Takip et

Haberler

Nuri Bilge Ceylan, Oscar yolunda

tarihinde yayınlandı.

Bir Zamanlar Anadolu'da

Dün Bir Zamanlar Anadolu’da yazısına gösterilen ilgiden sonra anladım ki Nuri Bilge Ceylan sevilse de sevilmese de Türkiye’nin en popüler yönetmenlerinden biri. Uzun zamandır ilk kez bir eleştiri (hatta Black Swan‘dan beri) bu kadar çok tıklandı. Asıl konumuza gelirsek… Daha birkaç gün önce Oscar’a gönderilmesi beklenen Türk filmleri listesinin son 7’sini sunmuştuk sizlere. Ve sonunda film seçilmiş. Tabiki de Bir Zamanlar Anadolu’da filminin gitmesi konusunda karar kılınmış. Açıkçası böylesine pozitif bir tepkiden sonra benim de umutlarım artmadı değil. Eğer burada gördüğü desteği, Akademi’den de görürse belki Üç Maymun gibi ilk 9’a, hatta daha sonra ilk 5’e bile kalabilir. Hadi bakalım. Oscar Tahminleri dönemimiz yoğunlaştığında uzun uzun konuşuruz.

Devamını oku
3 Comments

3 Comments

  1. Yigit

    1 Ekim 2011 at 16:32

    Daha önce hiç, bir Türk filmi Oscar’da yarıştı mı?

    • umurtas

      1 Ekim 2011 at 16:36

      Daha önce Oscar’a aday olmuş bir Türk filmi yok ne yazık ki. Ama sadece Nuri Bilge Ceylan’ın bir önceki filmi Üç Maymun yabancı film kategorisinde son 9’a kalmış, yalnız aday olamamıştı.

  2. Efe

    2 Ekim 2011 at 03:26

    türklerin oscar tarihindeki tek varlığı da reise der hoffnung filmi oldu sanıyorum. türk,isviçre ve ingiltere ortak yapımı bu film. Maraş’tan İsviçre’ye göçmen olarak giden türkler üzerinden şekilleniyor film. Senaristi de türk. Hatta yönetmen bu filmi şerif gönen ile beraber çekmek istemiş ancak reddedilmiş diye bi iddia da var.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin