69. Altın Küre Ödülleri / Ödül Töreni – Live Blogging

69. Altın Küre Ödülleri / Ödül Töreni – Live Blogging

69. Altın Küre Ödülleri’ne hoşgeldiniz. Ödül törenine başlıyoruz…

03.04: Ricky Gervais‘ye gülmeyen var mıdır?

03.07: Yarınki değerlendirmemde daha uzun bahsederim konuşmasından. Ama Johnny Depp‘e “The Tourist‘i izledin mi?” diye sorma kısmı olağanüstüydü.

03.08: İlk sunucumuz Johnny Depp ve Hugo‘yu sundu.

YARDIMCI ERKEK OYUNCU (Film): Christopher Plummer, Beginners
03.10: Gecenin ilk ödülü beklediğimiz yere gitti. Yalnız ben adayları izlerken ne kadar güzel bir yıl geçirdiğimizi geçirdim sinema için. Tabi adayların filmlerinin müziklerinin çalınması da hoş bir detay olmuş. İnsan ister istemez moda giriyor. Plummer‘ın Elaine Taylor‘la evli olduğunu da bilmiyordum. Muhteşem bir çift.

KADIN OYUNCU (TV-Komedi): Laura Dern, Enlightened
03.14: Çok ama çok çok mutlu oldum. Gecenin ilk sürprizi ve olağanüstü bir sürpriz. Lütfen izleyin. Televizyondaki en iyi şovlardan biri. Tüylerim diken diken oldu şu an. Sanırım daha fazla sevinemezdim. Ve tabi Zooey Deschanel denen o yetenek yoksunu kadının ödül almaması da ayrı bir mutluluk.

03.20: Julianne Moore ve Rob Lowe… Asla yaşlanmayan bir ikili.

MİNİ DİZİ / TV FİLMİ: Downton Abbey
03.22: Maggie Smith neden yok? Neyse. Çok hak edilmiş bir ödül bu. Diyecek söz yok. Downton Abbey şu an televizyondaki en iyi dizi hiç kuşkusuz.

KADIN OYUNCU (Mini Dizi / TV Filmi): Kate Winslet, Mildred Pierce
03.24: Rob Lowe‘un Parks & Recreation‘daki karakterinde olduğu gibi sonucu okuduğunu tek fark eden ben değilimdir umarım. Neyse ki kazandığına şaşırarak rol yapmıyor. Ama evet o uzun nefes almalar ve heyecanlı taklitleri yine var. Gerçi ne yaparsa yapsın, o Kate Winslet. Titanic‘den beri aşığım, geçmedi.

03.27: Freida Pinto, Midnight in Paris‘i sunuyor. Woody‘nin yeni filminde oynayacak deniyordu sanki, ben mi yanılıyorum?

03.33: Jeremy Irons sabaha kadar konuşsun, dinleyelim.

03.34: Jake Gyllenhaal, My Week with Marilyn‘i sununca aklıma Heath geldi tabi. Çok özledik.

ERKEK OYUNCU (TV-Drama): Kelsey Grammer, Boss
03.36: Hemen Bryan Cranston severler için söyleyeceğim bunu, Kelsey Grammer varken Cranston‘a ancak Grammer‘ın teşekkür konuşmasını dinlemek düşer. Bugün hep benim sevdiklerim kazanıyor televizyon kategorilerinde. Olağanüstü. Tabi bir de Boss izlemeyen insanlar ilginç yorumlar yapıyorlar şu an. O da ayrı bir konu.

DİZİ (Drama): Homeland
03.38: Bu da benim derhal izlemeye başlamam gereken dizi işte. Üçüncü bölümünde bırakmıştım diziyi. Daha doğrusu ara verdim ama epey uzun bir ara oldu. Bu ödüle de çok şaşırdığım söylenemez. “Nasıl Game of Thrones kazanmaz yaaa?” tepkilerine de hazırlıklıyız gerçi.

ÖZGÜN MÜZİK: The Artist; Ludovic Bource
03.47: İşte hak edilmiş bir zafer daha. Tek problem Bource‘un anlaşılması güç İngilizcesi.  The Artist‘in de ilk ödülü oldu böylece. Bu yılın en iyi müziklerinden biri bu arada. Hatta filmi müzikler götürüyor diyebiliriz.

ÖZGÜN ŞARKI: “Masterpiece”; W.E.
03.50: Madonna ödül almış oldu böylece. Açıkçası ben beklemiyordum ve tabi istemiyordum da. Bu sene adaylar inanılmaz zayıf zaten. Kötünün iyisi bile seçildi diyemiyorum.

03.52: Meltem Cumbul sahnede! Çok kısa bir konuşma yaptı, tabi biz ödül verecek zannediyorduk. Altın Küre’nin kaç ülkede yayınlandığıyla ilgili kısacık bir reklam yaptı, barış işaretini konuşmasının sonuna kondurdu, gitti. Ama bu bile gururlanmaya yeter.

ERKEK OYUNCU (Mini Dizi / TV Filmi): Idris Elba, Luther
03.58: Beklediğimiz şeyler oluyor TV kategorilerinde. Türk izleyicisi isteklerini cnbc-e takvimine göre belirlese de sizi temin ederim, şu ana kadar hak etmeyen kimse kazanmadı TV adaylarından.

04.00: Brad Pitt‘in yakın arkadaşı George Clooney‘nin filmi The Ides of March‘ı sunması? İşte budur.

KADIN OYUNCU (Film – Komedi / Müzikal): Michelle Williams, My Week with Marilyn
04.02: YAAAAAAAYYY!!! Lütfen Oscar’ı alsın, lütfen. Biliyorum hiç ihtimal yok ama lütfen. Akıllarımıza yine Heath Ledger geliyor, hüzünlenmeden duramıyoruz.

04.08: Gecenin iki rezalet elbisesi sahnede: Piper Perabo ve Sarah Michelle Gellar.

YARDIMCI ERKEK OYUNCU (TV): Peter Dinklage, Game of Thrones
04.09: Umarım bu ödül biraz olsun Game of Thrones bağımlılarını sevindirir. Ben yine doğru tahmin ettim de Game of Thrones‘un müzikleri olağanüstü değil mi? HFPA bizi şaşırtmamaya devam ediyor. Bakarsınız film kategorilerinde bir sürpriz yaparlar.

04.12: Ve George Clooney de Moneyball‘u sunuyor. Ricky Gervais keşke daha çok gözükse bu arada. Moneyball‘la ilgili birşeyler gördükçe filmi ne kadar çok sevdiğimi daha da iyi anlıyorum.

ANİMASYON: The Adventures of Tintin
04.15: Sürpriz istedik oldu. Ama sanki olmaması gereken bir yerde oldu. Rango varken… Neyse ben susacağım. Steven Spielberg aşkı War Horse dedirtmez umarım.

04.21: Ewan McGregor, 50/50‘yi sunuyor. Aklımda motorsikletle dünyayı dolaşan o adam.

SENARYO: Midnight in Paris; Woody Allen
04.23: Owen Wilson‘ı 2 saniyeliğine gösterdi. Hala şoku üstümden atamıyorum. Nasıl bir ifadeydi o?

YARDIMCI KADIN OYUNCU (TV): Jessica Lange, American Horror Story
04.24: Gecenin en güzel sunumu Felicity Huffman – William H. Macy ikilisinden geliyor. Hemen evli olduklarını hatırlatıp Lange‘e geçelim. Ya da geçmeyelim, çünkü diziye pek ısınamadım. Maggie Smith kazansın istiyordum tabi bir de.

04.30: “Şimdiki sunucumuz popun kraliçesi. Sen değil Elton! O gerçek bir kadın.”

YABANCI FİLM: A Separation (İran)
04.32: Bir Zamanlar Anadolu’da karşısında yarışsa ne kadar tarafsız olabilirim bilmiyorum ama hakikaten A Separation yılın en iyilerinden. The Skin I Live In‘i daha çok beğendiğim söylenebilir tabi. Yalnız Almodovar kenarda dursun bu sefer. İran bu ödülü kesinlikle hak etti.

KADIN OYUNCU (TV – Drama): Claire Danes, Homeland
04.35: Claire geçen sene de bir Altın Küre almıştı hatırlarsanız Temple Grandin ile. Bu yıl söylenenlere göre ödülü hak ediyormuş. Ben kategorideki diğer iki bayan Mireille Enos (The Killing) ve Julianna Margulies‘ye (The Good Wife) ayrıca hayranım, bilinsin istedim. Bu arada Claire zannediyorum yazın da Emmy’yi evine götürür.

04.41: Altın Küre Ödül Töreni oldukça sıkıcı geçiyor. Eğlenceli bir sezonun bu kadar monoton bir hale dönüşmesi üzücü. Ricky Gervais‘nin gözüktüğü anlar haricinde sevilecek tek bir şey yok törende.

04.42: Emily Blunt, Bridesmaids‘i sunuyor. Düşündüm de odada SNL’den ne kadar çok isim var. Kristen Wiig, Maya Rudolph, Tina Fey, Amy Poehler, Jimmy Fallon…

ERKEK OYUNCU (TV – Komedi): Matt LeBlanc, Episodes
04.45: Eric Stonestreet‘in bakışını yorumlamak isteyen var mı? Hakikaten sönük bir kategori olmuş yalnız. Bu arada Episodes‘u da izlemenizi öneririm. Her ne kadar tören ileri derecede sıkıcı geçse de TV dallarındaki zaferlerin hepsi beni fazlasıyla memnun etti.

04.47: Bradley Cooper saçlarını mı boyatmış?

YARDIMCI KADIN OYUNCU (Film): Octavia Spencer, The Help
04.48: Bir sürpriz bekledim ama olmadı. Yalnız Spencer‘a olan tepkiler beni çok şaşırttı. Sektörde sevildiği çok belli. Maya Rudolph ayakta alkışladı, Melissa McCarthy gözyaşlarına boğuldu. Nicole Kidman‘dan oldukça zor çıkan bir mimik bile yakaladık! Böylece Octavia da yerini garantilemiş oldu. Ben yılsonu listelerimi hazırlarken nasıl sıralandıracağım diye düşünüyorum tabi bir de. Oturup üstüne kafa patlatmalı.

04.54: Hollywood’un en antipatik kadını Reese Witherspoon, The Descendants‘ı sunuyor. Bu kadının da Oscar’ı var düşününce.

04.56: Sidney Poitier sahnede, herkes ayakta ve bizim başlığımızda da bir Poitier filmi In the Heat of the Night var. Şimdi saatlerce süren özel ödül konuşmaları olacak. Hadi biraz dinlenelim, onlar da Morgan Freeman‘dan bahsetsinler.

CECIL B. DEMILLE ÖDÜLÜ: Morgan Freeman

05.11: Soo we’re back. Robert Downey Jr., The Artist‘i sunuyor. Bu sefer güldürmedi yalnız. İyi bir ödül töreni sunucusu olacağı konusunda ısrarcıyım.

YÖNETMEN: Martin Scorsese, Hugo
05.14: Bu sonuçla Oscar’da karşılaşır mıyız dersiniz? Hem bekliyorduk, hem de beklemiyorduk. Yaşayan belki de en iyi yönetmen. Hugo‘yu beğenmesem de hep söylüyorum bu adam ne yapsa izlerim diye.

DİZİ (Komedi): Modern Family
05.18: Ricky Gervais ile Antonio Banderas arasındaki anlayamadığımız atışmadan sonra (Antonio İspanyolca birşeyler geveledi) ödül hak edene gitti. Sonunda Glee‘den caydılar. Kamera arada Meltem Cumbul‘u da gösterdi, keyfimiz yerinde.

05.24: Michelle Pfeiffer gecenin film adaylarından en zayıfını, War Horse‘u sunuyor.

ERKEK OYUNCU (Film – Müzikal / Komedi): Jean Dujardin, The Artist
05.26: Nasıl hak edilmiş bir ödül olduğundan bahsetmeyeceğim. Filmekimi’nde kaçıranlar bu ay sonu film gösterime giriyor. Lütfen kaçırmayın. Yılın en heyecan verici yapımlarından biri. Jean Dujardin ve Berenice Bejo büyüleyici. Şimdi Dujardin‘i izlerken çok alakasız olacak ama bir Javier Bardem havası almadım değil. Dujardin‘in yeni Bond olması konusundaki ısrarlarım da sürecek.

05.28: Reklama girerken Meryl‘ı gördüm. Yine kıyafet seçiminde başarısız anlaşılan. Bakalım kazanacak mı? Ve tabi en şık giyinen kadın Tilda Swinton! İkinci Oscar’ına kavuşsun istiyorum bir gün.

05.32: Queen Latifah, The Help‘i sunuyor. Eğer Viola kazanamazsa büyük ödül için şansları zor.

KADIN OYUNCU (Film – Drama): Meryl Streep, The Iron Lady
05.36: Şimdi fena kafa karıştırdılar işte. Meryl yine teşekkür konuşmalarında usta. Mia Wasikowska (Jane Eyre), Adepero Oduye (Pariah) gibi isimleri sayarak Meryl olduğunu hatırlattı.

FİLM (Müzikal / Komedi): The Artist
05.40: Biliyorduk, biliyorduk, biliyorduk. Ve tabiki de hak etti. Köpekle sahnede şov yaptılar. Çünkü Feshane burası, biz bilmiyoruz.

ERKEK OYUNCU (Film – Drama): George Clooney, The Descendants
05.48: Clooney ikinci Oscar’ını alacak anlaşıldı. Biz de sonunda Brad Pitt Oscarlanacak diye seviniyorduk. Neyse. Clooney‘yi de ayrıca seviyorum tabi ama işte insan Clooney‘nin nasıl olsa Oscar’ı var bu sefer kenarda dursun istiyor. Neyse. Benim ödülüm Pitt‘e. Ben de böyle teselli ederim artık kendimi.

05.53: Bir ödül sezonu iki ödül töreniyle, hem de sadece 4 günde nasıl dünyanın en sıkıcı sezonuna dönüşür? Önden buyrun.

FİLM (Drama): The Descendants
05.55: The Descendants‘ı hala izleyememiş olmanın getirdiği bu belirsizlik beni delirtiyor. Ve şimdi de büyük ödülü aldılar. Peki bu geceden neler öğrendik? Hiçbir şey aslına bakarsanız. Ne Meryl‘ın ödülü yarışı değiştirdi, ne de Scorsese‘ninki. Altın Küre son yıllarda Oscar üzerindeki etkisi sıfıra inmiş bir ödül töreni. Burada kazanan, orada kazanır diye bir durum yok. O yüzden birlik ödüllerini beklemeye devam! Hadi bakalım.

— Yarın detaylı yorumlarım ve resimler gelecek. Görüşmek üzere.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

56 Yorum

  1. Erşah

    Julianne Moore makyajla zor ayakta duran birisiymiş gibi. Laura Dern’e de Jurrasic Park’tan gıcıklığım var zaten.

    Bu arada birisi merdivene takıldı. Düşenin dostu olmaz, bende güldüm biraz. Şimdi pişmanım.

    Yanıt
  2. Erşah

    TV tarihinin en iyi dizisinin harika oyuncusu gene göz ardı edildi. Breakin’ Bad ve Bryan Cranston, The Wire ve Sopranos gibi kült olma yolunda ilerliyor. En azından tarihte iz bırakacaklar, bir gecedeki ödül töreninde değil.

    Yanıt
  3. ataslan19

    alın size sürpriz game of thrones sen yoksa yüzüklerin efendisi çocuğu olduğun için mi harika geldin bize yoksa bir oyun da sana mı oynandı jüri tarafından…

    Yanıt
  4. Erşah

    Game of Thrones’un orada olması bile mucize. Böyle fantastik yapımlar, muhafazakar kafalı jüriler tarafından seçilmez bile. Belirli tarzları var, kaç tane dizi ve aday paspas altı yapıldı. Tabi birşey diyemiyoruz, sonuçta yabancı basın.

    Yanıt
  5. brent

    Kimse kusura bakmasın da Parks and Recreation, Community dururken New Girl’i komedi dizisi sayan, televizyon tarihinin en iyi sezonlarından birini geçiren Breaking Bad’i aday göstermeyen kurumun ben televizyon ödüllerini kaale almam. Net.

    Ricky Gervais olmasa bu saatte ayakta olmamım mümkünatı yok zaten de, Ricky işte ne yaparsın.

    Yanıt
  6. brent

    Seth Rogen 20 saniyede çok iş yaptı. Ereksiyon esprisi çok iyiydi, My Week with Marilyn’in komedi olarak algılanmasına da güzel bir ayar çaktı.

    Tören de acayip sıkıcı, daha çok Ricky!!!

    Yanıt
  7. brent

    Bu konuşmadan sonra Octavia Spencer başka ödül kaptırmaz gibi. Dr. King dedi la kadın. Irkçılığı eleştiriyorlar falan, ırkçı yapar adamı bunlar.

    Yanıt
  8. Erşah

    Yalnız daha gösterinin başında Eddie Murphy’e, The Help’de oynamışsın diye gönderme yaptı ve filmin siyahi oyuncularına giydirdi. Daha ilk dakikalarda ırkçı bir şakayla başladıysa, gösteri sonunda kanal kapanır. Orayı yıkarlar. Tabi kablolu yayın değilse.

    Yanıt
  9. brent

    NBC sansürlemiş galiba, adamlar hazırlıklı. E2 sansürlemedi. Ulusal yayında küfürün cezası oldukça ağır galiba oralarda, en son Modern Family izin almaya çalışıyordu, bebeğe söyleteceklerdi.

    Ricky Gervais dediği gibi garantiledi harbiden. Bir daha sunmaz. Sonuna çıkabilir mi o bile kesin değil. Aslında sırf rating için ünlülere saydırmasına izin verildiği gerçeğini dile getirse güzel olur.

    Yanıt
  10. Erşah

    Meryl Streep be !! Viola’yı da Rooney’i de sevsem de sonunda zafer büyük şaheserin !!

    Bir gözlük verecekler bir türlü veremediler, nedir bu tripleri ki bunların ?

    Bak bunu iyi düşünmüşler, fazla konuşunca müzik koyuyorlar 😀

    Yanıt
  11. brent

    ”Hakkında bilmediğiniz şey ise kendisi oldukça ırkçıdır. Ayrıca kör yavru kedileri yumrukladığını da gördüm.” – Ricky Gervais’den Colin Firth’e. Müthiş güldüm yahu.

    Yanıt

Yorum yazın...