Takip et

Oscar 2012

Oscar Rehberi ’11: En İyi Erkek Oyuncu

tarihinde yayınlandı.

Critics Choice’dan sonra Altın Küre’yi kazanınca George Clooney‘nin Oscar’ı da alacağından şüphelenir olmuştuk. Ama Dujardin şu an elinde hem Altın Küre, hem SAG, hem de BAFTA zaferlerini tutuyor. Brad Pitt için kendimce hayal kursam da kazananı tahmin etmek pek güç değil diye düşünüyorum. Tabi hala sürprize açık, orası ayrı. Yazının devamında yine adayların performanslarından kısa görüntüler bulabilirsiniz.

DEMIAN BICHIR, a better lıfe

İlk Oscar adaylığı.

GEORGE CLOONEY, the descendants

Yedinci Oscar adaylığı. Oyunculuk dalları haricinde Good Night and Good Luck (2005) – En İyi Film & En İyi Yönetmen ve bu sene The Ides of March (2011) – En İyi Uyarlama Senaryo adaylığı mevcut. Bir Oscar’ı var.

  • 2005: Syriana / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (KAZANDI)
  • 2007: Michael Clayton / En İyi Erkek Oyuncu (Daniel Day-Lewis, There Will Be Blood kazandı.)
  • 2009: Up In the Air / En İyi Erkek Oyuncu (Jeff Bridges, Crazy Heart kazandı.)

JEAN DUJARDIN, the artıst

İlk Oscar adaylığı.

GARY OLDMAN, tınker taılor soldıer spy

İlk Oscar adaylığı.

BRAD PITT, moneyball

Dördüncü Oscar adaylığı. Hiç kazanamadı. Bu yıl aynı zamanda Moneyball (2011) ile En İyi Film dalında da aday.

  • 1996: Twelve Monkeys / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Kevin Spacey, The Usual Suspects kazandı.)
  • 2008: The Curious Case of Benjamin Button / En İyi Erkek Oyuncu (Sean Penn, Milk kazandı.)

Devamını oku
18 Comments

18 Comments

  1. Erşah

    17 Şubat 2012 at 12:07

    Moneyball’ın son sahnesinde Brad Pitt benim için Oscar’ı aldı (fanboy terk oldu ama öyle.)

    George Clooney konusunda direttin ve herkesi ters köşeye yatırdın, tebrik ediyorum ve ayakta alkışlıyorum.

    • Umur Çağın Taş

      17 Şubat 2012 at 12:33

      Ne anlamda ters köşeye yatırdığımı anlamadım yalnız.

    • Erşah

      17 Şubat 2012 at 20:12

      Sürekli söylüyordun, 2. oscarını alamayacak diye, oraya doğru gidiyor gibi geldi bana.

  2. Onur

    17 Şubat 2012 at 12:28

    Kadın oyuncu adaylığındaki izleyicilerde oluşan isyankarlık burada da hakim sanırım. Herkes Brad Pitt’in almasını istiyor, ki bence biraz da geç kaldı almak için, ama yarışta kimse ondan bahsetmiyor. Herkes Clooney yada Dujardin arasında geçeceğini düşünüyor. Eğer öyle olacaksa Dujardin’in almasını tercih ederim, nedense bana Clooney’in oyunculuğu öyle inanılmaz gelmedi. Herhangi bir bağımsız filmde rastlayabileceğimiz bir performanstı bence. Ve tabiki de gönlüm Pitt’in almasından yana.

  3. Emre

    17 Şubat 2012 at 13:39

    Evet bende genelli n soyledğiği gibi Brad Pitt in almasını istiyorum diyenlerdenim ama onun yarışta ismi çok geçmediğine göre Jean Dujardin alsın eğer alcaksa çünkü Cloney oyunculuğuna filmide pek beğnemediç açıkçası

  4. Müge Dörtok

    17 Şubat 2012 at 13:41

    Erkek Oyuncu Favorim: Brad Pitt – Moneyball. Nedeni ise Billy Beane karekterini çok iyi oynadığını düşünüyorum. Ayrıca, Jonah Hill ile enerjileri çok uymuş, müthiş bir ikili olmuşlar. Kazanması zor görünüyor, büyük ihtimalle Jean Dujardin ödülü alır.

    • onur

      17 Şubat 2012 at 15:56

      Ben herkesin aksine George Clooney’nin alacağına inanıyorum.

  5. Berk

    17 Şubat 2012 at 16:14

    Adayları tek tek ele alınca şöyle bir sonuç çıkıyor karşıma;

    Gary Oldman: Efsane statüsünde olan bir oyuncu ve üstelik ilk Oscar adaylığı.Filmde ki karakterinin soğukkanlı ve duru biri olması onu bir puan ekside tutabilir.Ayrıca oyuncuların aday oldukları filmle değerlendirilmesi gereken bir durumda, film yavaş ilerleyen bir kurguya sahip, burada yönetmen faktörü devreye giriyor bence.Biraz daha akıcı ve merak uyandıran bir yönetim ile Gary Oldman’ın içinde ki canavarı bu filmde daha fazla görebilirdik gibi geliyor bana.Gary Oldman muhakkak Oscar alması gereken bir oyuncu fakat bu sene onun senesi değil bence.

    George Clooney: Akademi’nin en çok sevilen isimlerinden birisi,Hollywood cemiyeti ve basın ile arası harika.Çok sempatik ve oyunculuk konusunda da mükemmel ama bundan çok daha iyi performanslarını izlemiştik, ki akademi de izlemiştir : ) Micheal Clayton rolü ile Descandants arasında çok büyük bir fark göremedim açıkcası.Her filmini çok seviyorum, ama bu sene Oscar’da çok şans vermiyorum.

    Brad Pitt: Moneyball çok iyi bir film bence.Brad Pitt’te harika bir oyunculuk çıkarmış.Ama pek şans vermiyorum.Jean Dujardin bir anda ortaya çıkmasaydı tek favorim olurdu.

    Jean Dujardin: Akademiyi bir anda neye uğradığını şaşırtan biri varsa o da Jean Dujardin’dir.Bir anda ortaya çıkıveren bu adam bir mimik ustası adeta.The Artist çoktan sinema tarihine geçen filmlerden biri oldu.Gerek yönetmeni, kurgusu, müzikleri ve Jean Dujardin’in müthiş yeteneği bir araya gelince oluşan tablo kimsenin tahmin etmedği bir şeydi bence.Bu kadar mükemmelin bir araya geldiği tek film olan The Artist’in ses getiren binbir suratı ödülü rahatlıkla alacaktır.(Uggie ile sahneye çıkmasını beklerdim fakat ödül törenine davet edilmemiş sanırım.Akademiyi kınıyorum.)

    Demian Bıchır: Bu isimler arasında maalesef konuşmanın bile anlamı kalmıyor.

    Leanordo DiCaprio : Biri bana Leo’nun neden hala adam yerine konmadığını açıklar mı ?

    • Berk

      17 Şubat 2012 at 16:17

      *Leonardo DiCaprio olacak o : ))

  6. Sonat

    17 Şubat 2012 at 17:37

    Jean Dujardin alacaaaaak 🙂

  7. yaxley

    17 Şubat 2012 at 19:04

    Brad Pitt ya da Gary Oldman kazansın isterim..Jean Dujardin fazla abartılı geldi bana..Ama George Clooney’e tercih ederim tabi..

    • Müjdat Çetin

      17 Şubat 2012 at 21:38

      katılıyorum sana brad pitt bana kalırsa bu yılın en iyi oyunculuğunu çıkardı.(gary oldman da alırsa üzülmem)

  8. Emel

    18 Şubat 2012 at 00:36

    Beş performansı da izleyen biri olarak Brad Pitt açık ara önde diyebilirim..Ancak kariyerinde bir çok iyi filmi olan oyuncuya bir türlü hak ettiği ödülü vermeyen akademi bizi yine hayal kırıklığına uğratacak 🙁
    Diğer dörtlü arasında favorim ise J. Dujardin…Tahminen ödül de onun olacaktır.

  9. özgür

    18 Şubat 2012 at 02:32

    Brad Pitt olsun istiyorum. Leo ile birlikte en çok görmezlikten gelen oyunculardan sadece biri. Ama Pitt’e vereceklerini sanmıyorum. Bari George Clooney’ye versinler o zaman. J. Dujardin ise kesinlikle abartıdan başka bişey değil. Umarım ödülü sadece rüyasında görür. Ben Dujardin-Clooney şanslarını eşit görüyorum hala..

  10. Yavuz EKİN

    18 Şubat 2012 at 11:13

    Bütün adayların da bende yavan tadı bıraktıgını söyleyerek, aralarından sıyırabilen yok gibi. Sadece Brad Pitt ve G.Clooney varken Dujardin in kazanması daniska olur.

  11. metin

    18 Şubat 2012 at 11:40

    Gary Oldman’ın ilk adaylığı olması şaşırttı. Bir sürü filmin harika oyuncusu ilk adaylığını alsın Brad Pitt tutup üçüncü kez aday olsun. Akademinin pek de matah tercihler yapmadığını gösteriyor bu sanırım. Açıkçası Brad Pitt’in de filmin de çok yeni şeyler sunmadığını düşünüyorum. Adaylar arasında gerçekten iyi olan Jean Dujardin ve Gary Oldman. George Clooney karakter yorumlaması açısından iyi ama gene de bu iki isim kadar iyi değil.

  12. Mehmet

    18 Şubat 2012 at 18:10

    Pitt aday yaptıklarına göre alacağıda kesinleşti hiç oscar’ı yok zaten verelim deyip verecekler gibime geliyor öyle ahım şahım bir performansı yok.

  13. TigerBlood

    18 Şubat 2012 at 19:12

    Brad Pitt Moneyball da kariyerinin en iyi performanslarından birini canlandırıyor,yani adam açıklama yaptı 3 sene sonra bırakacak ödül verelim diye bir zihniyet yok.Yani öyle düşünen bir kesim olsa bile yaklaşık 6 bin kişi oylamaya katılıyor,öyle bir düşünce olmaz yani.
    Brad Pitt çok güzel bir performansla aday oldu ama buna rağmen bir hatta 2 numaralı favori bile değil maalesef.
    Dujardin – Clooney yarışı yaşanıyor.İkisi de ödülü alabilecek kapasitedeler.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin