Takip et

Öne Çıkanlar

Teen Wolf – 4. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Tyler Posey

Tyler Posey

Her daim Mad Men, The Good Wife, The Leftovers gibi kalburüstü dizilerden bahsedecek değiliz. Arada birazcık eğlenmek için keyifli diziler izlemeye, aklımızı dağıtmak amacıyla gençlerin TV’deki yeni takıntılarına biz de göz atıyoruz. Lise yıllarımda en büyük zaaflarım The O.C. ve Dawson’s Creek idi. Ardından da Gossip Girl ile uzunca bir süre Josh Schwartz’ın yarattığı dünyaya takılı kalmaya devam ettim. Şimdi ise klip yayınlamaktan ziyade kendini orijinal programcılığa veren MTV’nin birbirinden yapay dizilerinde can buluyorum. Awkward, Faking It, Finding Carter bunlardan sadece birkaçı. Ama tabii biz bugün kısa zamanda fenomene dönüşen, senaryosundaki tüm mantık hatalarına rağmen özellikle üçüncü sezonundaki gelişimiyle bağımlılık yaratan Teen Wolf’u konuşacağız. Bugüne kadar sessiz sedasız izleyip üzerine pek bir şey karalamadığım dizinin de Sezon Günlükleri başlığı altındaki ilk macerası olacak bu.

Geçtiğimiz yıl ikiye böldükleri üçüncü sezon ile epey yankı uyandıran Teen Wolf, ilk iki yılındaki vasat hikaye örgülerini unutturmuş ve gerilimin dozunu inanılmaz güzel bir şekilde ayarlarak bizi ekranlara kilitlemişti. Normalde Teen Wolf dünyasında bir karakterin diziye veda etmesi çok da alışıldık bir şey değil. Hele ki doğaüstü bir varlıksanız senaristler sevilmeniz takdirinde sizi diziye döndürmek için her türlü mantıksız yola başvuruyorlar. Fakat ne olduysa oldu ve üçüncü sezonda hikayede çıkmazlar yaratan kilit bir karakter ölüp diziden ayrıldı. Bu da esas oğlanımız Scott McCall’un (Tyler Posey) ergenliği yavaş yavaş terk edişinin resmi bir ifadesi oldu aslında. Yeni bir ilişkiye yelken açan Scott’ın sorumlulukları da, gücü de büyüdü. Artık “Bir kurtadam olmak istemiyorum!” triplerini bir kenara atıp Beacon Hills’deki her türlü tehlikeye arkadaşlarının da yardımıyla karşı koymaya başladı. Bir de ilk sezonlarda kadın izleyicilerini memnun etmek için konulan manasız çıplaklık bir kenara atıldı ve Teen Wolf has bir aksiyon dizisine dönüştü.

Dylan Sprayberry

Dylan Sprayberry

Peki Teen Wolf’un dördüncü sezonunda neler oldu? Daniel Sharman, Colton Haynes ve Crystal Reed gibi oyuncularına veda eden dizi bu yıl Scott’ın gelişimine yer verdi büyük oranda. Derek’in (Tyler Hoechlin) güçlerini kaybedişi ve küllerinden doğan Kate Argent (Jill Wagner) sayesinde bir an olsun nefes alamadığımız bir sürü olaylar zincirine şahit olduk. Ayrıca içerisine Malia (Shelley Hennig), Lydia (Holland Roden) ve kasabadaki tüm insanüstü güçlere sahip varlıkların dahil olduğu “ölüm listesi” bitmek bilmeyen bir katliamın startını verdi. Biz yine 10 – 11. bölüm gibi tüm bu hengamenin sonucunu kestirebiliyor, hikayenin tatlı sonla buluşacağını biliyorduk zaten. Bugüne kadar hep aynı matematiği kullanan Teen Wolf, bu sezonda da şaşırtmayarak kaldığı yerden devam etti. Genç hayranlarını memnun ederken, geçen sene gösterdiği gelişimin üzerine de bir şeyler eklemeyi başardı.

Dördüncü sezonun en büyük avantajı bugüne kadar diziye dahil olan en sempatik karakter Liam (Dylan Sprayberry) idi sanıyorum. Kira (Arden Cho) bile hala akıllarda soru işaretleri yarattığı için Teen Wolf’un ilk sezondan bu yana süregelen adam akıllı yeni karakter yaratamama problemi sonunda çözümlendi. Umuyorum Liam’ın kaderi de Isaac kadar kısa olmaz ve bir süre daha Scott ile aralarındaki ağabey – kardeş ilişkisinden yiyerek yoluna devam eder. Aidan / Ethan ikizlerinin diziden ayrılmasından sonra homoerotizm konusunda da boşluğa düşen senaristler, bu Scott ve Liam karelerinden bir şeyler çıkarmaya devam ediyor bu arada. Normalde daha bariz mesajlar vermeyi sevmelerine rağmen, Stiles’ın (Dylan O’Brien) da geri plana düşmesiyle bu sefer heteroseksüel karakterler üzerinden akıl oyunları yapmayı tercih etmişler.

Shelley Hennig

Shelley Hennig

Teen Wolf ciddiye alınması gereken bir dizi değil. Zaten hem oyuncular, hem yapımcılar, hem senaristler, hem de kanal bunun farkında. O yüzden ekiple birlikte eğlenmenize bakıp Pazartesi geceleri yayınlanan dizinin bölümlerini suratınızdaki anlamsız sırıtışla izlemeniz gerekiyor. Gençlik dizilerinin Twilight’ın yarattığı yeni akım sayesinde reform geçirmesinden yararlanan Teen Wolf, CW dizilerine oranla çok daha başarılı bir hikayeye sahip. Evet, dediğim gibi ölümün kolay kolay uğramadığı ve mantık hatalarını artık alışkanlık haline dönüştürmüş bir yapım. Ama biz zaten Beacon Hills’i kusurlarıyla sevdik. Bu saatten sonra da şikayet edecek değiliz. Beşinci sezon onayını almışlar bu arada, onu da yazıyı bitirmeden ekleyeyim.

En İyi Bölüm: Smoke and Mirrors (Bölüm 12)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Dylan Sprayberry (Liam Dunbar)
Sezon Notu: B

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin