Up All Night – 1. Sezon

Up All Night – 1. Sezon

Will Arnett ve Christina Applegate

(Okuduğunuz yazı diziyle ilgili SPOILER içermektedir!!!!)

Saturday Night Live‘da yer alıp ardından kendi dizilerini ya da filmlerini yapan bayanlara zaafım var sanırım. Önce Tina Fey‘in 30 Rock‘ı, ardından Amy Poehler‘ın Parks and Recreation‘ını izledik televizyonda. Geçtiğimiz sene ise hala SNL bünyesinde yer alan Kristen Wiig‘in hem yazıp hem de oynadığı Bridesmaids‘de epey güldük. Bu yıl SNL kadınlarından bir diğeri daha dizilendi. Up All Night yakın bir zamanda SNL‘de sunucu olarak da yer alan Maya Rudolph‘un yeni dizisi. Tabi tüm projeyi Rudolph‘a mal etmek yanlış olur. Arrested Development ile hayatlarımıza giren Will Arnett ve Married with Children‘dan hatırladığımız Christina Applegate de dizinin başrollerinde yer alan diğer isimler.

Up All Night, yine Saturday Night Live‘da çalışan ama kamera önünde değil de yazar olarak yer alan Emily Spivey‘nin ortaya çıkarttığı bir dizi. Yavaş yavaş 40’larına yaklaşmakta olan evli bir çiftin ebeveynlikteki adımları anlatılıyor kısaca. Reagan (Christina Applegate), Oprah Winfrey’nin dizideki mütevazi yansıması Ava Alexander’ın (Maya Rudolph) programında prodüktör. Kocası Chris (Will Arnett) ise karısı çalışmakta iken kızlarına bakan bir ev erkeği(?). Up All Night bir komedi dizisi olsa da en büyük sorununu güldürme konusunda yaşıyor bana kalırsa. Karakterlerin hepsi oldukça sempatik. Özellikle Rudolph‘un canlandırdığı Ava’nın bulunduğu her sahne kendini izlettirmekte. Ama kahkahalara boğulup gözlerimizden yaşlar mı geliyor? Hayır. Kendi halinde bir komedi demek en doğrusu olur.

Maya Rudolph

Birazcık içeriğinden bahsedecek olursak… Dediğim gibi Reagan çalışan bir anne, Chris ise çocuğuna bakan bir baba. Reagan’ın en yakın arkadaşı aynı zamanda programının prodüktörlüğünü yaptı Ava. Maya Rudolph‘un dizideki en başarılı oyunculuğa sahip olduğunu burada eklemek gerek. Nitekim bir ara diziyi bırakma kararı almıştım, ki tekrardan geri dönmeme kendisi sebep oldu. İkinci sezonunu merakla bekliyor muyum? Tartışılır. Up All Night‘ın sabit kadrosunda yer alan birkaç isim daha var tabi. Mesela Ava’nın asistanı Missy (Jennifer Hall). Neden daha çok rol vermediklerini bilmiyorum ama en az Ava kadar güldürdüğünü garanti edebilirim. Reagan ve Chris’in komşuları Terry (Jean Villepique) ve Gene de (Matt Braunger) de cabası.

Ara ara konuk oyuncu olarak katılıp diziye yeni bir soluk getiren oyuncular listesinde ise oldukça tanıdık isimler var… My Name Is Earl ile tanıyıp sevdiğimiz Jason Lee, Ava’nın sevgilisi Kevin’ı canlandırmakta. Yalnız karakteri oldukça sıkıcı, onu söyleyeyim. Saturday Night Live‘dan tanıdığımız Molly Shannon, Will Forte ve ilk bölümlerde karşımıza çıkan daha sonra ortadan kaybolan Nick Cannon aklıma gelen diğer isimler. Yalnız en başarılılardan söz edecek olursak… Reagan’ın annesi olarak 2 bölümlüğüne karşımıza çıkan Blythe DannerNurse Jackie sebebiyle derin bir hayranlık beslediğim Eve Best ve çok yetenekli olmasına rağmen neden hala başrolünde olduğu bir dizide yer almadığını anlayamadığım Megan Mullally benim en beğendiklerim oldu. Sezon sonuna doğru ortaya çıkan Luke Granby (Steven Pasquale) karakterinden ise pek memnun olmadığımı söylemek isterim. Önce Ava’yla arasında bir şeyler olacak zannettik, daha sonra Reagan’dan hoşlandığı ortaya çıktı. Belki komediye bir katkısı olur dedik, o da olmadı. Kaldı ki hala filmdeki mesleğini da anlayabilmiş değilim.

Eve Best

Up All Night’ın şu ana kadar bir ödül desteği almışlığı yok. Sadece herkesi aday yapan Satellite Ödülleri’nden Maya Rudolph için bir adaylık geldi o kadar. Bence dizinin Emmy için tek şansı da kendisi. Yalnız o kalabalıkta kendine ilk altıda yer bulabilir mi şüpheliyim. Çünkü dizinin 24 bölümünü sabırla izlemiş olsam da Up All Night‘ın iyi bir komedi olduğuna inanmıyorum. Eksik olan şeyi de hala çözebilmiş değilim. Will Arnett‘ı beğenirdim ama sanki son birkaç işinde hep aynı adamı canlandırıyormuş gibi hissettirmeye başladı. Christina Applegate‘in telaşlı oyunculuğu da aynı. Samantha Who?‘daki Applegate‘den ne farkı var? Ya da Going the Distance‘daki halinden?

Benim Up All Night‘a olan önerilerim belli… Birincisi, Jennifer Hall‘a daha çok rol yazın. İkincisi, Reagan-Chris ve Ava-Kevin çiftleri haricinde bizi yeni karakterlerle güldürün. Benim en sevdiğim Couple Friends isimli bölümde belki konuk oyuncuların çok ağırlığı yoktu ama varlıkları asıl oyuncularımıza güldürmek için alan sağladı. Ve son olarak şu ebeveyn olmak kısmını biraz olsun aşın. Oradan daha fazla espri çıkmayacağı çok açık. Seneye Amy’yi 10 yaş büyütmeyi düşünmüyorsanız işimiz iş. Bu konuda Cougar Town‘ı örnek olmak mümkün. İlk bölümlerde 40’ın üzerinde azgın bir kadın izleyeceğiz derken dizi bir anda lokomotif gibi işleyen bir aile / arkadaş grubu komedisine döndü. Notum bu yıl diziler arasında verdiğim en düşük notlardan. C+ bile olabilirdi ya aslında neyse.

En İyi Bölüm: Couple Friends (Bölüm 19)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Maya Rudolph (Ava Alexander)
Sezon Notu: C+

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...