Takip et

Tahminler

Critics Choice tahminleri

tarihinde yayınlandı.

Meryl Streep ve Sandra Bullock

Aslında BFCA’in dağıttığı Critics’ Choice Ödülleri’nin tahminlerini yapmayacaktım. Ama birkaç kişinin ısrarı üzerine bu ödülleri de tahmin etme kararı aldım. Cuma gecesi dağıtılacak ödüllere bu sene Black Swan 12, The King’s Speech ve True Grit 11, Inception 10, The Social Network ise 9 dalda aday oldu. Ana ödülleri tahmin etmek kolay ama teknik kategorilerde ne yapacaklar hakikaten merak konusu. Son 4 yıldır Oscar’la aynı adrese En İyi Film ödülünü veren Critics’ Choice Ödülleri’yle ilgili tahminlerime gelirsek…

En İyi Film: The Social Network (runner-up: Black Swan)
1995 yılından beri dağıtılan bir ödül Critics Choice ve geçmiş yıllara baktığınızda Fargo, L.A. Confidential, Saving Private Ryan, Sideways gibi eleştirmenlerin hakikaten çok sevdiği filmlerin ödüllendirildiğini görüyorsunuz. Zaten bu da bir eleştirmen ödülü olduğundan En İyi Film ödülünün başka bir filme gideceğini düşünmek delilik olur.

En İyi Yönetmen: David Fincher, The Social Network (runner-up: Darren Aronofsky, Black Swan)
BFCA 15 yıldır bu ödülü sadece 1 kere Akademi’den farklı bir adrese göndermiş. O da 2002 yılında. BFCA’i Catch Me If You Can ile Steven Spielberg alırken, Oscar ise The Pianist ile Roman Polanski‘ye gitmiş. Kritik ödüllerinin geneline bakarak verdiğimiz bir karar olduğundan bu ödülün David Fincher‘a gideceğini düşünmek çok da yanlış olmaz sanıyorum.

En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth, The King’s Speech (runner-up: Jesse Eisenberg, The Social Network)
En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman, Black Swan (runner-up: Annette Bening, The Kids Are All Right)
Erkek oyuncu kategorisi için Colin Firth‘e vereceklerini düşünsem de ödüllerini Jesse Eisenberg ismini duymak hakikaten şaşırtmaz beni. Ama mesela James Franco‘yu seçseler çok daha fazla sevinirim. Kadın oyuncu dalı için ise 2 çözümüm var. Ya Natalie alacak ya da tıpkı geçen seneki gibi Natalie ve Annette eşit oylar alarak ödülü beraber alacaklar. Hatırlarsanız geçen sene bu ödül 2 kişiye birden, Meryl Streep ve  Sandra Bullock‘a gitmişti. 2008’de de Meryl Streep ve Anne Hathaway paylaşmışlardı ödülü. Tekrar aynısının olmayacağı ne malum?

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale, The Fighter (runner-up: Geoffrey Rush, The King’s Speech)
Christian Bale bu sene oyuncular arasında en çok ödül toplayan isim. Sezon boyunca 22 ödül birden aldı. Ona en yakın isim ise 4 ödül alan Geoffrey Rush. Bu ödülün Bale‘a gideceğini düşünmekten başka çare kalmıyor bana. Ki zaten artık onun da ödül törenleri tarafından fark edilmesinin zamanı geldi. “Academy award winner” denmeyi çoktan hak etti.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jacki Weaver, Animal Kingdom (runner-up: Melissa Leo, The Fighter ya da Hailee Steinfeld, True Grit)
Ben bu ödül için Jacki Weaver‘ın adını veriyorum, çünkü hakikaten ödüllendirilmeye ihtiyacı var! Weaver hakikaten harikulade bir performans sergilemiş ve ona bu ödülü verebilecek birileri varsa onlar da eleştirmenlerden başkası değil. Umuyorum beklediğim gibi olur ve Melissa Leo‘yu geçer. Ama tabi Melissa Leo ve Hailee Steinfeld‘in kazanması daha olası duruyor. Ben sadece yardımcı kadın oyuncu kategorisinde uçuk tahminler yapmayı seviyorum bu sezon.

En İyi Genç Aktör/Aktris: Jennifer Lawrence, Winter’s Bone (runner-up: Hailee Steinfeld, True Grit)
En İyi Toplu Performans: The Social Network (runner-up: The Fighter)

En İyi Özgün Senaryo: The King’s Speech (runner-up: Inception)
En İyi Uyarlama Senaryo: The Social Network (runner-up: Yok!)
Bu sene uyarlama senaryo dalı için tahmin yapmak ne kadar kolaysa özgün senaryo için de bir o kadar zor. Ödül The King’s Speech ya da Inception‘a gidecekmiş gibi gözükse de The Kids Are All Right ve Black Swan da hala yarışın içerisindeler. Herşey olabilir! Geçen sene uyarlama senaryo kategorisinde hatırlarsanız Up In the Air ve Precious çarpışmaşlardı. Bu sene aynı durum özgün senaryo dalında geçerli. Bakalım önemli senaryo ödülleri hangi filmlere gidecek?

En İyi Sanat Yönetimi: Inception (runner-up: Alice in Wonderland)
En İyi Görüntü Yönetimi: True Grit (runner-up: Black Swan ya da Inception)
En İyi Kostüm Tasarımı: The King’s Speech (runner-up: True Grit)
En İyi Kurgu: The Social Network (runner-up: Inception)
En İyi Makyaj: Alice in Wonderland (runner-up: Hepsi olabilir.)
En İyi Müzik: Inception (runner-up: The Social Network)
En İyi Şarkı: Shine, Waiting for Superman (runner-up: If I Rise, 127 Hours)
En İyi Ses: Inception (runner-up: The Social Network)
En İyi Özel Efekt: Inception (runner-up: Yok!)
En İyi Animasyon: Toy Story 3 (runner-up: The Illusionist)
En İyi Aksiyon: Inception (runner-up: The Town)
En İyi Komedi: I Love You Philip Morris (runner-up: Easy A)
Yabancı Dilde En İyi Film: The Girl with the Dragon Tattoo (runner-up: Biutiful)
En İyi Belgesel: Exit Through the Gift Shop (runner-up: Waiting for Superman)
En İyi TV Filmi: The Pacific (runner-up: You Don’t Know Jack)

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin