Mom (4. Sezon)

Mom (4. Sezon)

Yaratıcılar: Chuck Lorre, Eddie Gorodetsky, Gemma Baker | Oyuncular: Anna Faris, Allison Janney, Mimi Kennedy, Jaime Pressly, Beth Hall, William Fichtner, Sadie Calvano, Matt L. Jones, Blake Garrett Rosenthal, Sara Rue, Jonny Coyne, Spencer Daniels, Amy Hill, Lauri Johnson, Julia Lester | 20 dakika | CBS

| A- |


Chuck Lorre dizilerini blog sayfalarında parçalara ayırdıktan sonra dört senedir düzenli bir şekilde Mom övdüğüme ben de inanamıyorum; ama Lorre’den daha büyük bir proje bu. Her şeyden evvel komedinin hakkı yenen divası Anna Faris ve büyük duayen Allison Janney’i buluşturuyor. Değindiği temalar arasında bağımlılık ve bu başlığın kaçınılmazı “ölüm” var. 20-25 dakikalık bölümleri içerisinde kahkaha krizlerine sokabildiği gibi sizi ağlamaktan perişan da edebiliyor. Bilmem anlatabildim mi? Dediğim yere geri dönüyorum galiba: Chuck Lorre’den daha büyük bir dizi bu. CBS’in reytingleri parlamayan komedisi bu yıl büyük bir risk alarak Anna Faris’i aday etmeyip Janney’i kutsayan ATAS’a her iki oyuncusu için de “başrol” pozisyonunda başvuru yaptı. Bu da zaman içerisinde dizideki ağırlığı büyüyen usta aktrisin Faris’le birlikte öyküyü sırtında taşımak için ne kadar çaba sarf ettiğinin altını çiziyor bana sorarsanız. Dördüncü sezona gelecek olursak… Bu sene acı kayıplarımız ve mühim yüzleşmelerimiz daha sınırlı sayıdaydı. Ama dramanın en ağdalısına da rast gelmeden etkisi altına alabilen bir duygu tornadosu var zaten Mom’ın içerisinde. Ben her yıl olduğu gibi önünde saygıyla eğiliyorum senarist ekibin. Kurdukları denge televizyonda çok kolay yaratılan bir şey olmadığı gibi herhangi bir formülasyonla da elde edilecek kadar sıradan bir muvaffakiyet de değil. Dileğim karakterlerin günlük savaşımları sona ermediği müddetçe bitmemesi. Zira bu zeyrek anlatının alkol ve madde tabiiyetiyle boğuşan insanlarla alakadar daha pek çok hikâyesinin olduğuna eminim.
MVP: Anna Faris

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...