Oscar töreninden yeni haberler

Oscar töreninden yeni haberler

Artık önümüzdeki günlerde 26 Şubat gecesi kimlerin sahneye çıkıp ödül sunacağı haberleriyle meşgul olacağız. Geçen sene bu işe çok daha önceden başlamışlardı ama bu sefer adayların açıklanmasını beklediler. Neyse. Ödül sunacak ilk isimler Bridesmaids casti. Rose Byrne, Ellie Kemper, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey, Maya Rudolph ve Kristen Wiig. Bu arada McCarthy ve Wiig‘in artık Oscar adayı olduğunun farkında mısınız?

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

5 Yorum

  1. TigerBlood

    Güzel bir seçim olmuş.
    Bu arada kim aday oldu heyecanından fark etmemişim.
    Biri bana Bridemaids’in senaryo dalında ne işinin olduğunu açıklayabilir mi ?

    Tamam ben de filmi çok sevdim,çok güldüm ama filmin o dalda işi ne ?
    Senaryo olarak ne vardı ki,iki yakın arkadaş,erkeklerle olan ilişkileri sorunlu.İçlerinden birisi evleniyor,diğeri onun nedimesi olmak istiyor.Ve diğer arkadaşlarıyla yarışmaya başlıyor.Klişe konu,klişe son.Anlamıyorum yapılan güzel espriler için falan mı aday gösterdiler

    Yanıt
    1. Umur Çağın Taş

      Ben şöyle düşünüyorum. Bridesmaids erkek egemen bir sektörde 6 tane kadının başrolünde olduğu çok iyi bir komediydi. Kristen Wiig, SNL ile tüm dünyaya kadınların da komik olabileceğini kanıtlıyordu zaten. Bridesmaids bunun beyazperde serüveni oldu. Üstelik Bridesmaids oldukça içimizden bir konunun tüm detaylarını şekillendirerek de güldürdü. En yakın arkadaşı evlenen kadın olarak düşünülebilir tabi ama bence depresyonu işleyen filmler arasında da Bridesmaids’in özgün bir yeri var. En azından bu seneki bir başka depresyon hikayesi Melancholia’dan senaryo anlamında kat kat iyi olduğunu iddia edebilirim. Bilemiyorum. Yani klişe olmak kötü bir senaryoya sahip olmak mıdır? Klişe bir konu başarılı bir şekilde işlenemez mi? Bir de böyle düşünelim.

      Yanıt
    2. TigerBlood

      Ben de filmi beğendim,kadınların da bu tarz filmlerde ne kadar iyi olabildiklerini gördük.Ama yılın en iyi 5 senaryosu arasına girebileceğini düşünmüyorum.
      Doğrudur klişe olsa da iyi bir senaryoya sahip olabilir.Ama diğer filmlere baktığımızda haksızlık yapılmış gibi duruyor.Aklıma hemen Hangover serisinin ilk filmi geliyor,mesela ordaki senaryonun işleyişi de çok güzeldi,ama fazla popüler tarzda bir yapım olduğu için adaylık vermediler.
      Bu adaylığı altın küre verse anlayabilirim,genelde popüler yapımlar orda biraz daha şans bulur.
      50/50’nin ya da The Ides of March’ın orda olması biraz daha uygun olabilirdi.
      Belki de ben kuruntu yapıyorumdur.O kadar da önemli değil.
      Ama senaryo dalında Margin Call ve A Separation’ın da olması güzel bir sürpriz oldu.
      Özellikle Margin Call’ın unutulmamasıı çok güzeldi

      Yanıt

Yorum yazın...