifi imkansız bir ilişkinin kollarına kendini atıyor, Kenny ilk erkek arkadaşıyla yeni denizlere yelken açıyor, Jimmy yuvadan uçmaya hazırlanıyor, Pat kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor ve Shannon ise… Shannon işte. Tahmin edebileceğiniz gibi tüm maceraları kahkaha garantili bir güzergah belirlemişler yine. Hikayenin aksadığı her noktada da üç kardeşin karşı koyması imkansız dinamiği kullanılmış senaristler tarafından. Ben geçen seneye göre daha cafcaflı ama monoton geçen ikinci sezondan sadece hikayeye en az açılış sahneleri kadar kuvvetli astar atabilmelerini isterdim, ama olmadı. Şimdilik yeni sezonla ilgili bir haber yok. Fakat ABC, seyirciden yana çok sıkıntı çekmeyen sitcom’u bir süre daha ekranlarda tutar diye umuyorum.
MVP: O’Neal kardeşler (Noah Galvin, Matthew Shively, Bebe Wood)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...