2 Broke Girls – 2. Sezon

2 Broke Girls – 2. Sezon

1
(Okuduğunuz yazı yüksek dozda SPOILER içermektedir.)

Bu hafta sezon finali yapan o kadar fazla dizim var ki uzunca bir süre televizyon konuşacakmışız gibi gözüküyor. How I Met Your Mother, The Mindy Project, Saturday Night Live ve Family Guy’ın sırada olduğunu hatırlatayım. Bugün konuşacağımız diziye gelirsek… 2 Broke Girls, geçtiğimiz yıl Sex and the City’nin yaratıcısı Michael Patrick King ve tarzını pek sevmediğim Whitney Cummings tarafından huzurlarımıza sunuldu. Başta Kat Dennings’i daha uzun izleyebildiğimiz, Beth Behrs’den mümkün olduğunca az rahatsız olmaya çalıştığımız dizi karakterlerini öyle güzel bir raya oturttu ki kısa sürede ekranın sevimli sitcomlarından biri haline dönüştü. Ki kapalı mekan komedilerinden nefret eden beni bile etkilemiş durumda. İlk sezonun ortalamanın üzerinde olduğunu daha evvel konuşmuş ve CBS’in elindeki en doğru iş olduğunu söylemiştik. İkinci sezon çıtayı biraz daha yükseltmiş durumda. Hala büyük komedilerle yarışabilecek gibi durmuyor. Lakin stüdyo komedilerinin hepsinin bir adım önünde bana kalırsa.

The 40 Year Old Virgin’de kısa da olsa izleyip sevdiğimiz, Nick and Norah’s Infinite Playlist ile kalbimizi çalan ve Thor’da son hamlesini yapıp yeni “next best thing”e dönüşen Kat Dennings dizinin kesinlikle en büyük kozu. Canlı stüdyo izleyicisiyle çekilen sahnelerin çoğunda senaryoya kendini kaptırıp sırıtmaktan kendini alıkoyamasa da ortaya çıkardığı Max Black karakteri ekranlardaki en sempatik ve seksi kadın. Garson kıyafetlerinin altına saklamış ahlaksız bir karakteri bu kadar cazip kılabilmesi büyük başarı bence. Ki bir network için esprilerin odak noktası fazla bel altı olmasına rağmen güldürmeyi başarıyor. Komediler adına zayıf bir sezon geçirdiğimizi göz önünde bulundurursak, bence Dennings’in kesinlikle Emmy’ye aday olması lazım. Bundan önceki yıllarda favorim olan Amy Poehler’dan (Parks and Recreation) daha iyi bir durumda bana kalırsa.

2
2 Broke Girls’in diğer kızı Beth Behrs’e ise bu sezon daha çok ısınmış durumdayım. Caroline Channing karakterini özellikle mi böylesine itici mi yapmaya çalışıyorlar, yoksa tüm tatlı olma çabalarına rağmen Behrs’in karizması Caroline’ın yumuşamasına engel mi oluyor emin değilim. Lakin bu yıl Andy’nin (Ryan Hansen) katılımıyla o frijit zengin kızı tablosunu terk edebilmeyi başardı. Hansen’ın çok yetenekli olduğunu düşünmesem de Beth Behrs ile izlemesi keyifli bir çift oldular. İlk sezonda Max’in çocuklarına bakıcılık yaptığı Peach yerine böyle yeni orijinal karakterler eklemeleri de hoş oldu tabii. Martha Stewart’lı sezon finalinden sonra 2 Broke Girls’ün güzel bir adım atacağını anlamıştık zaten.

Yan karakterlere gelirsek… Earl (Garrett Morris) oturduğu yerden bizi güldürmeye devam ederken, pek çok ağır espriye maruz kalan restoran sahibi Han’ın (Matthew Moy) rolü biraz daha arttırılmış. Çok da iyi olmuş diye düşünüyorum. Max ile Han arasındaki minik tartışmalar gözlerimizden yaş gelmesine sebep olacak fazlasıyla komik anlar oluşturuyor. Ama tabii ki de favorim Oleg (Jonathan Kite) ve Sophie (Jennifer Coolidge). Joey zamanlarından beri hayranlıkla izlediğim Jennifer Coolidge, dizinin en büyük kozu. Kat Dennings ile birlikte izlemekten en çok keyif aldığım karakterler arasında. Hatta üçüncü sezonda ana kadroya katılsa da uzun uzun izleyebilsek diye bekliyorum. Ağzından çıkan her kelimeyi komikleştirebilen, hep pozitif reaksiyon alabilmeyi başaran muhteşem bir komedi oyuncusu bana kalırsa Coolidge. 2 Broke Girls ekibi, kendisini bu projede çalışmaya ikna edebildikleri için epey şanslılar.

3
Her bölüme yeni bir macera sığdırabilmeyi başardıklarından dolayı pek konusundan bahsetmek istemedim 2 Broke Girls’ün. Yoksa Max ve Caroline’ın başarısız cupcake dükkanı girişiminden, bovling toplarıyla delinen tavandan Caroline’ın ilginç akrabalarına kadar konuşulacak çok şey var. Sadece şunu söylemek istiyorum, 2 Broke Girls ilk sezonunun da önüne geçerek bir süre daha televizyonda olacağının sinyallerini verdi. Bu projenin epey uzun soluklu olacağına inanmaktayım ve nedense içimden bir ses bu yıl ATAS’ın da 2 Broke Girls’e yüz çevirmeyeceğini söylüyor. Hala izlemeyenler geç kalmış değil. Ağzımdan kolay kolay bir CBS komedisi önerisi çıkmaz, o yüzden dikkate alın derim. Üçüncü sezonu çekiştirirken görüşmek üzere.

En İyi Bölüm: And the Candy Manwich (Bölüm 6)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Kat Dennings (Max Black)
Sezon Notu: B+

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...