Takip et

Haberler

Oy pusulaları gönderildi

tarihinde yayınlandı.

Dün, yani 2 Şubat’ta 83. Akademi Ödülleri’nin son oylaması için 5,755 üyeye oy pusulaları gönderildi. 22 Şubat’a kadar doldurup geri göndermek zorunda oldukları pusulalarda 19 kategori mevcut. Geriye kalan 5 kategori için ise belirlenmiş üyeler, kendi yaptıkları toplantılarda oy verecekler. Oscarlar ise 27 Şubat Pazar günü dağıtılacak. Nedense bu sene pusulaların da gönderilmesiyle bir heyecan yaptım. Çünkü süprizlere gebe bir sene bizi bekliyor. Sorular bol… The Social Network The King’s Speech mi En İyi Film seçilecek? Annette Bening, Natalie Portman‘ın elinden Oscar’ı kapabilecek mi? Yardımcı kadın oyuncu dalında bir süpriz olabilir mi? How to Train Your Dragon‘un gerçekten de Toy Story 3‘yi yenme olasılığı var mı? Ödüllerin çoğu aynı filme mi gidecek yoksa birkaç filme mi dağılacak? Tam anlamıyla bir süpriz yılı bizi bekliyor. İnternet üzerinden tahmin yapmaya başlayalı 3 yıl oldu ve rahatlıkla söyleyebilirim ki 3 yıldır hiç böyle bir belirsizlik yaşanmamıştı.

Devamını oku
3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Oy pusulaları gönderildi « The Oscar Boy -- Topsy.com

  2. Tugrul

    3 Şubat 2011 at 20:30

    Her zaman herseyin mümkün olabilecegi ihtimalini göz önünde bulundurursak, sanırım çokta şaşırmayız gibi geliyor.

    – Natalie portman ödül alamazsa yazık ve haksızlık olur. Sırası gelme sacmalıgını bır kenara bırakmak lazım.
    – Toy story 3 ödülü alır gibi geliyor cünkü en iyi film dalında da aday.Sürpriz olma ihtimali az.
    – King’s speech’i izlemedim ama umarım abartıldıgı kadar güzel bir filmdir.
    – Shutter island daki performansıyla leonardi di caprio aday olamamıs bu da ilginc.
    – Julıanne Moore ve Hilary Swank, J.Lawrence’a göre daha iyi performans göstermelerine rağmen aday olamadı. Bu da ilginc..
    – Bu üyeler kimler tarafından olusuyor? Nedir esprisi ? Benim gibi sıradan izleyiciler mi ? Yoksa sinema konusunda bilgi, birikim ve deneyime sahip insanlar mı ?

    • umurtas

      3 Şubat 2011 at 21:55

      Akademi dediğimiz bu sene üye sayısı 5755’e ulaşmış tanıdığımız, bu işin içerisinde olan isimler. Mesela oyuncu olarak Colin Firth’ten tut da Salma Hayek’e kadar bir sürü ünlü isim mevcut. Yönetmenlerden örnek vermek gerekirse… Mike Leigh, Martin Scorsese, Wes Anderson, Clint Eastwood… Eleştirmen ya da senin benim gibi izleyiciler yok içerisinde. Tamamı bu sektörde çalışan Oscar’a aday olmuş, ödül almış ya da beyazperdede başarıları olan isimler. Oylama sistemiyle ilgili bilgi almak istiyorsan da şöyle bir yazım mevcut: http://theoscarboy.com/2010/12/30/akademi-nasil-oy-veriyor/

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin