How to Be Single

How to Be Single

Yönetmen: Christian Ditter
Yönetmen: Christian Ditter | Oyuncular: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie, Leslie Mann, Nicholas Braun, Jason Mantzoukas, Damon Wayans Jr., Colin Jost, Jake Lacy, Anders Holm, Sarah Ramos, Brent Morin | Senaryo: Abby Kohn, Marc Silverstein, Dana Fox (uyarlama), Liz Tuccillo (roman) | 110 dakika | Komedi, Romantik

| C- |

how_to_be_single2000’li yılların başında Jennifer Lopez ve Katherine Heigl gibilerin elini atmasıyla kana bulanan romantik komedi türü, artık modern kadının sözde nasıl da ayakları üzerinde durduğunu göstermek adına akla gelebilecek en kötü karakterdeki “çapkın” erkek gibi davrandığı, birbirinin kopyası gibi duran filmlerle bir katliam alanına dönüştü. Hayır koca sektör, kadını maskülenleştirerek esasında nefret ettiği ataerkil kafa yapısına sırf rolleri değiştirip peşkeş çektiğini fark etmiyor mu ben onu merak ediyorum ya neyse. How to Be Single o “Bakın nasıl da büyüdüm, nasıl da erkeklerden sıtkım sıyrıldı.” mesajını vermek isteyen, ama işin sonunda yine feminist karakterlerin erkek egemen evrene kafalarını eğe eğe geri döndüğü filmlerden bir diğeri. Lâkin yıldız isimler yerine, B-list starlarla hoş bir grup kimyası oluşturarak tüm kusurlarını örtbas etmeye çalışıyor. Rebel Wilson, kadınların domine ettiği komedi sahnesinin en taze yüzlerinden. Henüz Bridesmaids haricinde yetenekleriyle örtüşen bir işle buluşamamış olması çok acı. Leslie Mann’a zaten hayranım. Apatow yapımları haricinde de var olabileceğini çoktan kanıtladı. Community sebebiyle hiç ayrılmamak üzere hayatlarımıza giren Alison Brie’nin karakteri How to Be Single’ın en karton yaratımı. “Bak işte ben böyle esaslı bir kadınım.” temalı filmlerde görmek istemediğimiz hareketlerin hepsi bu kadının bünyesinde buluşuyor. Dakota Johnson ise Hollywood’un yıldızlaştırmak için çok çaba sarf ettiği, ama henüz doğru fırsatı yakalayamadığı bir aktris. Fakat ilk kez How to Be Single’da bir filmi tek başına taşıyabileceğine ikna etti beni. Bu çok farklı üsluplara sahip dört aktrisi bir araya getirmekten başka How to Be Single’ın bir başarısı var mı? Hayır. Takside doğuran, aynı partiye üç aşığını da getiren, kendisinden daha “çirkin” bir adamla evlenme kararı alan kadın klişelerini komik buluyorsanız da zaten diyecek bir şeyim kalmıyor.

Tom Hanks

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...