This Is Us (1. Sezon)

This Is Us (1. Sezon)

Yaratıcı: Dan Fogelman | Oyuncular: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan, Ron Cephas Jones, Eris Baker, Faithe Herman, Jon Huertas, Gerald McRaney, Janet Montgomery, Milana Vayntrub, Denis O’Hare, Niles Fitch, Lonnie Chavis, Hannah Zeile, Mackenzie Hancsicsak, Logan Shroyer, Parker Bates | 45 dakika | NBC

| B |


Parenthood’un izinden giderek 18 hafta boyunca Amerikalılar’ın kutsal aile kavramında sağılacak yer bırakmadı This Is Us. NBC’nin bir network dramasına göre fazlaca sarsıntı yaratan hit draması izleyicisini çabuk buldu. Tema obsesifliği takvim yılında kutlanmadık bayram bırakmasa da tek bir ailenin başına binbir çeşit derdin musallat olduğu bir dizi değil This Is Us. Daha ilk bölümden paralel kurguda iki farklı zaman dilimini anlatacağının sinyallerini vererek twist müptelalığından yararlandı ve sonrasında da karakterlerini tanıtmaya girişti. Biyolojik ailesini arayan üvey evlat, kilo sorunlarıyla çocukluğundan beri boğuşan genç bir kadın ve kalabalık bir evde büyüdüğü için hak ettiği kadar ilgiyi görmediğinden asla büyümemiş koca bir adam. Ve tabii sıkıntılı bir evlilik, ekonomik problemler, daha evliliğinin ilk günlerinde ebeveynleriyle boğuşan bir çift, falan da filan… Bizim burada kötü yola düşen kız çocuğu ya da sevdası için dağları delen has oğlan ne ise, This Is Us da ABD’deki çağdaş hassasiyetlere oynayarak parasını kazanmaya bakıyor. Pasaklı öyküsü kimi zaman biçilme ihtiyacı duysa da elindekiyle yetinmeyi bilen oyuncuları sanırım bu aşırı dramatize edilmiş seriyi izlenebilir kılan. Ryan Murphy’nin yıldızını parlattığı Sterling K. Brown ile Emmy’deki yerini çoktan ayıran Chrissy Metz sanıyorum herkesin favorisi. Ron Cephas Jones, kanser hikâyesi ve final öncesi emanet edilen bölümü sayesinde seyircinin takdir ettiği bir başka This Is Us yüzü. Ben bir de gizli favorim, çaktırmadan işleyen mekanizmanın bel kemiği niteliğinde bir karaktere can veren Milo Ventimiglia’nin adını anacağım. Beklentisiz, çok bağlanmadan ve muhattap olacağınız sahteliği bilerek izleyeceksiniz izleyin. Yoksa sulu hısım edebiyatı uyku kaçırır, asabiyet yapar.
MVP: Chrissy Metz

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...