Takip et

Öne Çıkanlar

Parks and Recreation – 6. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Amy Poehler

Amy Poehler

Altı yıl evvel Saturday Night Live’ın yetenekli mezunlarından Amy Poehler’ın NBC’deki projesi olarak başladı Parks and Recreation. Kısa süren ilk sezonunda karakterlerini tanıtmak için epey efor sarf eden dizi komedi yanını epey hafif tutmuş ve dolayısıyla da tam bir tatmin duygusu yaratamamıştı. Derken ikinci ve üçüncü sezonlarla birlikte Parks and Recreation engellenemez bir yükselişe geçti. Tina Fey’in yer aldığı 30 Rock’ın final yapmasıyla modern komediler arasında iyice sıyrılıp öne geçti. The Office’in de hava sahasını terk etmesi, Parks and Recreation’ı türünün tek örneği yaptı. Yalnız özellikle geçtiğimiz yıldan sonra dizi bir hantallaşma dönemine girdi ve vadesini doldurduğu hissini yaratmaya başladı. Neyse ki NBC’nin sayısız diziyi iptal edişinin ardındın Parks and Recreation’a da önümüzdeki sene yayınlanacak yedinci sezonunda finali uygun görmesi içimizi epey rahatlattı. Çünkü artık Leslie Knope ve arkadaşlarını bizi eğlendirebilecek pek esprisi kalmamış gibi gözüküyor.

Amerika’nın en yetenekli komedyenlerinden, daha doğrusu komedi aktrislerinden biri olduğunu düşünüyorum Amy Poehler’ın. Evet, belki Tina Fey’in kalemi kuvvetli olduğu için kendisi komedi çevreleri tarafından daha çok beğeniliyor. Fakat iki aktrisin kamera önündeki işlerini kıyasladığınızda Poehler’ın bir adım öne çıktığı su götürmez bir gerçek. Peki bu yıl bir zamanların hit komedisi Parks and Recreation’da neler oldu? Amy Poehler’ın canlandırdığı Leslie Knope, artık garip eylemlerinden ziyade kariyerindeki iniş çıkışlarla ilgilenmek zorunda kaldı. Ki dizinin son iki sezonda yarattığı negatif etkide bu rota değişikliğinin büyük etkisi var bana kalırsa. Uzunca bir süre Leslie’nin enteresan özel hayatını izledikten sonra bir anda her şeyin iş hayatına çevrilmesi diziyi yorup yavaşlattı. Ki bence bu sebeple de dikkatimiz diğer karakterlere dağıldı. Artık Leslie ve hiç sevmediğim Adam Scott’ın neler yapacağını beklemek pek de ilgimi çekmiyor.

Rob Lowe ve Rashida Jones

Rob Lowe ve Rashida Jones

Altıncı sezonda Ann Perkins (Rashida Jones) ve Chris Trager’ın (Rob Lowe) da vedasına tanık olduk ayrıca. İki oyuncunun hayatlarındaki Parks and Recreation dönemini kapatmak istemelerinden kaynaklanıyor bu veda. Neyse ki dizinin senaristleri hem Ann’e, hem de Chris’e yakışan bir bölüm yapıp, iki oyuncuyu da güzel bir şekilde uğurladılar. Bu tür ani kararların komedi dizilerinde ne kadar vasat senaryolarla çözümlendiğine daha önce şahit olmuştuk ne de olsa. Bana kalırsa son iki sezondur diziyi alıp götüren ikili Chris Pratt ve Aubrey Plaza. Ama altıncı sezonun ilk çeyreğinde de Pratt’i film çekimleri sebebiyle pek izleyemedik. Geriye döndüğünde ise, özellikle bahar molasından sonra, Parks and Recreation’a aradığımız mizahı katmayı başardı. Pratt’in bu diziden sonra ne yapacağını fazlasıyla merak ettiğimi de eklemek istiyorum.

Nick Offerman’ın canlandırdığı Ron Swanson zaten Parks and Recreation’ın en özel karakterlerinden biri. Fakat onun da son iki yıldır iyi kullanılamadığını düşünüyordum. Altıncı sezon, Ron’ın da küllerinden doğmasını sağladı. Artık evli ve çocuklu bir adam olmasına rağmen karakterin eski formundan bir şey kaybetmemiş olması sevindirici. Diziye birkaç transfer yapıp sayısız konuk oyuncu alan Parks and Recreation yapımcıları, Jim O’Heir ve Retta’nın rol ağırlığını arttıarak ayrıca bir iyilik yapmış oldular seyirciye. Aziz Ansari’nin geri planda kalmış olmasına ise sevindiğimi söylemeliyim. Bu ekipte izlemeye tahammül edemediğim tek isim kendisi. Komedi anlayışını bir türlü sevemiyorum.

Aubrey Plaza ve Chris Pratt

Aubrey Plaza ve Chris Pratt

Özetleyip sadede gelecek olursak… Parks and Recreation artık malzemenin bittiğini fark ettiği için önümüzdeki yıl final yapıyor. Bu sene de sürpriz bir kapanışla veda etmişti zaten izleyiciye. Büyük ihtimalle de bu planlanmış sezon finaliyle güzel bir yere bağlanıp noktalanacak. Evet, belki ilk sezonlarındaki kadar zevk vermiyor Parks and Recreation. Ama hala yayındaki pek çok komediden daha kaliteli bir iş. Dolayısıyla da şikayetlerimin hepsi gelip geçici. Ben her Cuma günü bilgisayarımın başına geçip güzelce tüketmeye devam ediyorum yeni bölümleri. Artık izlemeyen ya da denemeyen kalmamıştır diye öneride bulunmayacağım. Yalnız sitcomlardan sıkıldıysanız ve Altın Küre’deki sunuculuğuyla gözünüze çarpan Amy Poehler’ı daha yakından tanımak istiyorsanız dizinin bariz düşüşüne rağmen Parks and Recreation’ı izlemeniz önerilir. Bir sonraki Sezon Günlükleri‘nde görüşmek üzere, hoşçakalın.

En İyi Bölüm: Moving Up: Part 1 & 2 (Bölüm 21 & 22)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Nick Offerman (Ron Swanson)
Sezon Notu: B+

Devamını oku
Yorum Yapın

0 Comments

  1. Refik Eren Uysal

    13 Mayıs 2014 at 16:40

    Desperate Housewives’ı izlerken son sezonlara doğru artık sıkılmaya başlamıştım Parks and Recreation da da aynı duyguları yaşıyorum maalesef.Amy Poehler’in varlığı bile beni heveslendirmiyor artık bir sonraki sezonun final oluşu dediğiniz gibi acayip isabetli bir karar.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin