Takip et

Haberler

Sonunda DGA adayları…

tarihinde yayınlandı.

Darren Aronofsky, David Fincher, Tom Hooper, Christopher Nolan ve David O. Russell

29 Ocak’ta sahiplerini bulacak olan DGA Ödülleri’nin adayları birkaç dakika evvel açıklandı. Daha önce sizlere DGA’in çok çok önemli bir ödül olduğundan uzunca bahsetmiştim. Amerikalı Yönetmenler Birliği olarak adlandırabileceğimiz DGA’in ödül tarihinde (1948’den beri) Oscar’la örtüşmeyen sadece 6 yıl var. Onun dışında hem DGA hem de En İyi Yönetmen Oscar’ı hep aynı isimlere gitmiş. Ve şimdi bu yılın DGA adayları da açıklanmış durumda:

  • Darren Aronofsky, Black Swan
  • David Fincher, The Social Network
  • Tom Hooper, The King’s Speech
  • Christopher Nolan, Inception
  • David O. Russell, The Fighter

Hiç ama hiç şaşırmadım! Ben David O. Russell yerine Danny Boyle demiştim. David O. Russell ise listemin sadece 6. sırasındaydı. 5’te 4 yaptım yani. Tıpkı PGA’de olduğu gibi 1 tane kaçırmış bulunmaktayım. Peki bu ne ifade ediyor? Öncelikle bu beşlinin Oscar’a da rahatlıkla aday olacağını bilmenizi isterim. Hem Coen Kardeşler hem de Danny Boyle büyük ödüller tarafından tamamen görmezden gelindi. True Grit‘in son günlerde yükselen grafiğinin ona En İyi Film ödülünü kazandırmayacağı da bariz bir şekilde belli olmuş oldu. Üzüldük mü? Bilmiyorum. Pek Coen taraftarı değilim, ama hala True Grit‘i de izlemedim.

Danny Boyle‘un dışarıda bırakılması için ise 2 önemli sebep var. Birincisi ödülü sadece 2 sene evvel aldı. Hem de öyle böyle bir almak değil, Slumdog Millionaire‘le gittiği her ödül törenini silip süpürdü. İkincisi ise 127 Hours‘ın hakikaten hazmı kolay bir film olmayışı. Her ne kadar film 90 dakikadan ibaret olsa da ciddi anlamda farklı bir yönetmenlik, farklı bir hikaye anlatımı var. Tam anlamıyla “tek kişilik şov” denebilir 127 Hours için.

Ve tabi adayların üzerinden devam etmek gerekirsek… Kariyeri televizyondaki ufak çaplı başarılarla dolu bir adam için büyük bir adaylık bu. Demek oluyor ki The King’s Speech hakikaten çok sevilmiş. Altın Küre adaylıkları hiç birşey ifade etmiyordu ama DGA adaylığı kesinlikle olayın özünü açıklıyor. Aynı şekilde David O. Russell‘ın da kariyerinin en iyi işini çıkardığı söylenebilir. Böylece o da devler ligine katılmış oldu. Geriye kalan 3 aday ise zaten kendine has hayran kitlelerine sahip, dönemin en başarılı yönetmenleri. David Fincher büyük ihtimalle ödülü alacak isim. Christopher Nolan da ona en yakın oyları toplayacak aday. Nolan‘ın aday olmamasını bekleyenleri ise anlayamıyorum. Inception‘ı beğenmemiş olsanız bile 2 sene evvel The Dark Knight‘la Nolan‘ı aday etmiş bir topluluk bu. Eğer Batman serisinin son filmiyle ödülleri de toplarsa hiç şaşırmayın derim. Ve tabi Aronofsky. Yılın en iyi filmlerinden birinin, genç ama efsane sahibi. Ben DGA adaylarını beğendim. Şimdilik 29 Ocak’ı bekleyeceğiz.

Bu arada haftasonunda Critics’ Choice ve Altın Küre ödülleri dağıtılacak. Altın Küre heyecanını canlı canlı yaşamak isterseniz ben buralarda olacağım sabaha kadar, kaçırmayın derim….

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin