Keyfî Drag Race Tekrarı: Bir Galip Gördüm Sanki

Keyfî Drag Race Tekrarı: Bir Galip Gördüm Sanki

Dokuzuncu sezonda henüz öne çıkan bir favori yok derken canımız, cananımız Shea Couleé’nin üst üste ikinci görev birinciliğini aldığı bölümle geri döndü Drag Race. Cumartesi ritüellerimizin vazgeçilmezi, bol bol ünlü peşkeşi izlediğimiz son macerasına popüler kültürün en erbezli ailesi Kardashianlar’dan bir müzikalle devam etti. Giderek ısındığımız queenler, özellikle okyanusun diğer ucunda fenomen haline gelmiş reality şovdaki karakterleri canlandırmadan evvel sezon başından beri bir türlü göremediğimiz Pit Crew ile mini görevlere kavuştuk. Ki sanıyorum bu yüzden haftalardır ilk kez bir Drag Race bölümü yabancı hissettirmedi ve hoş bir tat bıraktı ağzımızda. Yapımcılar bundan sonraki bölümleri de aynı matematikle inşa edecek olursa, hem sayı da azaldığından her queen’e zaman ayırabileceği için 6 ile 7. sezon arasında bir yerlere tekabül edebilir bu grup.

Mini görevde Pit Crew üyeleriyle sahil selfie’si çektiler ve tabii ki de Broadway uzantılı Alexis Michelle maksi göreve hazırlık olsun diye birinci yapıldı. Dramanın kokusu Alexis rolleri dağıtırken gelmeye başladı. Çünkü kendi kafasındaki komplo teorilerine sıkı sıkıya bağlı Nina Bo’Nina Brown, istediği Black Chyna rolü Shea Couleé’ye verilince dudağını büküp somurtarak köşesine çekildi. Nina, Atlanta sahnesinde meslektaşları tarafından pek sevilmediği için sanki birileri hep arkasından plan yapıyormuş, onun kötülüğünü istiyormuş, yarışmadaki performansını sabote ediyormuş gibi davranıyor. Son ürünü görünce Black Chyna rolünün diğerlerine oranla daha avantajlı olduğunu biz de anladık; fakat yarış tam olarak da bunun için yok mu? En küçük fırsatı bile değerlendirebilmek, rolün boyutuna ve ne kadar etli olduğuna bakmadan parlayabilmek için buradalar.

Nina’nın mıymıntılığından bu kadar şikayet ederken aynı sebeple Farrah Moan’u sevmek de benim ikiyüzlülüğüm sanırım. Neyse Farrah’ya sonra geleceğim zaten. Neyse efendim, queenlerimiz Todrick Hall ile prova yaptıktan sonra sahneye çıkıp lip sync’le dolu müzikal performanslarını sergiledi. Bana sorarsanız grubun en başarılarıları Shea Couleé, Alexis Michelle ve Valentina’ydı. Ama jüri Valentina yerine abartılı Britney Spears taklidiyle Peppermint’i tercih etti. Cynthia Lee Fontaine’in berbat lip sync becerilerine bir önceki sezondan hakimdik zaten. Bir de üzerine sözlerini ezberlemeyince ortaya izlerken utançtan iki büklüm eden bir gösteri çıktı. Eureka da sözleri çok iyi bilmiyordu sanki, değil mi? Yalnız bu bölüm sakatlığı sebebiyle çok da iyi bir değerlendirmeye tabi tutulmadı sanki.

Hazır sakatlıktan bahsetmişken, hatırlarsanız ikinci bölümde yorucu bir jimnastik rutiniyle uğraşmak zorunda kalmıştı yarışmacılarımız. Charlie Hides’ın kaburgasının çatladığı, Farrah Moan ile Cynthia Lee Fontaine’in belini incittiği haberini Reddit’den almıştık. Eureka da açtığı spagatla dizine zarar vermiş ve bacağına yüklendikçe bu zedelenme sakatlığa dönüşmüş. Bu bölümde koltuk değnekleriyle oradan oraya savruldu, yazık. Yarışmayı sakatlığı yüzünden kendi isteğiyle terk edeceği duyumlarını alıyorduk. Tam olarak böyle veda etmese de drama aşkıyla yanıp tutuşan RuPaul hadiseyi büyük bir meseleye dönüştürüp bir süreliğine jüri koltuğunu terk etti ve geri döndüğünde lip sync’e çıkan Cynthia ile Farrah’nın gitmeyeceği, Eureka’nın ise doktorundan gelen haber sebebiyle yarışmaya devam edemeyeceği haberini verdi. Ve hatta bu tatsız vedada Eureka’ya 10. sezon için açık davette bulundu.

Her ne kadar ısınamamış olsam da sağlık problemleri yüzünden değil, başarısızlığı sebebiyle gitmesini isterdim Eureka’nın. Hem o da kendini bu şekilde avutabilir, elindeki fırsatı iyi değerlendiremediğinden elendiğini bilirdi. Böyle aklının arkada kalacağını bile bile göndermek üzücü. Lip sync’e kalan ikiliye dönecek olursak… Eğer o aptal ponpon kız görevi olmasaydı muhtemelen Cuma gecesi Cynthia Lee’yi göndermiştik. Ne kadar acı, Shangela’dan sonra başka bir sezonda yarışmaya geri getirilen kişinin Cynthia olması. Buraya ait olmadığını, diğerlerinin yanında acemi kaldığını kostümüyle, makyajıyla ve tavırlarıyla o kadar belli ediyor ki… Yalnız RuPaul bir gaflete düşüp Farrah’yı eleseydi herhalde Cynthia nefretim bir kat daha artardı. İşin üzücü tarafı Cynthia’nın Snatch Game haftasında da elenmeyeceğini biliyor olmam. Kim bilir hangisinin başını yiyecek.

Daldan dala atlıyorum, mazur görün ama podyum konseptinden de bahsetmemiz lazım. Sahte kürklerin haftasında Shea Couleé haricinde olmuş bir look sunan queen göremedik. Silik Paris Hilton tiplemesiyle kaybolup giden Trinity Taylor’ın üzerindeki kıyafetler bana Kimora’yı gönderdiğimiz bölümü anımsattı. Alexis Michelle’in 10 dolarlık elbisesi, Peppermint’in üç beden küçük pembe eteği, Cynthia’nın halıyı andıran paltosu… Sasha’nın ne giydiğini tabii ki de yine hatırlamıyorum! Yarışı neredeyse yarıladık ve henüz Sasha’yı bir bölüm içerisinde 60 saniyeden fazla süre görmedik. Aja’ya toparladığı makyajıyla biraz daha ısınmış hissediyorum kendimi, onu da unutmadan ekleyeyim.

Yine 7 günlük bekleme periyodumuza dönme zamanı şimdi. Meşhur Drag Race oyunu Snatch Game için geri sayım başladı. Shea’in Naomi Campbell, Peppermint’in Nene Leakes, Farrah’nın Gigi Gorgeous olarak karşımıza çıkacağı kesinleşti. Diğerleri kimi canlandıracak o merak konusu. Biliyorsunuz artık Snatch Game bölümü şok elemeleriyle meşhurlaştı. All Stars’da Tatianna, daha evvelinde Acid Betty ve Max gibi fan favorileri derken zaten görev gereği pek seviştiğimiz hafta değerlendi. Gözüm Sasha Velour, Aja ve Nina Bo’Nina Brown üçlüsünün üzerinde. Ve hatta Valentina’nın da acı bir şekilde erkenden veda edebileceğini düşünüyorum. Shea Couleé batırsa bile sıkıntı yok. Her bölümde yüzünü gördüğümüz Trinity Taylor’la birlikte tek queen sanırım şu an kendisi. Benzer bir ilgiyi Peppermint de görüyor. Eğer sezonu bu Top 3 ile tamamlarsak şaşırmayacağım. Şimdi nefeslerimizi tuttuk, Snatch Game’i bekliyoruz. Hadi Cuma olsun artık!

Keyfî Drag Race Tekrarı: Untucked

  • Mama, you look so good it’s damn near sinful. Bugüne kadar RuPaul ile direkt böyle iletişime geçen bir queen’imiz olmuş muydu? Tebrikler Shea, dokuzuncu sezonun kraliçesi sen oldun. RuPaul’un İkincilik Yarışı için diğer queenlerimize dönebiliriz.
  • Farrah’nın ağlaklığına bayılıyorum. Bir sürpriz yapıp Snatch Game’de görev birinciliği almasına çok ihtiyacım var. Keşke sezonun Courtney Act’i olsa!
  • Peppermint’in silüetleri beş haftadır rezalet değil mi?
  • Untucked’da bu hafta yeteri kadar drama yoktu. AMA NEREDE BENİM LINDA EVANGELISTA KAVGAM?
  • Hazır bahsini açmışken, şu ikonik saldırıyı tekrar hatırlayalım: You’re perfect, you’re beautiful, you look like Linda Evangelista. You’re a model. Everything about you is perfect! Did you stone those tights? Oh, you’re smiling! They eat her up EVERY – SINGLE – TIME she’s on that damned stage. She ftsfdtsftsfst. She could walk out there in a fucking diaper and they’ll be like: “Valentina! Your smile is beautiful!”.
  • Şu tweeti de buraya iliştirmeden olmaz:

Bölüm sıralamam Genel sıralamam
Shea Couleé Shea Couleé
Alexis Michelle Valentina
Valentina Trinity Taylor
Sasha Velour Farrah Moan
Peppermint Sasha Velour
Aja Nina Bo’Nina Brown
Farrah Moan Peppermint
Nina Bo’Nina Brown Eureka
Trinity Taylor Aja
 Eureka Alexis Michelle
Cynthia Lee Fontaine Cynthia Lee Fontaine

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

6 Yorum

  1. Adem

    Peppermint haksız yere top 3’e kadar çıkartılacak sanırım ve muhtemelen Snatch Game’in kazananı olacak.
    Benim de ilk üçüm Shea, Valentina ve Trinity, umarım bazı dedikoduların aksine Peppermint ya da Alexis finalde olmaz.

    Yanıt
    1. Umur

      Ama yani Peppermint’in yediği edit çok Top 3 değil mi? Parlamadığı bölümde bile zorla parlatıyorlar. Bu hafta o kılıkla Top 3 olmayı gerçekten hak ediyor muydu?

      Yanıt
        1. Umur

          Muhtemelen Snatch Game sonrası daha net görmeye başlarız. Ama ben Shea – Trinity – Peppermint Top 3’si konusunda ısrarcıyım. Ve Peppermint olmazsa da Farrah Moan diyorum.

          Yanıt

Yorum yazın...