Insecure (1. Sezon)

Insecure (1. Sezon)

Yaratıcılar: Issa Rae, Larry Wilmore | Oyuncular: Issa Rae, Yvonne Orji, Lisa Joyce, Jay Ellis, Natasha Rothwell, Langston Kerman, Y’lan Noel, Maya Erskine, Amanda Seales, Wade Allain-Marcus, Catherine Curtin, Dominique Perry | 25 dakika | HBO

| A |


Televizyonun altın çağında olduğumuzun altını defalarca çizdiğimiz şu günlerde zamanında ağır bedeller ödemiş siyahiler ciddi bir yükselişe geçti farkındalığın artmasına bağlı olarak. Ryan Murphy, O.J. olayı üzerinden seksenli yıllardaki ırkçı ve ölçüsüz polis şiddetini yorumluyor. ABC gibi bir kanalda her sezonu toplumun kanayan bir yarasına parmak basmakla yükümlü American Crime yayınlanıyor. Black-ish ve Atlanta gibi işlerin etkisi de giderek büyüyor. Bu gözle görülebilir devrimin bir parçası da çeşitliliğe pek önem veren HBO platformunda seyirciyle buluşmuş Insecure oldu. Awkward Black Girl isimli bir web serisinin keşfedilmesiyle startı verilen proje, iki kadın karakterinin üzerinden hiç tatmadığımız bir perspektife yer veriyor. Okumuş, meslek sahibi olmuş, hayatta belirli noktalara gelmiş ve gençlik ile yetişkinlik arasındaki ince çizgide gidip gelen bireylerin kolayca farklı coğrafyalara tercüme edilebilecek gündelik maceraları anlatılıyor. Tabii ufak sosyal mesajlarda filmin her yerine sıkıştırılmış durumda. Irkçı olmamak için çaba sarf eden beyazların düştüğü müşkül durumlar, renkli çocuklara uygun görülen vaatler, para sahibi siyahilerin yaşam tarzları derken yapımcı, yaratıcı, senarist ve başrol Issa Rae bütünsel bir deneyim yaşatıyor izleyicisine. Ahlaksız ve zorlama bir komedi yerine, hayatın monoton parçalarından her günün kendi içerisindeki matematiğinden beslenen bir mizah var ortada. Olabildiğince kıvrak zekalı, hür, başına buyruk mahsulünün etkisi de benzerlerinden epey fazla. Yvonne Orji ile Jay Ellis’in kayda değer performansları sayesinde Insecure bilinçli bir yirmili yaşların sonu anlatısı olmayı başarıyor. Umuyorum reytinge tesirden daha çok önem veren kanal yine gafil hareket etmez.
MVP: Issa Rae

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...