Kasım Tahminleri – 84. Akademi Ödülleri / Oscar 2012 Tahminleri

Kasım Tahminleri – 84. Akademi Ödülleri / Oscar 2012 Tahminleri

Oscar adaylarının açıklanmasına 3, ödüllerin dağıtılmasına 4 ay kala yarış hala sürprizlere açık bir şekilde ilerliyor. Önümüzdeki 2 aylık süreç çok kritik. Yavaş yavaş gösterime giren filmler ve Kasım sonunda başlayacak eleştirmen ödülleri yağmuruyla kafamızdaki aday listeleri şekillenecek. Ben bu ayın genel tahminlerinde artık “Kesin aday olur” listesini de ekledim. Umuyorum tahminler sizleri tatmin eder. Buyursunlar…

Berenice Bejo; The Artist

EN İYİ FİLM

Tahminlerde adlarını sıkça duyduğumuz J. Edgar, War Horse, The Girl with the Dragon Tattoo, Extremely Loud and Incredibly Close, Young Adult ve The Iron Lady‘nin hala görücüye çıkmamış olması sebebiyle net şeyler söylemekte çok güçlük çekiyoruz. O yüzden öncelikle bu filmlerden kısaca bahsedelim istiyorum. Clint Eastwood‘un yeni filmi J. Edgar AFI’ın bu sene düzenlediği festivalde prömiyerini yapacak. Filmle ilgili herşey belirsiz. Ya Million Dollar Baby gibi tutulacaklar ya da Hereafter gibi oyunculuk haricinde görmezden gelecekler. Tabi bir dönem filmi olmasının illa ki teknik dallarda katkısı olacaktır. Young Adult ise Akademi’nin tarzının dışında bir film. Anti-kahramanlara olan antipatileri düşünülürse Juno ve Up in the Air ile Oscar’da yıldızı parlayan yönetmen Jason Reitman‘ın bu yeni filmi tamamen görmezden gelinebilir. Extremely Loud and Incredibly Close benim hala aday olmasına ihtimal vermediğim bir film. Birincisi filmin başrolünde bir çocuk oyuncu var ki Akademi’nin başrolünde çocukların oynadığı filmlerle pek arası yok. İkincisi 9/11 filmlerinden bıktık diye düşünüyorum. Crash‘den sonra yine aynı şeyler tekrarlanır mı? Bana göre hayır!

The Girl with the Dragon Tattoo ve War Horse en şanslı gördüğüm filmler. Geçen seneki İsveç yapımı The Girl with the Dragon Tattoo‘dan sonra aynı filmi tekrar izlemek isteyebilirler diyenler var. Buna pek inandığımı söyleyemem. İzlemiş olsalardı inanın bir yerlerde görürdük. Fincher‘ın bu yeni filmi sürpriz potansiyeli en yüksek olan filmlerden. War Horse‘un ardındaki Steven Spielberg ismi ve tabi filmin devasa bir iş olması da beklentileri artırıyor. Siz de gerçek bir Spielberg filmi izlemeyi özlemediniz mi? Ve bir de The Iron Lady var ki filmin yönetmeninin bundan önceki işinin Mamma Mia! olduğunu düşününce pek de bir şey diyesiniz gelmiyor.

Yarışa dönüp ödül törenine 4 ay kala kimin kazanacağını konuşmak gerekirse… Şu an The Artist hala yılın en iyisi olacakmış gibi duruyor. Ama Aralık ayında bu saydığım filmlerin teker teker gösterime girmesiyle bir değişiklik olabilir. Bu arada Oscar yarışçılarından The Ides of March, The Tree of Life ve A Dangerous Method‘ın bu ay sonunda Türkiye’de de gösterime gireceğini ekleyelim.

Kesin aday olur: The Artist, The Descendants
Aday olmaya en yakın filmler:
 Extremely Loud and Incredibly Close, The Girl with the Dragon Tattoo, The Help, The Ides of March, Midnight in Paris, Moneyball, Tinker Tailor Soldier Spy, The Tree of Life, War Horse
Olasılıklar: The Adventures of Tintin, Drive, Hugo, J. Edgar, Martha Marcy May Marlene, Shame, Young Adult
Belki: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, In the Land of Blood and Honey, The Iron Lady, My Week with MarilynWe Bought a Zoo

George Clooney ve Shailene Woodley; The Descendants

EN İYİ YÖNETMEN

Yönetmen kategorisi henüz pek değinmemiş olsak da aslında en büyük karmaşalardan birine şahit oluyor. Çok çok ünlü isimler yarışıyor bu sene. Clint Eastwood, Martin Scorsese, Steven Spielberg, Woody Allen, Terrence Malick gibi tescilli ustaların yanında Stephen Daldry, David Fincher, Cameron Crowe, Jason Reitman gibi çok çok iyi isimler var. İşin ilginci bu isimlerden hiçbiri yerini garantilemiş değil. Hatta Eastwood ve Scorsese daha önceki kapışmalarından birini tekrarlayamayacak gibi gözüküyor. Ödüle en uzak olanların başında geliyorlar.

Şimdilik En İyi Film kategorisinin iki önemli filmi The Artist ve The Descendants‘ın yönetmenleri adaylığı kesin olanlar diyebiliriz. Aslında Alexander Payne için bile bu kesinliğin kaybolması korkum var. Çünkü yavaş yavaş gösterilecek ve Aralık ayında vizyona girecek filmler eğer çok çok iyi olurlarsa Payne‘in ismi bir anda silinebilir. Benim en çok merak ettiğim şey de The Tree of Life‘a Akademi’nin nasıl yaklaşacağı. Cannes’dan Altın Palmiye ile dönen film kesinlikle bugüne kadar Oscar almış projelere baktığınızda çok farklı bir yerde duruyor. Bir de The Tree of Life‘ın senaryosu sebebiyle problem yaşayabileceği kanaatindeyim. Ama Malick‘in çıkardığı iş göz ardı edilebilecek gibi değil. Bennett Miller‘ın atağına ve Woody Allen‘ın sürprizine hazır olun şimdilik deyip En İyi Yönetmen faslını kapatıyorum.

Kesin aday olur: Michel Hazanivicius (The Artist), Alexander Payne (The Descendants)
Aday olmaya en yakın isimler:
Woody Allen (Midnight in Paris), Stephen Daldry (Extremely Loud and Incredibly Close), David Fincher (The Girl with the Dragon Tattoo), Terrence Malick (The Tree of Life), Bennett Miller (Moneyball), Steven Spielberg (War Horse)
Olasılıklar: Tomas Alfredson (Tinker Tailor Soldier Spy), George Clooney (The Ides of March), Clint Eastwood (J. Edgar), Steve McQueen (Shame), Martin Scorsese (Hugo), Steven Spielberg (The Adventures of Tintin), Tate Taylor (The Help)
Belki:
Cameron Crowe (We Bought a Zoo), Jason Reitman (Young Adult), Nicholas Winding Refn (Drive)

Brad Pitt; Moneyball

EN İYİ ERKEK OYUNCU

En korkusuzca tahmin yaptığım dal burası. Şimdiden 24 Ocak’da açıklanacak En İyi Erkek Oyuncu adaylarını görebiliyorum. Clooney, Dujardin ve Pitt‘in artık yerinden edilebileceğini inanmıyorum. İçlerinden sadece Dujardin‘i izleyebildim ama okuduklarımıza göre Clooney, Up in the Air ile yükselttiği çıtayı zirveye taşımış The Descendants‘da. Brad Pitt ise Oscar’a hiç olmadığı kadar yakın şeklinde yorumlar alıyor. Ben bu üçlünün yanına kimin yerleşeceğini kestiremiyorum. Gönlüm Fassbender ve Oldman‘dan yana. Ama J. Edgar beğenilirse pek ala ikisini de yerinden edebilir DiCaprio. Üstelik “kesin” dediğim insanlara rağmen DiCaprio aday olduğu takdirde ödüle alabilecek potansiyele sahip bir isim.

Clooney‘nin ikinci Oscar’ını alacağına pek inanmıyorum. Keşke alsa. Hollywood’un en iyi aktörlerinden biri. Jean Dujardin ise bu derece prestijli bir ödül için daha çok yeni bir isim. Tabi Roberto Benigni‘nin aldığı Oscar’ı hala unutmadık. Dujardin tarihin tekerrürüne sebep olabilir. Woody Harrelson için de çok çok güçlü yorumlar var tabi. Rampart henüz çok gösterim yapmadı. Kasım ayında New York ve California’da gösterilecek ama asıl vizyon tarihi Ocak. Ki bu hem eleştirmenlerden alacağı desteğe, hem de Oscar kampanyasına zarar verebilir. Peki şu anki kesin aday olur dediğim isimlerden kimin kazanacağını düşünüyorum? Brad Pitt. Fragman basit görünse de bu filmin bir spor filmi olmadığının altını çizen eleştirmenlere kulak vermekte yarar var.

Kesin aday olur: George Clooney (The Descendants), Jean Dujardin (The Artist), Brad Pitt (Moneyball)
Aday olmaya en yakın isimler:
Leonardo DiCaprio (J. Edgar), Michael Fassbender (Shame), Woody Harrelson (Rampart), Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy)
Olasılıklar:
Demian Bichir (A Better Life), Joseph Gordon-Levitt (50/50), Ryan Gosling (The Ides of March), Michael Shannon (Take Shelter)
Belki:
Paul Giamatti (Win Win), Ryan Gosling (Drive), Jeremy Irvine (War Horse)

Michelle Williams; My Week with Marilyn

EN İYİ KADIN OYUNCU

Herkesin bu yıl en çok merak ettiği sorulardan biri de “Meryl Streep üçüncü Oscar’ını alabilecek mi?”. Bana göre kesinlikle hayır. Hatta ünlü tahmin sitelerinden InContention hariç hepsi de “Hayır” diyor. O yüzden Streep fanları bir kez daha üzülmeye hazır olun. Lakin My Week with Marilyn ile olan sorunlar ve Viola Davis‘in de yıldız faktöründen kaybetmesi sebebiyle Streep‘in atak yapması da an meselesi. Ben artık Akademi’nin Streep‘in sırf Oscar almak için oynadığı filmlerden sıkıldığını düşünüyorum. Julie & Julia ile üçüncü Oscar’ını almasını isteyenler bile vardı. Gerçekten mi? Julie & Julia mıydı Oscar sahibi olacak film? Neyse.

Michelle Williams şu an aday olacağı kesin olan iki aktrisden biri. Tek problemi Marilyn Monroe gibi çok ünlü bir aktrisi canlandırıyor oluşu. Gerçekten riskli bir iş bu. Ya hepimiz büyüsüne kapılacağız ya da böyle Marilyn mi olurmuş diye filmden çıkacağız. Marilyn Monroe‘ya dair herşeyi okuyan (bulabileceğiniz tüm biyografilerden bahsediyorum) ve tüm filmlerini hayranlıkla izleyen biri olarak benim de Michelle Williams‘ın performansını çok merak ettiğimi söyleyebilirim. Yalnız Viola Davis de yine o ünlü tahmin sitelerininin neredeyse hepsinin ödülü alacağını düşündüğü isim. Ben de Davis‘e şans tanısam da son yılların kazananlarına baktığınızda hep ünlü yıldızları görüyor olmak düşündürüyor.

Kesin aday olur: Viola Davis (The Help), Michelle Williams (My Week with Marilyn)
Aday olmaya en yakın isimler:
Glenn Close (Albert Nobbs), Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene), Meryl Streep (The Iron Lady), Tilda Swinton (We Need to Talk About Kevin), Charlize Theron (Young Adult)
Olasılıklar:
Olivia Colman (Tyranossaur), Felicity Jones (Like Crazy), Keira Knightley (A Dangerous Method), Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo), Michelle Yeoh (The Lady)
Belki:
Kirsten Dunst (Melancholia), Vera Farmiga (Higher Ground), Adepere Oduye (Pariah), Mia Wasikowska (Jane Eyre)

Christopher Plummer ve Ewan McGregor; Beginners

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Berbat bir yarış. Hala her şey belirsiz. Kimse kimin kazanacağını bilmiyor. Christopher Plummer şu an en olası isim olsa da her an birinin çıkıp onu geçmesi mümkün. Plummer‘dan emin olan yok. Pek çok isim zikrediliyor yardımcı erkek oyuncu kategorisi için. Kimileri yaşayan efsanelerden Max von Sydow‘un sonunda ödüllendirileceği kanaatinde. Kimileri ise Drive‘da çok iyi olduğu söylenen Albert Brooks‘un öne çıkmasını bekliyor. Kenneth Branagh yine herkesin merakla beklediği performanslardan birine, Laurence Olivier‘e can veriyor. My Week with Marilyn için bir gösterim yapılmış olmasına rağmen Branagh hakkında pek bir şey okuyamadık. O da düşündürmüyor değil.

Patton Oswalt, Armie Hammer ve Jonah Hill ise ilk kez Oscar’a aday olma ihtimali olan isimler arasında. Ben gerilerden John Hawkes‘un bu yıl ikinci kez aday olabileceği düşüncesindeyim. Tabi rolünün Winter’s Bone‘dakine olan benzerliği bu tezimi çürütebilir. Ve bir de Brad Pitt var ki bu yıl iki filmle görücüye çıkan pek çok oyuncu arasında iki rolüyle de aday olmaya en yakın isim kendisi. Bu yıl Brad Pitt‘in yılı olabilir. Demedi demeyin.

Kesin aday olur: Christopher Plummer (Beginners)
Aday olmaya en yakın isimler:
Kenneth Branagh (My Week with Marilyn), Jim Broadbent (The Iron Lady), Albert Brooks (Drive), Armie Hammer (J. Edgar), Jonah Hill (Moneyball), Nick Nolte (Warrior), Patton Oswalt (Young Adult), Brad Pitt (The Tree of Life), Max von Sydow (Extremely Loud and Incredibly Close)
Olasılıklar:
John Hawkes (Martha Marcy May Marlene), Philip Seymour Hoffman (The Ides of March), Ezra Miller (We Need to Talk About Kevin)
Belki:
Benedict Cumberbatch (Tinker Tailor Soldier Spy), Viggo Mortensen (A Dangerous Method), Corey Stoll (Midnight in Paris), Christoph Waltz (Carnage)

Vanessa Redgrave; Coriolanus

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Töreni izlerken hep tahminlerimde yanılmayı dilerim. Çünkü ertesi gün Akademi’nin sürpriz yaparak ne kadar doğru bir karar aldığını yazmak istiyorsunuz. Gönlünüzdeki isimlerin kazanmasını, sırası gelenin yerinde saymaya devam etmesini bekliyorsunuz. Yani aslında belirsizliği sevmem gerek. Ama yardımı oyuncu kategorilerindeki bu sene var olan belirsizlik beni germekten başka bir şeye yaramıyor. Şu an kesin olarak gördüğüm üç adaylık var. Birincisi Vanessa Redgrave. Ben şu an ödülü kendisinin alacağını düşünüyorum. Octavia Spencer‘dan çok büyük beklentiler var lakin bu kadar tanınmamış bir ismin Mo’Nique ya da Christoph Waltz kadar güçlü bir performans sergilemedikçe ödül alacağına inanmıyorum. Ve fragmandan gördüğüm kadarıyla Octavia Spencer klasik ghetto kadınını canlandırıyor tüm huysuzluğu ve mimikleriyle.

Berenice Bejo ödülü almasa da kesinlikle aday listesinde olacağına inandığım isim. Bejo‘nun The Artist‘de yarattığı karakter olağanüstü. İnsanı tamamen perdeye bağlıyor. Onu izlerken gözünüzü kırpmak istemiyorsunuz. Peki bu listeyi kim tamamlar? Emin olun hiç bir fikrim yok. Ben Carey Mulligan ve Melissa McCarthy diyorum. McCarthy‘ye olan bu desteğim herkesi şaşırtsa da garip bir şekilde kendisinin adaylığına çok inananlardanım. Onu Oscar Yemeği’nde bile kafamda canlandırabiliyorum soruları cevaplarken. Tabi The Help‘de çok iyi olduğu söylenen ama fragmanda tek bir sahnesi olmayan Jessica Chastain ve The Descendants‘ın başarılı kadrosundan Shailene Woodley‘nin şansları yüksek. Bir de Janet McTeer var aslında Albert Nobbs ile yıldızı parlaması beklenen ama ben nedense pek ihtimal veremiyorum.

Kesin aday olur: Berenice Bejo (The Artist), Vanessa Redgrave (Coriolanus), Octavia Spencer (The Help)
Aday olmaya en yakın isimler:
Sandra Bullock (Extremely Loud and Incredibly Close), Jessica Chastain (The Help), Judi Dench (J. Edgar), Melissa McCarthy (Bridesmaids), Carey Mulligan (Shame), Shailene Woodley (The Descendants)
Olasılıklar: Jessica Chastain (The Tree of Life), Janet McTeer (Albert Nobbs), Evan Rachel Wood (The Ides of March)
Belki: Jessica Chastain (Take Shelter), Jodie Foster (Carnage), Judy Greer (The Descendants)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

12 Yorum

  1. Muhammed Ali

    *Brad Pitt’in hem yardımcı hem de erkek oyuncu dallarında aday olacağını düşünüyorum.Hatta ikisini de alıp götürme ihtimali de hiç düşük değil..

    *Gary Oldman aday olmazsa akademi başını toprağa gömmeli..Filmdeki performansı kötü bile olsa aday göstermek zorundalar.Bu arada Ralph Fiennes’ın adını zikreden yine yok.Nedir bu adamın çektiği..

    *Düşününce aklıma geldi.Bu sene Altın Küre’nin komedi/müzikal dalı geçen seneyi düşününce fazla iddialı olacak sanki.The Artist, Midnight in Paris, The Help, Young Adult, Beginners, Like Crazy, Hugo, 50/50, Crazy Stupid Love ….

    Yanıt
    1. umurtas

      Ben iki ödül birden alabileceğine pek ihtimal vermiyorum açıkçası. Gary Oldman için ise korkuyorum aslına bakarsan. Michael Fassbender, Woody Harrelson ve Leonardo DiCaprio’nun son iki için yarışında Gary Oldman arada kaynayabilir. Altın Küre ama dediğin gibi epey eğlenceli olacağa benziyor. Hiç hürmet etmediğim bir ödül olsa da en azından bu sene sırf aday listesini tamamlamak için The Tourist gibi bir filmle karşılaşmayacağımızı bilmek güzel.

      Yanıt
  2. adem

    neden kimse carnage filmini tahmin listesine almıyor anlamış değilim.
    filmi izlemiş biri olarak söylüyorum bence en azından winlset ,waltz ve senaryo için kesinlikle adaylık olmalı olmazsa haksızlık.
    filmi çok sevdim evet…

    Yanıt
    1. umurtas

      Carnage için Christoph Waltz ve Jodie Foster dışında pek şans yok açıkçası. Ama prodüksiyon şirketinin oyuncularını yardımcı oyuncu kategorilerinde yarıştıracak olması bence Carnage’ın en büyük şansı. Çünkü bu sene yardımcı oyuncu dallarında pek bir rekabet yok. Şans tanınmamasının sebebi ise açık. Eleştirmenler beğenmedi ve film sürekli sahnedeki asıl God of Carnage versiyonuyla karşılaştırılıyor. Bu arada beğendiysen İstanbul Devlet Tiyatroları’nda Carnage’ı Vahşet Tanrısı adıyla izlemen mümkün.

      Yanıt
    2. adem

      ben sahne versiyonunu da izledim.ve inanın anlam veremiyorum şu karşılaştırma olayına.tiyatro ve sinemada ki oyunculuk tarzlarının konunun akışının farklı olması kadar doğal birşey olamaz.karşılaştırmak çok saçma ve cahilce.eleştirmenler ödlü sezonlarına hep yön vermişlerdir. kafalarına göre birşeyler yapıyorlar işte. ücretsiz screening gecelerinde diğer filmlere göre az ikram yapılmıştır belki. daha ucuzundan şarap falan verilmiş olabilir.
      bu arada filmin rotten tomatoes sitesinde neden %94 aldığını da anlayamadım madem sevmedi eleştirmenler değil mi?
      galiba carnage yılın en underrated filmi olacak ödül sezonu açısından.

      Yanıt
    3. umurtas

      Carnage asıl savaşını 16 Aralık’da vizyona girdikten sonra yaşayacak. Şimdi 18 eleştiriyle Rotten Tomatoes puanının bir değeri yok. Ben beklemekten yanayım. Umuyorum eğer güzelse hak ettiği adaylıkları alır.

      Yanıt
  3. Sonat

    Brad Pitt’in adaylığına nasıl bu kadar kesin bakıyorsunuz anlamış değilim. Bence aday olmayacak. Ne erkek oyuncuda ne de yardımcı erkek oyuncuda. Çünkü film çok basit, Brad Pitt’in performansıda çok basit. Zaten filmdeki karakter hiç özgün değil çok çok basit bir karakter. Tabi ki oscar’a aday olmak için illa özgün olmak gerekmiyor ama bence Brad Pitt’ten önce aday olması gereken çok daha fazla aktör var.

    Yanıt
    1. umurtas

      Moneyball’ı izlemediğim için basitliği hakkında bir şey diyemem. Ama bana kalırsa The Tree of Life’da Pitt oldukça iyi. Lakin benim tahminlerimde Pitt için özellikle Moneyball’daki oyunculuğuyla ilgili olarak kesin konuşmamın tek sebebi şu ana kadar gösterildiği yerlerde tek bir kötü eleştiri almaması. Moneyball’a olan destek çok büyük. Hatta şu an En İyi Film için en ideal yarışçılardan biri olduğu bile söyleniyor. Pitt için yapılan eleştirilerde de henüz kötü bir kelimeye rastlamadım.

      Yanıt
  4. Sonat

    Adaylarımı belirledim. Bakalım nasıl yorumlar gelecek 🙂

    EN İYİ FİLM (10 ADAY)
    The Artist
    The Descendants
    Extremely Loud And Incredibly Close
    The Help
    J. Edgar
    Take Shelter
    Tinker Tailor Soldier Spy
    The Tree Of Life
    War Horse
    Young Adult

    EN İYİ FİLM (5 ADAY)
    The Artist
    The Descendants
    J. Edgar
    The Tree Of Life
    War Horse

    EN İYİ YÖNETMEN
    Michel Hazanavicius (the artist)
    Alexander Payne (the descendants)
    Stephen Daldry (extremely loud and incredibly close)
    Clint Eastwood (j. edgar)
    Steven Spielberg (war horse)

    EN İYİ ERKEK OYUNCU
    Jean Dujardin (the artist)
    George Clooney (the descendants)
    Leonardo DiCaprio (j. edgar)
    Michael Shannon (take shelter)
    Gary Oldman (tinker tailor soldier spy)

    EN İYİ KADIN OYUNCU
    Glenn Close (albert nobbs)
    Viola Davis (the help)
    Meryl Streep (the iron lady)
    Tilda Swinton (we need to talk about kevin)
    Charlize Theron (young adult)

    EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
    Christopher Plummer (beginners)
    Albert Brooks (drive)
    Philip Seymour Hoffman (the ides of march)
    Jim Broadbent (the iron lady)
    Nick Nolte (warrior)

    EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
    Janet McTeer (albert nobbs)
    Berenico Bejo (the artist)
    Sandra Bullock (extremely loud and incredibly close)
    Octavia Spencer (the help)
    Carey Mulligan (shame)

    EN İYİ ÖZGÜN SENARYO
    The Artist
    J. Edgar
    Take Shelter
    The Tree Of Life
    Young Adult

    EN İYİ UYARLAMA SENARYO
    Carnage
    The Descendants
    Extremely Loud And Incredibly Close
    The Help
    War Horse

    EN İYİ YABANCI FİLM
    As If I Am Not There (ireland)
    Beauty (south africa)
    The Flowers Of War (china)
    Pina (germany)
    Sonny Boy (the netherlands)

    EN İYİ SİNEMATOGRAFİ
    The Artist
    Extremely Loud And Incredibly Close
    J. Edgar
    The Tree Of Life
    War Horse

    EN İYİ SANAT YÖNETİMİ
    The Artist
    Hugo
    Jane Eyre
    Tinker Tailor Soldier Spy
    War Horse

    EN İYİ KOSTÜM TASARIMI
    Anonymous
    The Artist
    The Help
    Hugo
    Jane Eyre

    EN İYİ FİLM KURGUSU
    The Artist
    Extremely Loud And Incredibly Close
    Tinker Tailor Soldier Spy
    The Tree Of Life
    War Horse

    EN İYİ MAKYAJ
    Anonymous
    Captain America: The First Avenger
    J. Edgar

    EN İYİ SES MİKSAJI
    The Adventures Of Tintin
    Hugo
    Rise Of The Planet Of The Apes
    The Tree Of Life
    War Horse

    EN İYİ SES KURGUSU
    The Adventures Of Tintin
    Rise Of The Planet Of The Apes
    Super 8
    Transformers: Dark Of The Moon
    War Horse

    EN İYİ GÖRSEL EFEKT
    Hugo
    Rise Of The Planet Of The Apes
    Super 8
    Thor
    Transformers: Dark Of The Moon

    EN İYİ ÖZGÜN MÜZİK
    The Adventures Of Tintin
    The Artist
    Tinker Tailor Soldier Spy
    The Tree Of Life
    War Horse

    EN İYİ UZUN METRAJLI ANİMASYON
    The Adventures Of Tintin
    Alois Nebel
    Rango

    Yanıt
  5. Sonat

    Ben Moneyball’u izledim. Bu yüzden çok basit bir film olduğunu söylemeliydim. Çünkü film çok yüceltiliyor. Neden? Çünkü Brad Pitt oynuyor. Sadece Brad Pitt oynadığı için yüceltilen bir film bu. Konusu çok basit, ayrıca Brad Pitt’in canlandırdığı karakter sinema tarihi boyunca birçok kez canlandırılan bir karakter. Tüm zorluklara rağmen takımını başarıya ulaştıran bir menajeri canlandırıyor. Birçok kişi sadece Brad Pitt’ten bahsediyor. Brad Pitt hayranlığıyla hareket ediyorlar. Açıkçası ben Moneyball’un bırakın önemli kategorileri, tek bir kategoride dahi aday olacağı düşüncesinde değilim.

    Yanıt
  6. Sonat

    The Artist:
    Kesin aday olacaktır ve bu senenin hiç şüphesiz galibi olacaktır.

    The Descendants:
    Her sene olduğu gibi bu senede en iyi film kategorisinde bir bağımsız film bulunacaktır. Bu sene bu film “The Descendants” olacaktır. Ama alabilirse sadece senaryo oscarını alıp, diğer bağımsız filmlerin kaderini paylaşacaktır.

    J. Edgar:
    Bu film tam akademilik bir film. Adaylığına kesin gözüyle bakıyorum. Ama tek bir oscar bile alabileceğini düşünmüyorum.

    The Tree Of Life:
    Filmi beğendim ama ortalama 10 senede bir film çeken Terrence Malick’i akademinin pek sevdiğini söyleyemem. Ama çok büyük bir ihtimal aday olacağını düşünüyorum. Adam zaten 10 senede bir çekiyor, madem çekmiş bizde aday yapalım diyebilirler 🙂

    War Horse:
    En iyi film ve en iyi yönetmen adaylıklarına çok kesin gözüyle baktığım bir film. Tabiki işin içinde Steven Spielberg var ve tam bir yönetmen filmi. Ama The Artist’in gölgesinde kalacağı düşüncesindeyim.

    “En iyi yönetmen adaylıkları için birşeyler söylemek istiyorum. Bu sene gerçekten çok iyi yönetmenler var. Hatta bu sene bu daldaki adayları 10’a çıkarsalar bence yeridir. Michel Hazanavicius ve Steven Spielberg’ün adaylığına kesin gözüyle bakıyorum. Diğer üç aday için akademi üyeleri bence çok zorlanacaktır.”

    Alexander Payne, Stephen Daldry, Clint Eastwood, Terrence Malick, Jason Reitman ve dahası …

    Yanıt
  7. Müge Dörtok

    Moneyball filminin fragmanlarını izledim ve çok beğendim. Brad Pitt, oyunculuğu bırakıyormuş diye duydum, çok yazık. Bence, çok iyi bir oyuncu ve henüz yaşlı sayılmaz. En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazanması çok yerinde olur.

    Yanıt

Yorum yazın...