Takip et

Tahminler

Haftasonu tahminleri..

tarihinde yayınlandı.

Aaron Sorkin, The Social Network

Bugün ve yarın çok önemli iki senaryo ödülü sahiplerini bulacak. Birincisi yılın en iyi uyarlama senaryolarını ödüllendiren USC Scripter ödülü. Ki Scripter bu gece sabaha karşı sahibini buluyor. İkincisi ise 5 Şubat’ta, yani yarın verilecek WGA (Writers Guild of America) Ödülleri. Yazarlar Birliği tarafından dağıtılan ödüller hem uyarlama, hem de özgün senaryo dallarında ödül verecek. Yalnız WGA son birkaç yıldır çıkan kuralları sebebiyle Akademi’yle pek örtüşemiyor. Çünkü yeni kurallara göre WGA üyesi olmayan bir üyenin bu ödüle aday olması söz konusu değil. Sırf bu sebepten Toy Story 3 ve The King’s Speech gibi iki iddialı film adaylar arasında yok. İsterseniz tahminlerimizi yapmaya yavaştan başlayalım.

USC SCRIPTER

Açıkçası bu ödülün başka bir filme gideceğini hayal dahi edemiyorum. The Social Network‘ün bu yılın en kuvvetli uyarlama senaryosu olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Ne söylerseniz söyleyin, isterseniz filmi beğenmeyin ama Aaron Sorkin‘in kalemi bu ödülü sonuna kadar hak ediyor bana kalırsa. Umuyorum son günlerde bahsi geçen Toy Story 3 süprizi Oscar’da Sorkin‘i egale etmez. Ama Scripter onundur, orası kesin. İlla ki bir süpriz olacak diyorsanız o zaman oldukça cesur bir tahmin yaparak The Ghost Writer derim. Fazla iddialı bir alternatif seçimi olduğunun farkındayım ama Polanski‘nin filmi çok beğenildi. Eğer The Social Network‘ü beğenmezlerse belki bir ihtimal diyorum.

1. The Social Network; Aaron Sorkin
2. The Ghost Writer; Roman Polanski
3. Winter’s Bone; Debra Granik, Anne Rosellini ve Daniel Woodrell
4. True Grit; Ethan ve Joel Coen
5. 127 Hours; Danny Boyle ve Simon Beaufoy

WGA

En İyi Uyarlama Senaryo
WGA’de yeni kurallar sebebiyle Toy Story 3 ve Winter’s Bone aday olamadı. O zaman The Social Network‘ün oylarını elinden alabilecek bir filmin varlığından da söz edemeyiz. Çünkü o derece kuvvetli bir aday yok bu listede. Bir alternatif dahi üretemiyorum. Zafer şimdiden Sorkin‘indir, kutlamalara başlayabilirsiniz.

1. The Social Network; Aaron Sorkin
2. True Grit; Ethan ve Joel Coen
3. 127 Hours; Danny Boyle ve Simon Beaufoy
4. The Town; Ben Affleck, Peter Craig ve Aaron Stockard
5. I Love You Philip Morris; Glenn Ficarra ve John Requa

En İyi Özgün Senaryo
İşte WGA’in oldukça merak edilen ödülü, özgün senaryo! Bugüne kadar WGA’in 26 En İyi Özgün Senaryo seçiminden 17’si Akademi’yle uyuştu. Yalnız bu sene favorilerden The King’s Speech kurallar sebebiyle yok. O yüzden uyuşmasını beklemek yanlış olabilir. Ben bu ödülü listedeki ilk 4 filmden herhangi birinin alabileceğini düşünüyorum. Inception ve The Kids Are All Right en kuvvetli ihtimaller. Inception tamamen bir zeka ürünü, ödüllendirilirse çok mutlu olurum. The Kids Are All Right belki çok özel bir senaryoya sahip değil ama ödül sezonu boyunca Lisa Cholodenko çok çalıştı ve filmini bir yerlerde kazanırken göreceksek, orası burası olabilir. The Fighter ve Black Swan daha düşük ihtimaller. The Fighter çok beğenilmesine rağmen senaryo açısından ödüllere boğulabilecek bir film değil. Black Swan‘ın senaryosu ise Oscar’a aday olamadı, ki bu büyük bir kan kaybı demek. Herşey olabilir. Merakla bekliyorum bu kategorinin sonucunu.

1. Inception; Christopher Nolan
2. The Kids Are All Right; Stuart Blumberg ve Lisa Cholodenko
3. The Fighter; Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson ve Keith Dorrington
4. Black Swan; Mark Heyman, Andres Heinz ve John J. McLaughlin
5. Please Give; Nicole Holofcener

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin