Takip et

Oscar 2012

Sürprizlere gebe bir yıl

tarihinde yayınlandı.

The Descendants

2011 için son yılların en sıkıcı Oscar yarışlarından birine ev sahipliği yaptığına yönelik yorumlar okuyoruz her yerde. Nitelikli film sayısının az olması ve yeni kuralların da gelmesiyle beraber 5’den fazla En İyi Film olamayacağı yönünde tüm yorumlar. Extremely Loud and Incredibly Close, J. Edgar ve War Horse haricinde hemen hemen her film Türkiye’de olmasa bile yurt dışında gösterime çıktı. Kimileri festivallerde sunuldu, kimileri ise vizyona girdi. Bir şekilde her film hakkında az çok bilgi sahibi olduk.

Yarışın sıkıcı olduğunu düşünenlere katılmıyorum ben açıkçası. Çünkü herşeyin belirsizliğini koruyor olması bana göre çok daha keyifli. Son birkaç senedir hepimiz Oscar yarışının hiç bir sürpriz yapmamasından, herşeyin çok tahmin edilebilir olmasından şikayet ediyorduk. Alın işte şimdi size bir fırsat! Tahmin edilmesi zor bir yıl. Gerçi Aralık ayı itibariyle eleştirmenler ödüllerini dağıttıkça birşeyler belirginleşir lakin unutmayın ki geçen sene tüm eleştirmen ödüllerini toplayan The Social Network ödülü The King’s Speech‘e kaptırmıştı. Birliklere çok da güvenmemek lazım.

Ben de Ekim ortası şöyle bir düşünüp neler olabilir diye düşünmeye başladım. Aşağıya da Extremely Loud and Incredibly Close, J. Edgar, War Horse, Tinker Tailor Soldier Spy, The Girl with the Dragon Tattoo gibi henüz görücüye çıkmamış filmleri tenzih ederek bir tahmin listesi hazırladım. Sizlerden de tahmin bekliyorum.

Top 5
The Artist
The Descendants
The Help
Midnight in Paris
Moneyball 

Bana göre ilk 5 şimdilik böyle. Gösterime girecek filmler içerisinde de burayı zorlayacak tek filmin War Horse olduğunu düşünüyorum. Midnight in Paris çok iyimser bir tahmin gibi gözükse de filmin gerçekten çok fazla destekleyeni mevcut. Ben de bunlara dahilim. Woody Allen bu sene pek çok dalda karşımıza çıkabilirmiş gibi geliyor.

Listeyi zorlayabilecekler
Hugo
The Ides of March
The Tree of Life

The Tree of Life‘ı Akademi beğenir mi? Eğer beğenirse ilk beşdeki bir filmi yerinden eder. Beğenmezse ancak teknik kategorilerde görürüz. Tabi Terrence Malick‘e olan borçlarını ödemeleri gerektiği akıllarına gelirse neler olur bilemiyorum. The Ides of March‘ın eleştirileri çok karışık. Sadece beğenen kesimin delice beğendiğini söylemek lazım. Bu yeni oylama sistemiyle de bu sevda The Ides of March‘ı listeye sokabilir. Hugo‘nun ise tek bir gösterimi yapıldı ama Roger Ebert dahil tüm iyi eleştirmenler filme aşık oldu.

Uzak ihtimaller
The Adventures of Tintin
Drive
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
My Week with Marilyn
Shame

Hepsi de gerçekten çok çok uzak ihtimaller. Yalnız hepsinin de “çünkü”leri mevcut. Harry Potter olabilir çünkü teknik dallarda oy verenlerin büyük bir desteği olacak. Shame olabilir, çünkü Akademi’nin yaş ortalaması giderek değişmekte ve böyle cesur bir seçim herkesin takdirini toplar. Drive olabilir, çünkü film bu yılın Black Swan‘ı oldu, fenomene dönüştü. My Week with Marilyn olabilir, çünkü Marilyn The Adventures of Tintin olabilir, çünkü eleştiriler harika ve filmin arkasında Spielberg gibi bir isim var.

Siz ne diyorsunuz?

Devamını oku
11 Comments

11 Comments

  1. Muhammed Ali

    17 Ekim 2011 at 15:07

    TOP 5

    The Artist
    The Descentdants
    Moneyball
    Midnight in Paris
    Young Adult

    Listeyi Zorlayabilecekler

    The Tree of Life
    The Help
    Harry Potter and the Deathly Hallows Part II
    The Ides of March
    Hugo

    Uzak İhtimaller

    My Week with Marilyn
    Drive
    Carnage
    The Iron Lady
    Shame

  2. adem

    17 Ekim 2011 at 15:31

    Carnage tüm tahminlerde es geçiliyor ama bence ilk 10 u zorlar.
    uzak ihtimal değil…

    • umurtas

      17 Ekim 2011 at 15:34

      Carnage’ın en büyük şanssızlığı Broadway’de sahneye konmuş versiyonuyla sürekli olarak karşılaştırılması. Asıl versiyondaki oyuncuların Tony alması sebebiyle Carnage’a Christoph Waltz haricinde pek de Oscar şansı tanınmıyor. Ama tabi Aralık ayında Amerika’da vizyona girdikten sonra durum değişebilir.

  3. Mertcan

    17 Ekim 2011 at 19:26

    içimden bir ses tinker tailor soldier spy’ın çok başarılı olacağını söylüyor.

    1.Tinker Tailor Soldier Spy
    2.J.Edgar
    3.Extremely Loud and Incredibly Close
    4.Drive
    5.İdes of March

    • Mertcan

      17 Ekim 2011 at 19:29

      4 ve 5’in yerini The Artist ve The Descendants alabilir(Hatta bu ikisi olmalı)

  4. Muhammed Ali

    17 Ekim 2011 at 20:11

    Extremely Loud and Incredibly Close, J. Edgar, The Girl with the Dragon Tattoo ve War Horse geldiği takdirde bu listede epey değişiklik olacak tabi..Ben hala daha Fincher ve filminin iddialı olduğunu düşünüyorum..

  5. Fatih

    17 Ekim 2011 at 22:11

    Ben bu yıl gösterimiye daha girmeyen (take shelter) ın bu listede olacağını düşünüyorum aldığı olumlu eleştiler ve fragmanından dolayı, ayrıca (tree of life) ve (drive) ın belirli bir kesine hitap edeceğinden dolayı adaylar arasında olma ihtimalini yüksek görûyorum, süpriz yapabilcek film ise (x-men first class) akedeminin yaz filmlerini dikkate fazla almadığını biliyoruz (örneğin geçen yıl shutter island) fakat teknik adaylıklarıyla beraber x-men in iddaalı olacagını düşünûyorum , tabi daha seyretmediğim bir çok film var…

    • Muhammed Ali

      17 Ekim 2011 at 22:16

      X-Men iyi bir filmdi ancak Harry Potter’ın bile adaylığı fazlasıyla tartışılırken X-Men ‘in şansı çok düşük..

  6. Müjdat Çetin

    19 Ekim 2011 at 14:28

    Top 5

    Tinker Tailor Soldier Spy
    J.Edgar
    Moneyball
    The Artist
    The Ides of March

    6-10
    Drive
    Midnight in Paris
    Hugo
    War Horse
    Extremely Loud and Incredibly Close

    11-14
    The Descedants
    Carnage
    A Dangerous Method
    The Girl with Dragoon Tatoo

  7. Mertcan

    19 Ekim 2011 at 19:45

    TV GÜNLÜKLERİ neden yayınlanmadı

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin