Oscar yarışçılarından vizyon tarihleri

Oscar yarışçılarından vizyon tarihleri

My Week with Marilyn

Oscar yarışında olan filmleri genelde törenden sonra izlemek zorunda kalıyoruz. Geçtiğimiz sene bu durum biraz tersine döndü gerçi ama ne yazık ki 84. Akademi Ödülleri için yavaş yavaş hazırlandığımız şu günlerde Oscar iddialılarından J. Edgar, Young Adult ve Extremely Loud and Incredibly Close‘un törenden sonra gösterime gireceğini öğrendik. Amaç ne hala anlayabilmiş değilim. Bu kadar geç tarihlerde gösterime girmelerinin sebebini bilen varsa bana da açıklasın. Dağıtımcıların işgüzarlığı mı yoksa filmlerin yapımcı firmasıyla mı alakalı? Neyse. Ben şimdi sizleri Oscarlık filmlerin gösterim takvimiyle başbaşa bırakıyorum. İlla ki “torrent festivali” içerisinde internette yakalayacaklarınız olacaktır. Lakin her ihtimale karşı tarihleri vermek de yarar var. Buyursunlar:

5 Kasım: The Adventures of Tintin
25 Kasım: The Ides of March, The Tree of Life
2 Aralık: Hugo, Arthur Christmas
9 Aralık: Moneyball, Take Shelter, Jane Eyre
16 Aralık: Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Carnage
23 Aralık: We Bought a Zoo, Mission: Impossible – Ghost Protocol
30 Aralık: The Skin I Live In
6 Ocak: Anonymous
13 Ocak: The Girl with the Dragon Tattoo, Melancholia
20 Ocak: The Iron Lady, Happy Feet 2
27 Ocak: The Artist
3 Şubat: War Horse
10 Şubat: My Week with Marilyn
17 Şubat: Tinker Tailor Soldier Spy, A Dangerous Method
24 Şubat: The Descendants

Not: Hala The Help, Drive, Shame ve 50/50‘nin vizyon tarihleriyle ilgili bir bilgi yok. Onlardan haber gelir ise ben buradan sizlere duyuracağım.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...