AFI yılın en iyilerini seçti

AFI yılın en iyilerini seçti

Bridesmaids

Amerikan Film Enstitüsü olarak çevirebileceğimiz AFI merakla beklediğimiz listesini açıkladı. Geçtiğimiz sene Akademi’yle de epey benzerlik göstermişlerdi. Bu yüzden dikkate almak da yarar var. Gerçi artık 10 aday yok ama en azından genelde benzer seçimler yaptıkları için bize yardımcı olabilir bu liste. The Artist, Tinker Tailor Soldier Spy gibi filmler Amerika yapımı olmadığı için ne yazık ki listeye giremiyorlar. Ama AFI yine de tüm Harry Potter serisine ve The Artist‘e Özel Ödül vermiş. Televizyon için yaptıkları liste ise ayrıca şahane. Listelerin tamamına gelirsek…

FİLMLER
Bridesmaids
The Descendants
The Girl with the Dragon Tattoo
The Help
J. Edgar
Hugo
Midnight in Paris
Moneyball
The Tree of Life
War Horse

DİZİLER
Breaking Bad
Boardwalk Empire
Curb Your Enthusiasm
Game of Thrones
The Good Wife
Homeland
Justified
Louie
Modern Family
Parks & Recreation

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

5 Yorum

  1. adem

    the girl…ve war horse dışında ki ilk 10 a giren tüm filmeri izledim ve the help , bridesmaids, midnight in paris yılın en overrated filmleri bence, nasıl bu kadar destekleniyorlar anlamıyorum..
    j edgar gibi vasat bir filmin olduğu listeden de bu beklenir zaten galiba. Moneyball için çok sevindim.

    Yanıt
  2. Müge Dörtok

    Midnight In Pris, bu yılın en iyilerinden biri ve overrated olduğunu düşünmüyorum. Oyuncu kadrosu olsun, senaryosu olsun ve zaten yönetmeni Woody Allen ki, kendisinin her filmini büyük bir zevkle izlerim mevcut filmlerin hepsinden daha güzel olduğunu düşünüyorum. The Artist bu filmden biraz daha iyi olabilir.

    Yanıt

Yorum yazın...