Takip et

Haberler

Yılın en iyi görüntü yönetmenleri

tarihinde yayınlandı.

Wally Pfister, Inception

Amerikalı Görüntü Yönetmenleri/Sinematograflar Birliği (ASC) hakikaten çok çok önemli olduğunu düşündüğüm ödüllerinin adaylarını açıkladı. Önemli diyorum çünkü Görüntü Yönetimi ve Kurgu dalları her zaman Oscar’da En İyi Film kategorisini işaret eden dallardır. ASC ile Oscar’ın seçimleri her zaman örtüşmese bile Akademi de önemli bir yere sahip oldukları gerçeğini yabana atamazsınız. İsterseniz önce adaylara bakıp, sonra üzerine konuşalım:

  • Matthew Libatique, Black Swan
  • Wally Pfister, Inception
  • Danny Cohen, The King’s Speech
  • Jeff Cronenweth, The Social Network
  • Roger Deakins, True Grit

Libatique, Pfister ve Deakins kesinlikle beklediğimiz adaylardı. Black Swan ve Inception özellikle bu yılın en çok En İyi Görüntü Yönetimi ödülünü toplamış filmler. Roger Deakins ise 8 defa Oscar’a aday olmuş emektar bir sinematograf. Zamanı ne zaman gelecek bilmiyorum ama ölmeden önce katiyyen bir Oscar alması gerekli. ASC Ödüllerinde ise daha önce 9 kere aday olup, 2 ödül almışlığı var. Gelelim diğer iki adayımıza… İşte işler tam burada karışıyor.  Ben 127 Hours (Anthony Dod Mantle) ve Shutter Island (Robert Richardson) adaylıkları bekliyordum ama onların yerine yılın en iddialı 2 filmi aday oldu: The Social Network ve The King’s Speech.

The Social Network‘ün adaylığı nispeten daha az şaşırttı. Sonuçta insan En İyi Film ödülünü alması beklenen filmi böyle önemli bir teknik kategoride görmek istiyor. Ama The King’s Speech… İşte bu adaylıkla beraber ciddi bir iddiası olduğunu da görmüş olduk. Çünkü ne yaparsanız yapın ne Cronenwerth ne de Cohen çok özel sinematografilerle karşımıza çıkmadı. Bu adaylıklar iki filmin de ne kadar çok sevildiğini bizlere gösteriyor. The Social Network şu ana kadar neredeyse tüm eleştirmen ödüllerini topladı. Eğer SAG’de de En İyi Toplu Performans ödülünü alırsa herhangi bir gücün filmin önüne geçebileceğini düşünmüyorum. Ama ben The King’s Speech ‘in Altın Küre’den zaferle çıkacağına inanıyorum. Şayet SAG’i de kazanırlarsa işte o zaman The Social Network o kadar da güçlü olamaz. 13 Şubat’ta BAFTA’yla aynı gün dağıtılacak ödüllere kadar ASC için başka birşey söyleyemeyeceğim. İlerleyen zamanlarda bazı şeyler netleşince tahmin etmek daha kolay olur umarım.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin