Takip et

Öne Çıkanlar

5. Readers’ Choice TV Ödülleri için oylama vakti geldi!

tarihinde yayınlandı.

readerschoice

HEMEN OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYIN>>>

Her yıl en az film ödüllerimiz kadar ilgi çeken ve hem adayları, hem de kazananları sizden tarafından belirlenen Readers’ Choice TV Ödülleri’nin beşincisini düzenlemek üzere bir kez daha bir araya gelmiş bulunmaktayız. Dün ATAS (Televizyon Akademisi), kendi oylama formlarını yayınladığı için ben de hiç bekletmeden sizin seçimlerinizi öğrenmek üzere 1 Haziran 2014 – 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında seyirci karşısına çıkmış dizileri değerlendirmeye alalım istedim. Yine drama ve komedi başlığı altında ayrılmak üzere toplamda 10 kategorimiz bulunmakta. İki aşamalı gerçekleşecek oylama sürecinin ilk 10 gününde (16 – 25 Haziran) adayları belirleyeceksiniz. İkinci aşamada (26 Haziran – 2 Temmuz) ise belirlediğiniz adaylar arasından kazananları seçeceksiniz. Kurallarımıza gelirsek…

HEMEN OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYIN>>>

  • Tek önemli kuralımız dizilerin sadece 1 Haziran 2014 – 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında yayınlanmış olmasının gerekliği. Mesela bu tarihlerde tek bir yeni bölümü ekrana gelmeyen Hannibal bu sebeple oylamada yer alamıyor.
  • Orange Is the New Black’i drama, Shameless’ı komedide değerlendirme altına alarak biz de Emmy’nin tam bağımsızlığını tanıyalım dedim. Aynısını kendi ödüllerime de uyarlayacağım.
  • Çoğunuz birkaç majör mini dizi haricinde pek hakim olmadığı için mini dizi / TV filmi dallarımız yok. O yüzden American Horror Story fanlarını uyarmam şart.
  • Yine tıpkı Emmy gibi bu yıl En İyi Dizi dallarında aday sayısını 6’dan 7’ye çıkarttım. Oyuncu kategorilerinde ise 6’şar aday olmaya devam edecek. Adayları seçerken de büyük kategorilerde maksimum 7, oyuncularda ise maksimum 6 aday adayına oy verebileceksiniz.
  • İlk aşama 25 Haziran gecesi sona eriyor. Adaylarınızı 26 Haziran günü açıklayacağım. Duyuruyla birlikte kazananları belirleme oylaması da başlayacak ve 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Galiplerinizi de 3 Temmuz’da duyuracağım.

İyi olan kazansın!

HEMEN OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYIN>>>

Devamını oku
3 Comments

3 Comments

  1. Merve Özveri

    17 Haziran 2015 at 00:53

    Çok güzel bir liste olmuş, emeğinize sağlık.
    Mini-Dizi ve Konuk oyuncu kategorilerini eklememenizi de mantıklı buldum. Ama bunlar arasından en göze çarpanları diğer kateogirelere ilave edebilirdiniz.

    Ne kadar adı mini dizi olursa olsun AHS bir sezonda Game of Thrones’tan da Mad Men’den de diğer birçok kablolu kanal dizisinden de daha çok bölüm yayınlıyor. Yani yapımın ve oyuncularının o kategoride yarışması onlara çok büyük haksızlık olmazdı diye düşünüyorum. Zaten Emmy’lerin ve diğer ödül törenlerinin bunun için ayrı bir kategori açmasını da hep mantıksız bulmuşumdur. Drama kategorisindeki aşırı yoğunluktan dolayı birçok kaliteli eser yıllar geçse de hiç parlama şans bulamazken, birçok uyduruk ve gereksiz dizi, minidizi kisvesi altında pat pat Emmy’leri topluyor. American Horror Story gibi bir saçmalığın büyük kategorilerde Breaking Bad, Mad Men gibi dizilerin yanında hiç şansı olur mu allah aşkına.
    Özellikle Olive Kitteridge’i görmek isterdim bu listede, sanırım o yüzden takıldım bu noktaya.

  2. Mert.

    19 Haziran 2015 at 17:49

    “Others” bölümüne birden fazla oyuncu/dizi girebiliyor muyuz?

    • Umur

      20 Haziran 2015 at 01:31

      İstediğiniz kadar eklenti yapabilirsiniz.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin