Takip et

Tahminler

Altın Küre kazananları tahminleri

tarihinde yayınlandı.

Sözüme sezonun önemli ödüllerinden bahsederek başlamak istiyorum. Her zaman söylemişimdir Oscar öncesi 7 tane önemli ödül var. Bunlar neler mi? Hemen konuşalım:

  • Critics Choice‘: Cuma günü, 14 Ocak’da dağıtılacak BFCA’in ödülleri tam anlamıyla bir eleştirmenler birliği ödülü. Ama tahmin yapmamayı tercih ettiğim, hak edeni seçen bir ödül töreni. Bu sene Black Swan 12, The King’s Speech ve True Grit 11 dalda aday oldu. Geçtiğimiz sene The Hurt Locker‘ı ödüllendiren BFCA büyük ihtimalle bu sene de The Social Network‘ü seçip Oscar yolunda özellikle oyunculuk kategorilerinde bize doğru adresleri gösterecek olan ödül töreni olacak.
  • Altın Küre: Sezonun her ne kadar ciddiye alınmayan bir töreni olsa da en büyük ödüllerin yanında Altın Küre’nin de adı hep anılmıştır. Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından seçilen adaylar genelde performanslara değil yıldız isimlere gider. Ödüllerde ise daha insaflı davranmayı tercih ederler. Ama No Country For Old Men yerine Atonement‘i seçmeleriyle, The Hangover‘a En İyi Müzikal/Komedi Film ödülünü vermeleriyle ünlüdürler. Bu sene The King’s Speech 7, The Fighter ve The Social Network 6 dalda aday oldu. Ödüller 16 Ocak Pazar gecesi dağıtalacak. Ben de buradan canlı canlı yorumlayacağım. Geçen sene Altın Küre’de En İyi Film (Drama) ve En İyi Yönetmen ödüllerini Avatar‘ın aldığını bilmenizde de yarar var.
  • PGA: Amerikalı Prodüktörler Birliği tarafından dağıtılan PGA ödülleri bu sene 22 Ocak tarihinde sahiplerini bulacak. Son 10 senede Oscar’la 6 kere aynı adrese En İyi Film ödülünü gönderen PGA büyük ihtimalle bu sene The Social Network rüzgarına kendini kaptırır gibi gözüküyor. PGA’in en önemli etkisi ise En İyi Film kategorisindeki adaylara inanılmaz bir ivme kazandırması.
  • DGA: Amerikalı Yönetmenler Birliği’nin dağıttığı ödüller hakikaten birlikler arasındaki en önemli ödül. Adayları olmasa bile kazananları konusunda Oscar’la inanılmaz bir benzerlik gösteriyor. 62 yıldır sadece 6 kere Akademi’den farklı seçimler yapmış. 29 Ocak’ta sahibini bulacak DGA Ödülü’nün bu seneki adayları ise: Darren Aronofsky, David Fincher, Tom Hooper, Christopher Nolan ve David O. Russell.
  • SAG: SAG için DGA’den sonraki en önemli birlik ödülü desek doğru söylemiş oluruz. Çünkü Akademi üyelerinin büyük bir kısmını oyuncular oluşturuyor ve o oyuncuların çoğu SAG’de de oyluyor. Yalnız SAG, Akademi’den kat kat daha fazla üyeye sahip. Yaş ortalaması da SAG üyelerinde epey düşük olduğu için adaylar konusunda farklılık gösterdikleri olmuyor değil. Bu sene 30 Ocak’ta sahiplerini bulacak ödüllerin geçen sene Oscar’la aynı oyunculara ödül verdiğini ekleyelim.
  • WGA: Şundan 2 sene evvel WGA hakikaten çok daha önemli bir ödüldü. Ama üyeleri dışındaki senaristleri aday yapmama kararını aldıklarından beri pek de hürmet gördüğü söylenemez. Yine de çoğu senaryo ödülüne göre daha değerli bir ödül. Bu yıl 5 Şubat’ta verileceği açıklanan WGA Ödülleri’nin süpriz adayları ise Please Give ve I Love You Philip Morris olmuştu.
  • BAFTA: Aslına bakarsanız BAFTA’yı ne kadar dikkate almak gerektiği konusunda kararsızım. İngiliz Akademisi’nin dağıttığı ödüller özellikle oyunculuk kategorilerinde fazla taraflı bir tutum sergiliyor. Yine de evvelki senelerde, özellikle Marion Cotillard‘ın ödüllendirildiği yıl Oscar’la birebir aynı adresleri göstermişlerdi. Sezonun son önemli ödülü sayılabilecek BAFTA ise 13 Şubat’ta dağıtılacak. Geçtiğimiz sene The Hurt Locker‘ın En İyi Film seçildiği BAFTA bu seneki adaylarını 18 Ocak tarihinde açıklayacak.

Ödüllerden bahsettikten sonra isterseniz Altın Küre hakkındaki tahminlerimize geçelim… Pazar gecesi Cnbc-e’den izleyebileceğiniz 68. Altın Küre Ödülleri’ni ben de canlı canlı takip edeceğim. Eğer gece 2’de başlayıp sabaha karşı bitecek olan tören için uykunuzdan feragat edeceksiniz sizi de Oscar Boy sayfalarına beklerim. Ve şimdi gelelim tahminlere…

Colin Firth, The King's Speech

EN İYİ FİLM (Drama)
1. The King’s Speech
2. The Social Network
3. The Fighter
4. Inception
5. Black Swan

Tüm sezon boyunca eğer takip ettiyseniz The Social Network‘ün var olan tüm En İyi Film ödüllerini topladığını görmüşsünüzdür. Ama ben Altın Küre’yi The King’s Speech ‘in kazanacağını düşünüyorum. Çünkü HFPA daha geleneksel, daha bilindik işlere oy vermeyi seviyor. Altın Küre eğer ki eleştirmenlerle aynı kafada olsaydı Atonement, Avatar ya da Babel ödül almazdı. Kalplere dokunan öyküleri hakikaten çok seviyorlar ve bu 5 aday arasından bu tanıma uygun 2 film var: Biri The King’s Speech, biri The Fighter. Ama The Fighter‘ın ödülü alması için hakikaten büyük bir desteğe ihtiyacı var. Eğer olur da alırsa Oscar için de bir şansı olacağını söyleyebiliriz. Ben yine de The King’s Speech ‘i seçiyorum. Alternatif olaraksa The Social Network. Her iki filmin de kazanmasına şaşırmayacağım yani.

Tahminlerin geri kalanı yazının devamında…

EN İYİ FİLM (Komedi/Müzikal)
1. The Kids Are All Right
2. Alice in Wonderland
3. Burlesque
4. The Tourist
5. Red

Altın Küre’nin bu seneki en kötü dalı bu dal. Adaylardan sadece bir tanesi “iyi” başlığı altına alabiliyoruz, o da The Kids Are All Right. Her ne kadar tahminimi bu şekilde yapmış olsam da tıpkı The Hangover‘da olduğu gibi bizi şaşırtabileceklerini düşünüyorum. Eğer şaşırttıkları film Alice in Wonderland olursa çok şoka girmeyin derim ben. Çünkü olası duruyor. Alice in Wonderland erkek oyuncu ve özgün müzik dallarındaki adaylıklarıyla da yarışta iddialı olduğunu gösteriyor. Onun dışında diğer 3 film kesinlikle çerez adaylar, bir beklentimiz yok.

EN İYİ ERKEK OYUNCU (Drama)
1. Colin Firth, The King’s Speech
2. James Franco, 127 Hours
3. Jesse Eisenberg, The Social Network
4. Mark Wahlberg, The Fighter
5. Ryan Gosling, Blue Valentine

Şundan birkaç hafta evvel Colin Firth‘in ödülünün kesin olmadığını söylüyordum ama artık ödül kesinlikle onun diyebiliriz. Bu ödülü elinden alabilecek tek bir isim var, o da James Franco. Olur da Franco ödülü alırsa mutluluktan ölürüm büyük ihtimalle ama Firth tartışmasız bu dalın galibi. Performansdan çok kariyer odaklı bir değerlendirme söz konusu ve artık onun da zamanı geldi. A Single Man‘den sadece bir yıl sonra bu filmi çekmesi sebebiyle dikkatler de onun üzerinde. Kariyerinin en güzel döneminde ödüllendirileceğini söyleyebiliriz.

Natalie Portman, Black Swan

EN İYİ KADIN OYUNCU (Drama)
1. Natalie Portman, Black Swan
2. Nicole Kidman, Rabbit Hole
3. Jennifer Lawrence, Winter’s Bone
4. Michelle Williams, Blue Valentine
5. Halle Berry, Frankie & Alice

Bu dalla ilgili çok çok farklı tahminler okudum. Genelde Natalie Portman adı geçiyor ama HFPA’in sevdası yüzünden Nicole Kidman‘ı ödüllendirebileceği şeklinde tahminler de yok değil. Ama ben bunu ihtimaller çerçevesinde görmüyorum pek. Natalie Portman daha önce Closer‘la En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre almıştı ve ne kadar sempatik bir konuşma yaptığını da hep beraber görmüştük. Bu sene de eminim o gece çok hoş bir teşekkür konuşmasıyla geceye damgasını vuracak. Gösterime girecek 4 filmi, hamilelik mevzusu derken Portman hep gündemde… Kaybetmesine olanak yok!

EN İYİ ERKEK OYUNCU (Komedi/Müzikal)
1. Johnny Depp, Alice in Wonderland
2. Kevin Spacey, Casino Jack
3. Paul Giamatti, Barney’s Version
4. Jake Gyllenhaal, Love and Other Drugs
5. Johnny Depp, The Tourist

Zannediyorum tahmini en güç dal bu kategori. Çünkü adayların hiçbiri bu sezon öne çıkmış isimler değil. Ben tahminimi Alice in Wonderland sevgileri sebebiyle Johnny Depp‘den yana kullanıyorum. Ama dikkat edilmesi gereken gerçekler var: Kevin Spacey daha önce 6 kere aday olmasına rağmen hiç Altın Küre almadı, Paul Giamatti bu dalın hakiki olarak en iyisi, Jake Gyllenhaal ise tam HFPA’in ağzına layık bir star ışığına sahip. Süprize açık bir kategori. Geçen sene herkes Matt Damon‘ın (The Informant!) kazanmasını beklerken Robert Downey JR (Sherlock Holmes) ödülü almıştı, unutmamak lazım.

EN İYİ KADIN OYUNCU (Komedi/Müzikal)
1. Annette Bening, The Kids Are All Right
2. Emma Stone, Easy A
3. Julianne Moore, The Kids Are All Right
4. Anne Hathaway, Love and Other Drugs
5. Angelina Jolie, The Tourist

Şu bir gerçek ki eğer bu sene The Kids Are All Right olmasaydı bu ödül Emma Stone‘undu. Ama film var ve Annette Bening de artık fark edilmek istiyor. Daha önce bu ödülü Being Julia ile alması sebebiyle cayabilirler mi? Hiç sanmıyorum. Eğer ki hakikaten böyle bir ihtimal varsa ve Bening kaybederse herhalde aldığı en büyük darbe olur. Şu an Natalie Portman‘la Oscar için burun buruna bir yarış içerisindeler. Bening‘in Critics Choice’ ve Altın Küre’deki durumu hakikaten çok önemli. Eğer Critics’ Choice’u kaybederse birşey olmaz da olağanüstü bir durum sonucu bu ödülü kaybederse hali yaman.

 

Mark Wahlberg, Melissa Leo & Christian Bale; The Fighter

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
1. Christian Bale, The Fighter
2. Geoffrey Rush, The King’s Speech
3. Michael Douglas, Wall Street: Money Never Sleeps
4. Andrew Garfield, The Social Network
5. Jeremy Renner, The Town

Christian Bale‘ın da artık fark edilme zamanı geldi. The Fighter‘daki rolüyle bu sezon 22 ödül toplamış durumda. Ama ne ilginçtir ki geçen sene Christoph Waltz için söylediğimiz “Kesin alır.” cümlesini kuramıyoruz. Çünkü ortada bir Geoffrey Rush gerçeği var. Rush‘ın performansı da oldukça kuvvetli. Üstelik Altın Küre The King’s Speech tarzındaki öyküleri seviyor. Ama tabi The Fighter‘ı da çok beğendikleri bir gerçek. Christian Bale diyorum ama Geoffrey Rush çıkarsa da şaşırmam. En büyük süpriz Michael Douglas olabilir. Kanserle mücadele eden bir oyuncuyu hatırlamak tam Altın Küre’nin işi.

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
1. Helena Bonham Carter, The King’s Speech
2. Melissa Leo, The Fighter
3. Jacki Weaver, Animal Kingdom
4. Amy Adams, The Fighter
5. Mila Kunis, Black Swan

Size birşey söyleyeyim mi? Hepsi kazanabilir! Helena Bonham Carter olabilir; çünkü The King’s Speech ‘i çok sevdiler. Melissa Leo olabilir; çünkü bu sezon tüm ödülleri topladı ve reddedilemeyecek kadar iyi bir performansı var. Jacki Weaver olabilir; çünkü yıldız oyuncuları aday etmeyi seven Altın Küre bir ilk gerçekleştirip tanınmamış bir aktrisi aday etti. Birşeyleri işaret ettiğini söyleyebiliriz. Amy Adams olabilir; çünkü harika bir kampanya yürüttü. Çoğu izleyici Amy Adams‘ın The Fighter‘da Melissa Leo‘dan daha iyi olduğunu düşünüyor. Mila Kunis olabilir; çünkü bu Oscar değil Altın Küre! Aranan özelliklerin çoğunu taşıyor: Sempatiklik, gençlik ve star ışığı.

EN İYİ YÖNETMEN
1. David Fincher, The Social Network
2. Tom Hooper, The King’s Speech
3. Christopher Nolan, Inception
4. Darren Aronofsky, Black Swan
5. David O. Russell, The Fighter

DGA’le aynı 5 ismi aday eden HFPA bu ödülü Fincher‘a verecek, bundan eminim. Belki her dalda süprizlerle karşılaşabiliriz ama burası o süprizin olacağı yer değil kesinlikle. Olası bir isim dahi anmayacağım çünkü sonuç belli.

 

Justin Timberlake, Andrew Garfield, Jesse Eisenberg & Aaron Sorkin; The Social Network

EN İYİ SENARYO
1. The Social Network, Aaron Sorkin
2. The King’s Speech, David Seidler
3. Inception, Christopher Nolan
4. The Kids Are All Right, Stuart Blumberg ve Lisa Cholodenko
5. 127 Hours, Danny Boyle ve Simon Beaufoy

Bu sezonun uyarlama senaryolarından The Social Network haricinde herhangi birinin ödül almadığını biliyor muydunuz? Sadece senaryo ödülü veren ve uyarlama-özgün olarak ayıranların tamamında bir toplama yaptığınızda bu sene Aaron Sorkin tam olarak 28 ödül almış! Başka uyarlama senaryo yok. Bu ödülün sırf bu sebepten The Social Network‘e gideceğini düşünmekteyim. Başka bir ihtimal göremiyorum. Belki The King’s Speech ya da Inception olabilir. Ama hakikaten zor ihtimaller.

EN İYİ ÖZGÜN MÜZİK
1. Inception, Hans Zimmer
2. The King’s Speech, Alexandre Desplat
3. The Social Network, Trent Reznor ve Atticus Ross
4. Alice in Wonderland, Danny Elfman
5. 127 Hours, A.R. Rahman

EN İYİ ÖZGÜN ŞARKI
1. “You Haven’t Seen the Last of Me”; Burlesque
2. “Bound to You”; Burlesque
3. “Coming Home”; Country Strong
4. “I See the Light”; Tangled
5. “There’s a Place For Us”; The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

EN İYİ ANİMASYON
1. Toy Story 3
2. How to Train Your Dragon
3. Tangled
4. Despicable Me
5. The Illusionist

EN İYİ YABANCI FİLM
1. Biutiful (Meksika/İspanya)
2. The Concert (Fransa)
3. I Am Love (İtalya)
4. The Edge (Rusya)
5. In a Better World (Danimarka)

Filmler hakkındaki tahminlerimizden sonra TV dalında da tahmin yapalım istedim. Ne kadar doğru çıkar bilmiyorum ama bana göre ideal seçimler aşağıdaki gibi. Son olarak sizlerden de tahminler beklediğimi eklemek istiyorum. Film/TV hiç fark etmez, istediğiniz dalda tahmin yapabilirsiniz. Geçelim TV tahminlerimize:

 

Boardwalk Empire

EN İYİ DİZİ (Drama)
1. Boardwalk Empire
2. Mad Men
3. The Good Wife
4. Dexter
5. The Walking Dead

EN İYİ DİZİ (Müzikal/Komedi)
1. Modern Family
2. Glee
3. 30 Rock
4. The Big C
5. The Big Bang Theory
6. Nurse Jackie

EN İYİ MİNİ DİZİ ya da TV FİLMİ
1. The Pacific
2. Temple Grandin
3. You Don’t Know Jack
4. Carlos
5. The Pillars of the Earth

EN İYİ ERKEK OYUNCU (Drama)
1. Steve Buscemi, Boardwalk Empire
2. Jon Hamm, Mad Men
3. Michael C. Hall, Dexter
4. Bryan Cranston, Breaking Bad
5. Hugh Lauire, House

EN İYİ KADIN OYUNCU (Drama)
1. Julianna Margulies, The Good Wife
2. Elisabeth Moss, Mad Men
3. Kyra Sedgwick
4. Katey Sagal, Sons of Anarchy
5. Piper Perabo, Covert Affairs

EN İYİ ERKEK OYUNCU (Komedi)
1. Jim Parsons, The Big Bang Theory
2. Matthew Morrison, Glee
3. Alec Baldwin, 30 Rock
4. Thomas Jane, Hung
5. Steve Carell, The Office

EN İYİ KADIN OYUNCU (Komedi)
1. Laura Linney, The Big C
2. Edie Falco, Nurse Jackie
3. Toni Collette, United States of Tara
4. Lea Michele, Glee
5. Tina Fey, 30 Rock

EN İYİ ERKEK OYUNCU (Mini Dizi ya da TV Filmi)
1. Al Pacino, You Don’t Know Jack
2. Edgar Ramirez, Carlos
3. Dennis Quaid, The Special Relationship
4. Ian McShane, The Pillars of the Earth
5. Idris Elba, Luther

EN İYİ KADIN OYUNCU (Mini Dizi ya da TV Filmi)
1. Claire Danes, Temple Grandin
2. Judi Dench, Cranford
3. Romola Garai, Emma
4. Hayley Atwell, The Pillars of the Earth
5. Jennifer Love Hewitt, The Client List

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
1. Eric Stonestreet, Modern Family
2. Chris Colfer, Glee
3. David Strathairn, Temple Grandin
4. Chris Noth, The Good Wife
5. Scott Caan, Hawaii Five-O

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
1. Jane Lynch, Glee
2. Sofia Vergara, Modern Family
3. Kelly Macdonald, Boardwalk Empire
4. Julia Stiles, Dexter
5. Hope Davis, The Special Relationship

Devamını oku
Yorum Yapın

0 Comments

  1. onur dağdeviren

    12 Ocak 2011 at 22:41

    Ben en iyi film olarak burası Altın Küre olduğu için İnception olabilir diyorum ama İnception’u niyeyse sevemedim.Gönlüm Black Swan’dan yana ama sizinde dediğiniz gibi The Social Network en güçlü aday.En iyi erkek oyuncu (drama)olarak Colin Firth alır diyorum.Ama Golden Globe’da gençler sevildiği için James Franco alabilir.En iyi kadın oyuncu(drama) dalında kesin ve net bir şekilde Natalie Portman alıcak diyorum.Çünkü Annette Bening’le aynı kulvarda değiller.En iyi erkek oyuncu(komedi/müzikal) sizinle aynı fikirdeyim.Johnny Depp alır.En iyi kadın oyuncu(komedi/müzikal) dalında Annette Bening tartışılmaz heralde.Yardımcı erkek oyuncu dalında Christian Bale diyorum.Yardımcı kadın oyuncu dalında Jacki Weaver’ın şansı olmadığını düşünüyorum.Bugüne kadar hiç tanışmamış birine aday edebilirler ama ödülü verecek kadar değil diyorum.Melissa Leo yada Amy Adams olur.Melissa Leo daha iyi ama Amy Adams alacak diye düşünüyorum.En iyi senaryo ödülünü The Social Network alır.En iyi yönetmen ödülünde ise terddütlerim var.Fincher eğer alırsa bugüne kadar yaptığı filmler için alacaktır.Onun haricinde Christopher Nolan yada Darren Aronofsky’nin de şansı olduğunu düşünüyorum.

  2. ferah

    14 Ocak 2011 at 13:43

    yalnız ben anlamadım golden globe ödülü atonementa vererek hata mı etti sizce,no country for old men mi almalıydı diyorsunuz.
    açıkçası ben no country for old men i çok beğensem de atonementı oscar tarihinde an hakkı yenen filmi olarak görürüm

    • umurtas

      14 Ocak 2011 at 17:35

      Hayır, orada söylemeye çalıştığım şey Altın Küre’nin eleştirmenlerle genelde aynı fikirde olmaması. Ben de The Hurt Locker’ın En İyi Film ödülünü almasına karşıydım mesela. Bu birazcık zevk meselesi ve HFPA kesinlikle daha halkın seçimlerine yakın filmleri tercih ediyor.

  3. umut

    14 Ocak 2011 at 18:55

    Henüz “The Fighter”, “True Grit” ve “King’s Speech”i izlemeyen biri olarak yorum yapacağım… Bi kere bana kalırsa yılın en iyi filmi tartışmasız “Inception” Neden? Sadece yılın en iyisi değil, sinema tarihinin en iyilerinden biri… Çığır açan filmler vardır ya hani “Matrix” gibi “Yüzüklerin Efendisi” gibi.. Bu da tıpkı öyle. Yani diğer filmler bir yana Inception bir yana. Ama ne yazık ki öyle olmayacak farkındayım. Vizyona girmesinin üstünden yaklaşık 7 ay geçti. Unutuldu gibi bir durum söz konusu, taze değil.. Inception’ı ve Christopher Nolan’ı ciddi anlamda gözardı edeceklerini düşünüyorum üzülerek. Inception’dan sonra bu yıl izlediğim en iyi filmler sırasıyla “The Town”, “Black Swan”, “The Social Network”, “The Ghost Writer” ve “127 Hours”. Sizin gibi ben de “TSN”nin nasıl bu kadar çok sevildiğine anlam veremeyenlerdenim. Tam güzel film ama en iyi olacak kadar değil, fakat olacak” Gönül ister ki Black Swan alsın ama TSN ödülün sahibi olur. Bir de Amerikalıların “The Fighter” “The Wrestler” gibi filmleri neden bu kadar çok sevdiklerini anlayamıyorum. O kadar çok yapıldı ki aynı tarz filmler.. Raging Bull, Million Dollar Baby, Russell Crowe’un vardı öyle bir filmi şimdi de bu. Ve hepsi de başarılı oldu, olmaya devam ediyor. Hiç tarzım değil ciddi anlamda. En iyi erkek oyuncu ödülünde Colin Firth’ün, En iyi kadın oyuncu ödülünde de tartışmasız Natalie Portman’ın uzak ara yapacağını düşünüyorum. Müzikal/Komedi dalında En iyi erkek oyuncu favorim Paul Giamatti. Hadi o olmadı Jake Gyllenhaal ama gidip Johnny Depp’e verirler biliyorum. Aynı şekilde “Easy A” ve “Emma Stone”un da heba olacağı kanaatindeyim ne yazık ki. Annette Bening’i oldum olası sevmemişimdir tipinden ötürü. Ama The Kids are all right gibi vasatın üstüne çıkamayan bir filmde ödül almaya yakın olması beni delirtiyor.
    En iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde ise favorim bu yılın bence en büyük sürprizi ve güzel filmlerinden biri olan The Town’da harikalar yaratan Jeremy Renner. The Hurt Locker’da da çok iyiydi. Ancak ne var ki Cristian Bale çok iyi bir oyuncu ve The Fighter’da da duyduğum kadarıyla döktürmüş, dolayısıyla ödül ona gidecektir. Mila Kunis’in filmde göründüğü toplam 15 dakikada aday olacak ne yaptığını merak ediyorum doğrusu, çok sıradan ve basit. Filmin ve Natalie Portman’ın etkisinde o da payını almış. En iyi senaryo ödülü favorim “TSN”, En iyi animasyon öncelikle “How to train your dragon” ardından “The Illusionist” son olarak en iyi yönetmen adayı favorim C. Nolan. Eğer bu listeden Fincher, Nolan ve Aranofsky haricindekiler atılıp yerine Danny Boyle ve konuyla alakasız Scorsese, Milos Forman, Polanski 3’lüsünden biri eklenmiş olsa dünyanın en iyi 5 yönetmeni bir araya gelmiş olurdu. Çok zorlu bir kategori ancak Fincher’ın çok çok daha iyi filmleri var TSN’den ve TSN çok da yönetmenlik gerektiren bir film değil. 2. sınıf bir yönetmen de çok net buna yakın bir TSN çekebilirdi. Ama Inception ve Black Swan’daki görüntü yönetmenleri olağanüstüydü. Özellikle Black Swan’daki hareketli kamerala tercihleri beni benden aldı. Ki normalde hiç sevmem, göz yorar. Sonuç olarak favorim Nolan ancak Fincher ve Aranofsky de kazanabilir.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin