Modern Family (10. Sezon)

Modern Family (10. Sezon)

Yaratıcılar: Christopher Lloyd, Steven Levitan | Oyuncular: Ed O’Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Aubrey Anderson-Emmons, Jeremy Maguire, Chris Geere, Reid Ewing, Marcello Reyes, Elizabeth Banks, Dan Levy, Ben Schwartz, Shelley Long, Jimmy Tatro, Fred Willard, Mira Sorvino, Andrew Daly, Rob Riggle, Nathan Lane | 20 dakika | ABC

Sırf zamanında üst üste tonlarca Emmy alıp çok başarılı olduğu için yok edilmesi gereken menem bir şeymiş muamelesi gören Modern Family, gemiyi başkalarının koynuna girmek üzere terk edenlere inat kalitesinden ödün vermeden yayın hayatına devam ediyor. Modern kelimesinin özellikle şu son beş yılda evrim geçirerek bambaşka bir şeye dönüşmesi sebebiyle ismiyle örtüşmeyen oldukça beyaz tablosunda network televizyonculuğunun da yan etkisi olarak hâlâ gelenekçi bir tarafı olduğunu inkâr edemiyorum. Ancak üç ayrı jenerasyona yer veren dizinin zaman içerisinde spot ışıklarının altına hep başka başka oyuncuları koymasının da katkısıyla o dinamik, güldürmekten bıkmayan, neşeli ve özgün Modern Family tablosu asla bozulmadı. Hailey’nin hamileliğini merkezine oturtup kalan öykülerin hepsini buna göre ya da ölçeğini büyütmeden tasarlayan senaristlerin yıllar içerisinde farklı platformların sunduğu fırsatlar sayesinde epeyce rakibi türemiş olsa da kendi kulvarında bir numara olduğu su götürmez bir gerçek. Sezon genelinde bir yorum getirecek olursam… Başlamadan evvel final olduğuna bizi inandıran ama sonradan açıklandığı üzere asıl vedasını 11. serisine saklayan yapım artık ödül grupları için yapılmış, dikkat dağıtan ara bölümlere yer vermediğinden ötürü tıkır tıkır işliyor. Bugüne kadar tüm numaralarını sergilediklerinden dolayı da o epizodik, tek bir şablondan yararlanan ve herkese eşit miktarda ekran süresi ayırmaya gayret eden üsluba geri döndüler. Ben pek şikayetçi değilim bu durumdan. Çünkü mizahlarını, arada ufak ufak servis ettikleri duygusal tarafla da epey harmanladılar artık. Evet, Cam ile Mitch’in ilişkisi 2019 için fazla “güvenli”, Gloria ile Jay politik anlamda bütün olarak yanlış, Manny’nin alışık olmayan bütün zevklerini tatsız damgalarla yaftalamaları da biraz bayat. Ama malzeme bu ve on senedir işleyen şeyi, büyük bir hata işlememesine rağmen sırf günü yakalayabilmek adına sıfırdan inşa etmenin bir anlamı yok artık. Dolayısıyla aza tamah ediyormuş izlenimi veriyor olsam da her haftasına bolca kahkaha sığdırdığım Modern Family’i ilk günkü gibi büyük bir zevkle izlemeye devam ettiğimi beyan edebilirim göğsümü gere gere. Ben asıl şanın şöhretin âlâsına ulaşan ekip bu proje bitince ne yapacak onu merak ediyorum. Bilhassa her sezon rolü azalıyormuş gibi hissettirmesine rağmen en küçük repliği bile devleştirmeyi başaran Sofia Vergara’da gözüm. Endüstri yetenekli aktrise hangi rolleri layık görecek meraktayım. Hadi bakalım. Seneye görüşürüz!
MVP: Sofia Vergara (Gloria Delgado-Pritchett)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...