Oscar Rehberi – Ödüllere 21 gün kala: En İyi Özgün Müzik

Oscar Rehberi – Ödüllere 21 gün kala: En İyi Özgün Müzik

Nine Inch Nails grubunun solisti Trent Reznor

Dün özgün şarkı dalında Dido‘nun adaylığından bahsetmiştik. Bugün de Nine Inch Nails grubunun solisti Trent Reznor‘ın adaylığından bahsetmekte yarar var. Alternatif rock grubu Nine Inch Nails geçtiğimiz senelerde Rock’n Coke bünyesinde ülkemizde de sahne almıştı. Bu sene ise The Social Network‘deki çalışmasıyla solist Reznor‘a Oscar yolu gözükmekte. Diğer adaylarda epey kuvvetli gerçi. Hele ki aralarında enfes çalışmalarına rağmen hala Oscar alamayan Alexandre Desplat olduğu düşünülürse…

EN İYİ ÖZGÜN MÜZİK

127 HOURS
– A.R. Rahman: Bu sene En İyi Özgün Şarkı dalındaki adaylığını da sayarsak toplamda beşinci adaylığı ve daha önce bu ödülü 2 kere kazanmış. “Slumdog Millionaire” (2008) filmindeki “Jai Ho” ve “O Saya” şarkılarıyla Oscar’a aday olan Rahman, “Jai Ho” ile Oscar’ı almış. Ayrıca “Slumdog Millionaire” (2008) için yaptığı müziklerle de En İyi Özgün Müzik ödülü almış.

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
– John Powell: İlk Oscar adaylığı

INCEPTION
– Hans Zimmer: Dokuzuncu Oscar adaylığı ve daha önce bu ödülü “The Liong King” (1996) filmiyle kazanmış. Sadece aday olduğu çalışmaları ise şunlar: “Rain Man” (1988), “The Preacher’s Wife” (1996), “As Good As It Gets” (1997), “The Prince of Egypt” (1998), “The Thin Red Line” (1998), “Gladiator” (2000) ve “Sherlock Holmes” (2009).

THE KING’S SPEECH
– Alexandre Desplat: Dördüncü Oscar adaylığı. Daha önce “The Queen” (2006), “The Curious Case of Benjamin Button” (2008) ve “Fantastic Mr. Fox” (2009) ile aday olmuş.

THE SOCIAL NETWORK
– Trent Reznor: İlk Oscar adaylığı
– Atticus Ross: İlk Oscar adaylığı

Yazının devamında aday soundtracklerden parçalar dinlemeniz mümkün…

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...