11.22.63 (Mini Dizi)

11.22.63 (Mini Dizi)

Yaratıcılar: Bridget Carpenter ve Stephen King |
Yaratıcılar: Bridget Carpenter ve Stephen King | Oyuncular: James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Daniel Webber, Cherry Jones, Lucy Fry, Kevin J. O’Connor, T. R. Knight, Josh Duhamel, Nick Searcy, Jonny Coyne, Tonya Pinkins, Brooklyn Sudano, Leon Rippy, Juliette Angelo, Braeden Lemasters, Gregory North, Grantham Coleman, Michael O’Neill, Annette O’Toole, Antoni Corone, Bob Stephenson, Wilbur Fitzgerald, Constance Towers | 60 dakika | Hulu

| A- |

eleven_twenty_two_sixty_threeNetflix ve Amazon’dan sonra streaming servisleri arasında orijinal içerik üretmeye bir de Hulu atladı. Endüstriye hızlı bir giriş yapan kuruluş iyi fikirlerden ötesine geçemeyen yazar Stephen King’in motivasyonları tıpkı Nick Hornby romanlarındaki karakterler gibi flu insanlarını ekrana taşıyor. Plajda tüketilip havlu silkelerken unutulan romanların baş kahramanı King, oturup zaman yolculuğunun mümkün olduğu bir evrende Kennedy ölmese dünyanın daha farklı bir yer olacağına saplantılı bir şekilde inanan adamın etrafından bir öykü çeviriyor. Öyle bir zaman yolculuğu ki bu, hep aynı noktada başlıyor ve ne yaparsanız yapın asıl bulunduğunuz zaman dilminde yolculuğunuz ne kadar sürerse sürsün sadece iki dakika geçiyor. James Franco’nun Chris Cooper tarafından Matrix’in Neo’su gibi seçildiği 11.22.63 her dizi/film izleyicisinin gönlünü fethedebilecek bir öyküye sahip. Ve ne gariptir ki bir noktadan sonra işler gerilimi, gizemi bırakıp romantizme dönüşüyor. Franco çok bayıldığım bir aktör sayılmaz. Fakat neredeyse quirky adledilebilecek Jake Epping olarak hayal dünyanızda bir karşılık bulmayı başarıyor. Asıl yıldız Sarah Gadon. Uzun zamandır kalbimizi ciddi anlamda kıran böyle bir aşk görmemiştik. Ve Gadon’ın yörüngesinde dolanırken tıpkı Epping gibi siz de betona çakılıyorsunuz. Yalnız göbek adı psikopat Lee Harvey Oswald rolündeki Daniel Webber da es geçilecek gibi değil. Derhal Jeremy Renner’dan arta kalan rolleri kapıp beyazperdeye transfer olması ve kelli felli karakter oyuncuları arasındaki yerini edinmesi şart. Ha 11.22.63’nin zayıf noktasına da değineyim: “Neden?” sorusunu cevaplamaktan çok yoksun. Artık romanı mı okursunuz, yoksa yakın ABD siyasi tarihini mi hatim edersiniz bilmiyorum. Keşke mesela uçkur üstadı Kennedy değil de, alelade bir karakter olsaydı.
MVP: Daniel Webber

112263

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...