Oscar Rehberi – Ödüllere 18 gün kala: En İyi Animasyon

Oscar Rehberi – Ödüllere 18 gün kala: En İyi Animasyon

Bugün Oscar Rehberi konumuz En İyi Animasyon kategorisi. Üç adayı olan bu daldaki animasyonların fragmanlarını yazının devamında bulmanız mümkün.

EN İYİ ANİMASYON

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
– Dean DeBlois: İlk Oscar adaylığı
– Chris Sanders: İkinci Oscar adaylığı. Daha önce “Lilo & Stitch” (2002) adındaki animasyonla aynı kategoride aday olmuş.

THE ILLUSIONIST
– Sylvain Chomet: Dördüncü Oscar adaylığı. Daha önce “La vieille dame et les pigeons” (1998) ile En İyi Kısa Animasyon dalında, “The Triplets of Belleville” (2003) ile En İyi Animasyon dalında aday olmuş. Ayrıca “The Triplets of Belleville” için yazdığı Bellevile Rendez-Vous isimli şarkı En İyi Özgün Şarkı dalında aday olmuş.

TOY STORY 3
– Lee Unkrich: Bu sene En İyi Uyarlama Senaryo dalındaki adaylığını da sayarsak ikinci Oscar adaylığı.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Queer. İkizler. 2009 yılında esas odağı ödül sezonu olan Oscar Boy'u kurdu ve 2014'ten beri de O Podcast'in moderatörlüğünü yapmakta. Drag Race tutkunu, içerik oburu, lubunyaların dostu, fobiklerin düşmanı.

Yorum yazın...