Animals – 1. Sezon

Animals – 1. Sezon

Animals-HBO-2
Yaratıcılar: Phil Matarese ve Mike Luciano | Seslendirenler: Lauren Lapkus, Katie Aselton, Claudia O’Doherty, Jay Duplass, Mindy Sterling, Kurt Vile, Jon Lovitz, Eric Andre, Aziz Ansari, Mitchell Hurwitz, Nick Kroll, Jason Mantzoukas, Alia Shawkat, Adam Scott, Molly Shannon, Jessica St. Clair, Jennifer Lafleur, Wanda Sykes, Ben Schwartz, Cobie Smulders, Zach Woods, Steve Zissis, Ellie Kemper, Kumail Nanjiani, Jenny Slate, Casey Wilson, Melanie Lynskey, Jessica Chastain, Danny McBride, Chelsea Peretti | 25 dakika | HBO

| A |

animals-poster-4HBO’ya Togetherness’ı iptal ettiği için, tabii bir de Enlightened’dan gelen kuyruk acısı var, epey kızgınım. Ama hâlâ orijinal içerik üretme konusunda kimse ellerine su dökemiyor. Animals isimli dizi  kendi başına bir türe dönüşen animasyonların son temsilcisi. Komik, cüretkar ve kesinlikle yetişkinler için. Archer ve BoJack Horseman’ın açtığı yollardan şimdi de renkli seslendirme kadrosuyla dikkat çeken Animals yürüyor. Şahane bir fikir var ortada. Her bölüm tek bir hayvan türünü alıp, onlara insan muamelesi yapmış; ama bir yandan da o hayvanların karakteristik özelliklerini normal bir dünya düzenine asimile etmeye çalışmış dizinin yaratıcıları Phil Matarese ve Mike Luciano. Her satır arası göbek hoplatan kahkahaları hak edecek seviyede zeki ve hedefi onikiden vuran esprilerle dolu. Golf topunu kendi yumurtası zanneden erkek güvercin, yaşadıkları ağaç devrilince uzun bir yolculuğa çıkan sincaplar, davetsiz misafiri tutsak eden kediler, parktaki insansız günlerini korkuyla geçiren köpekler ve daha fazlası… Ama tek başarısı da bölümlerin ana hikayeleri değil. Her seferinde araya başka hayvanların dünyasından küçük skeçler ve bir de New York’un eli kirli belediye başkanını sokuşturuyor Animals. Üstelik insanların evrenine girdiğinde de yine hayvanların penceresinden bakıp onlara anlamlı diyaloglar teslim etmek yerine gazete manşetlerinden ya da televizyon haberlerinden devam ettiriyor öyküsünü. Tek amaç hayvanların değil, bizim gelip geçici olduğumuzu işaret etmek. Sezon finali de önümüzdeki yıl hangi kötü karakterle başımızın derde gireceğinin sinyallerini verdi. Şükran Günü’ndeki katliamın tadını yeni sezonda da verirler diye umuyorum. Mutlak surette izleyin, izletin!

animals-cats

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...