Black Swan ve True Grit’in müzikleri diskalifiye oldu

Black Swan ve True Grit’in müzikleri diskalifiye oldu

Öncelikle bu haberi vermeyi unuttuğum için özür dilerim. Geçen hafta açıklama yapılmıştı ama ben sizlere söylemeyi unuttum.Konumuza gelirsek… Bu sene En İyi Özgün Müzik kategorisinde ne yazık ki True Grit, The Kids Are All Right, The Fighter ve Black Swan filmlerini göremeyeceğiz. Sebebine gelirsek… Bana göre yılın en iyi soundtracklerinden biri olmasına rağmen Clint Mansell‘in Black Swan için çıkardığı iş Tchaikovsky’nin “Swan Lake”ini kullandığından dolayı diskalifiye oldu. True Grit ise 19. yüzyıl marşlarından çoğunu altyapılarda kullanan Carter Burwell‘in adaylığını engellemiş durumda. The Kids Are All Right ve The Fighter‘ın diskalifiyelerinin sebebi ise yeteri kadar yeni müzik olmaması ve içerisinde fazlaca eski şarkı barındırması. Böylece bu dalda durum iyice eğlenceli bir hale dönüştü.

Şu an Inception (Hans Zimmer) ve The Social Network‘ün (Trent Reznor ve Atticus Ross) adaylıkları kesin gibi gözüküyor. Bu isimlerin haricinde Alexandre Desplat bu sene 3 farklı film müziğine imza attı: The Ghost Writer, Harry Potter and the Deathly Hallows Part I ve The King’s Speech. Üçünün arasından en kuvvetli ihtimal ise bana kalırsa The Ghost Writer. Ama tabi Akademi The King’s Speech filmini çok beğendiyse birşey diyemeyiz. Ve tabi The Illusionist (Sylvain Chomet) ve Tron: Legacy‘yi de (Daft Punk) unutmamak lazım. Özellikle Daft Punk‘ın alacağı bir adaylık Oscar’a güzel bir renk katabilir.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...