Takip et

Haberler

Oscar için 7 Türk filmi

tarihinde yayınlandı.

Bir Zamanlar Anadolu'da

84. Akademi Ödülleri için yavaş yavaş tamamlanan Yabancı Dilde En İyi Film aday adayı listesine Türkiye’den hangi filmin gideceği Ekim’in ilk haftasında belli olacak. Ama öncesinde aday adayını belirlemek için yapılan kısa liste açıklandı ve o 7 film şöyle:

  • Bir Zamanlar Anadolu’da (Nuri Bilge Ceylan)
  • Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Seyfi Teoman)
  • Çınar Ağacı (Handan İpekçi)
  • Çoğunluk (Seren Yüce)
  • Gölgeler ve Suretler (Derviş Zaim)
  • Hayde Bre (Orhan Oğuz)
  • Kavşak (Selim Demirdelen)

Daha önce Nuri Bilge Ceylan‘ın Üç Maymun ile Oscar tarihinde kısa listeye kalan tek Türk filmi olması sebebiyle bu sene de Nuri Bilge‘nin yeni filminin gönderileceğini düşünüyorum ben. Ama bana fikrimi sorarsanız biraz Akademi’nin ağız tadına göre düşünüp bize göre en iyi olanı değil, onlara göre en iyi olanı seçmek lazım. Son yıllarda Departures ve The Secret in Their Eyes ile adeta neyi beğendiğini açıkça belli eden Akademi için bana göre bu listeden oraya gitmesi gereken film Çınar Ağacı. En iyi ya da değil, olay “onlara” hitap etmekte. Bizim Büyük Çaresizliğimiz‘in uluslararası başarısı bulunduğu için belki süpriz yapabilir diye düşünsem de açıkçası Bir Zamanlar Anadolu’da bizimkilerin hiç düşünmeden göndereceği film olacak gibi gözüküyor. Ben yine de ısrarla, belki bu seçimi yapan kurulun kulağına gider ya da olur ya okurlar diyerek en iyiyi değil onların seveceği filmi seçin diyorum. Bakalım…

Devamını oku
4 Comments

4 Comments

  1. Muhammed Ali

    26 Eylül 2011 at 19:26

    “Çınar Ağacı”?? Gerçekten seçilmesi gereken filmin bu olduğunu mu düşünüyorsnuz??

  2. umurtas

    26 Eylül 2011 at 19:29

    Yukarıda savunduğum şey daha Akademi’nin ağzına layık bir filmin gitmesi gerektiği. The King’s Speech’in En İyi Film seçildiği bir ödül törenine pek ala her türlü ağdalı dramayı gönderebilirsiniz. Ben Nuri Bilge’nin Oscar’da bir başarı elde edebileceğine inanmıyorum, ki favorim onun filmi. Umarım yanılıyorumdur.

  3. Muhammed Ali

    26 Eylül 2011 at 20:14

    Öncelikle Çınar Ağacı bana göre oldukça kötü bir filmdi.Hani Nurgül Yeşilçay’ın 2 dk’lık bir performansından başka bir şey yoktu.Zaten sizin savunduğunuz da filmin iyi olduğu değil biliyorum ama akademinin ağzına layık bir film seçilecekse bence Bir Zamanlar Anadolu’da tek seçenek.Yani NBC’nin filmlerinin akademiye hitap ettiğini düşünüyorum.Ki bu sefer bol diyalog kullanmış kendisi.Umarım yanılıyorsunuzdur.Çünkü son zamanlarda öyle yerleşti ki bilinçaltımıza o filmin Oscar başarı ihtimali.Şok geçirdim bir yazıyı okuyunca..Bilemiyorum..

  4. nigde51

    29 Eylül 2011 at 18:40

    iyi

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin