Takip et

Öne Çıkanlar

The Job Lot – 2. Sezon

tarihinde yayınlandı.

(Soldan sağa) Angela Curran, Adeer Akhtar, Laura Aikman, Russell Tovey, Sarah Hadland, Tony Maudsley, Jo Enright, Sophie McShera ve Martin Marquez

(Soldan sağa) Angela Curran, Adeer Akhtar, Laura Aikman, Russell Tovey, Sarah Hadland, Tony Maudsley, Jo Enright, Sophie McShera ve Martin Marquez

İngiliz komedileri 6 bölüm sınırını aşmama konusunda ısrarcı olduğu için Bad Education’dan sonra şimdi de The Job Lot’a daha Kasım ayına yeni girmişken veda ettik. Yalnız bu vedanın son olup olmayacağı henüz belli değil. ITV’den dizinin üçüncü sezonuyla ilgili resmi bir açıklama yok. Yalnız düşük reytingler ve kanalın elindeki diğer popüler işler kadar öne çıkamaması sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum. Lakin bu bilgi fikrinizi değiştirmesin. Hatta mümkünse oldukça düşük olan IMDb puanını da görmezden gelmeye gayret edin; çünkü karşınızda daimi mizah vaat eden oldukça parlak bir yapım var. Üstelik kadrosunda da İngiliz televizyonlarında yıllardır hizmet vermiş ve bir şekilde isim yapmayı başarmış sayısız oyuncu mevcut. Ama tabii her birinden teker teker bahsetmeden evvel öncelikle The Job Lot izlemeyenlere diziyi tanıtmakta yarar var.

The Job Lot, adından da anlaşılacağı üzere bir iş bulma kurumunda geçiyor. Böyle bir ofis ortamını kullandığı için The Office ve Parks and Recreation’ı hatırlatsa da The Job Lot’ın tamamı kimi zaman absürd olabilecek kadar uçta İngiliz mizahı ve ince espri anlayışından besleniyor. Birbirinden orijinal karakterleri sayesinde her hafta pek çok yeni yüzle karşılaşmamıza rağmen çekirdek ekibiyle daimi olmayı da başarabiliyor ayrıca. Hatta öyle ki ilk sezonu daha dağınık ve tamamen anlık esprilere ayıran yapım, bu yıl artık karakterlerini tanıtmış olmanın verdiği rahatlıkla çapını biraz daha büyütüp “Brownall Job Centre” çalışanlarının özel hayatlarına burnunu sokmaya başladı. Eğer ki üçüncü sezon gelirse eminim sezon finaline kadar beklettiği “mutlu son”un da devamını getirecektir.

Russell Tovey ve Sarah Hadland

Russell Tovey ve Sarah Hadland

Miranda Hart’ın kusursuz sitcomu Miranda sayesinde tanıdığımız Sarah Hadland, burada da en kilit role can vermekte. İlk yıl fazla karikatürize kalan Trish karakteri, bu yıl Hadland sayesinde hem komik hem de daha gerçek bir insana dönüşmüş. Yalnız çoğu zaman Russell Tovey, Hadland’den rol çalıyor. Looking’deki sempatik rolü sebebiyle bir anda HBO’nun vazgeçilmez yüzlerinden birine dönüşen Tovey’nin gerçek hayattaki tavrı da en az canlandırdığı roller kadar eğlenceli olduğu için her daim takip etmekten zevk aldığım genç bir oyuncu kendisi. Looking’de nasıl ki oyunculuğunun dramatik derinliklerini görebildiysek, The Job Lot’da da dakik espri sunuşlarıyla komedideki kabiliyetlerini bir bir önümüze sunuyor.

Ve tabii bir de Jo Enright var. Bana kalırsa ilk sezonun açık ara yıldızıydı kendisi. Ama bu yıl Enright tarafından canlandırılmakta olan Angela’çok yer ayrılmamış. Bu da biraz olsun kendisine hasret kalmamıza yol açtı. Kadroya Laura Aikman’ı transfer eden The Job Lot, ayrıca İngiliz televizyonlarında daha önce pek çok dizide karşımıza çıkmış Angela Curran ve Martin Marquez gibi deneyimli yüzlere de sahip. Downton Abbey seyircisinin Daisy olarak tanıdığı Sophie McShera ise oradaki rolüyle tamamen zıt bir karaktere can veriyor. İlk yıl neredeyse her bölümde karşımıza çıkmasına rağmen, bu sene tıpkı Jo Enright gibi McShera’nın da ekran süresi oldukça kısıtlıydı.

Jo Enright

Jo Enright

The Job Lot tıpkı Bad Education’ın büyük vedası gibi sezon finalinde biraz daha dramatik bir tavra bürünmüş; ama yine de yarım saatlik bölümün büyük bir kısmının olağanüstü esprilerle donatılmış olduğunu eklemem gerek. Benim favori bölümüm tamamen Trish’in telefonundaki resimler sebebiyle oluşan karmaşanın işlendiği “Episode 5” idi. Ama eminim Natalie ile Karl’ın beklenen birleşmesi de heyecan yaratmayı başarmıştır. Ve tabii ki son bölümde Trish ile bir başka iş merkezinin şefi arasında çıkan çatışmayı da unutmamak gerek. Her Sezon Günlükleri yazısında olduğu gibi, burada da geleneği bozmayarak The Job Lot’ı izlemenizi önereceğim. Ben daha ilk sezondan geç kavuştuğum için epey sitem etmiştim. Siz benim gibi yapmayıp, 12 bölümlük bir seyir serüveninin başına şimdiden oturun.

En İyi Bölüm: Episode 5 (Bölüm 5)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Russell Tovey (Karl Lyndhurst)
Sezon Notu: A-

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin