Takip et

Oscar Boy Özel

10 olası süpriz

tarihinde yayınlandı.

Yarın öğle saatlerinde, 15:30 gibi, aylardır tahminlerini yaptığımız 82. Akademi Ödülleri’nin adayları açıklanacak.Ben son tahminlerimi birkaç gün evvel yaptım.Ancak olası süprizlerden de bahsetmezsem olmaz.İşte olası süprizler:

  1. En İyi Film dalı için 8 filmin yeri kesin(Avatar, The Hurt Locker, Inglourious Basterds, Up In The Air, An Education, Invictus, Up ve Precious).Geriye kalan 2 film için ise benim pek çok alternatifim var.Kısacası tam olarak tahmin edemiyorum.Alternatiflerim arasından şaşırtıcı olabilecek iki film var.Bunlar ise seyircinin ölüp bittiği (500) Days of Summer ve ne seyircinin ne de eleştirmenlerin beğendiği Nine.Eğer ilk 10’a The Hangover ya da Star Trek girer ise işte siz tepkimi o zaman görün.
  2. En İyi Yönetmen kategorisinde tam bir tıkanma söz konusu olsa da Lee Daniels‘ın yerini kesinleşmiş göremiyorum.Yeni bir isim olması sebebiyle Akademi başka birini tercih edebilir.Peki kim olabilir? Clint Eastwood(Invictus) mu, Coen kardeşler(A Serious Man) mi yoksa Neill Blomkamp(District 9) mı?
  3. Emily Blunt ya da Marion Cotillard‘ın ilk 5’e girme ihtimali bana oldukça fazlaymış gibi geliyor.İkisinden biri Helen Mirren‘ı yerinden ederse şaşırmamak lazım.
  4. Jeff Bridges, Mo’Nique ya da Christoph Waltz hiç aday olmasa.Bu süpriz değil direk Akademi’nin sonunun haberi olur.
  5. Eğer Avatar tüm teknik dallar dışında Zoe Saldana‘nın enfes CGI performansıyla aday olursa, sinema tarihi o anda baştan yazılır.
  6. The Hangover‘ın En İyi Özgün Şarkı dalına girmesi de olası.Zaten bu dal için her türlü şey bana süpriz olacakmış gibi geliyor.Bu sene tahmin etmesi oldukça güç bir dal.
  7. A Single Man‘in En İyi Özgün Müzik adaylığı alması benim için hem süpriz hem de sevindirici bir haber olur.Keşke…
  8. Viggo Mortensen adaylığıyla beraber birkaç dalda The Road sevgisi fena olmaz doğrusu.
  9. Stanley Tucci‘nin The Lovely Bones yerine Julie & Julia‘yla aday olması nasıl olur peki?
  10. The White Ribbon En İyi Yabancı Film dalında aday olmazsa ayaklarımı havada çırparım, sonuncu madde bu olsun.
Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin