Shameless – 6. Sezon

Shameless – 6. Sezon

Yaratıcı: Paul Abbott | Oyuncular: William H. Macy, Emmy Rossum
Yaratıcı: Paul Abbott | Oyuncular: William H. Macy, Emmy Rossum, Jeremy Allen White, Ethan Cutkosky, Shanola Hampton, Steve Howey, Emma Kenney, Cameron Monaghan, Noel Fisher, Dermot Mulroney, Sasha Alexander, Steve Kazee, Sherilyn Fenn, Isidora Goreshter, Alan Rosenberg, Jeff Pierre, Kellen Michael, Ever Carradine, Will Sasso, Nichole Bloom, Michael McMillian, Victor I. Onuigbo, Jaylen Barron, Michael Reilly Burke, Jim Hoffmaster, Michael Patrick McGill, Vanessa Bell Calloway, Chris Brochu, Reed Emmons, Jenica Bergere, Lee Stark, Andrew Asper, Rebecca Metz, José Julián, Tyler Jacob Moore, Brent Sexton, Gabrielle Walsh, Luca Oriel | 45~60 dakika | Showtime

| B+ |

shameless_ver6Showtime’ın Starz kalibresinde sınırları zorlayan, Birleşik Krallık ihracı dizisi Shameless altıncı sezonu devirdi. Kayınvalidesiyle yatmak zorunda kalan komşudan, küçük kardeşini eroinle buluşturan ablaya kadar pek çok manzara izledik Shameless’da. Lakin bu sezon ilişkisi anlı şanlı bir threesome‘a dönüştüren Kevin, yattığı hocasının hayatını alt üst eden Lip ve sokakların yeni kralı olmaya soyunmuş Carl’a rağmen daha durgun seyir aldı hikayeler. Şu bir gerçek ki, Emmy Rossum yıllar içerisinde oyununu çok geliştirdi. Fiona karakterini Reşat Nuri Güntekin romanlarında gözündeki yaşı hiç eksik etmeyen mazbut kıza dönüştürseler de Rossum komediden dramaya geçişlerini öyle ustaca yapıyor ki kategorize etmekte zorlandığımız dizinin duygu lokomotifine dönüşmesinde büyük rol oynuyor. Bu yıl Jeremy Allen White ve Cameron Monaghan da her zamanki gibi pastadan üzerlerine düşen payı mideye indirmekte çekinmemişler. Ama sanki artık yaş alan genç aktör Ethan Cutkosky’yi spot ışıklarının altına itmek istemiş dizinin senaristleri. O yüzden özellikle altıncı sezonun ilk yarısında ekranı işgal eden Carl ile oradan oraya savrulduk. Hâlâ Showtime’ın elindeki en değerli iş Shameless. Evet, Ray Donovan giderek sınıf atlıyor; Masters of Sex de inişli çıkışlı grafiği olmasa muazzam. Fakat yapısı itibariyle Shameless’ın kanaldaki pek çok riskli işe karşı öne çıktığını düşünüyorum. Unutmadan yedinci sezon onayı geldiğini de hatırlatayım. Beklemedeyiz!
MVP: Emmy Rossum

shameless

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...