Takip et

Haberler

Akademi’den bir yeni kural daha

tarihinde yayınlandı.

Gün geçmiyor ki Akademi yeni bir kuralla daha karşımıza çıkmasın. Dün yapılan açıklamayla artık Oscar’la ilgili reklam kampanyalarında belirli bir sınır getirildi. Görünen o ki 24 Ocak’ta 84. Akademi Ödülleri’nin adayları açıklandıktan sonra durumlar daha da karışacak.

Yeni kurallara göre adaylar açıklandıktan sonra yapılan oylama sürecinde adayların ikiden fazla gösterime gitmesi yasak. Gösterimden kasıt, Akademi üyelerinin oylarını kazanmak için yapılan “Q&A”ler ve birbirlerini öve öve bir hal oldukları toplantılar. Ama bu gösterimler (aslında tam olarak nasıl çevireceğimi bilmediğim eventler) diğer ödül törenlerini kapsamıyor. Bu arada filmin gösteriminin yapılmadığı, sadece üyelerin gözünü boyamak için düzenlenen organizasyonlar da yasak.

Oscar sürecinde oldukça işe yarayan bu kampanyaların adaylar açıklandıktan sonra çok da işe yaramadığını düşünen biri olarak açıkçası bu kuralın nasıl bir amaca hizmet ettiğini anlayabilmiş değilim. Ama bir yerde de kampanya konusunda ciddi sorunlar yaşayan prodüksiyon şirketleri için bir avantaja dönüşebilir. Sonuçlarını 84. Akademi Ödülleri’nde hep beraber göreceğiz.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin