Emmy Tahminleri ’17

Emmy Tahminleri ’17

Üşengeçliğimin ve tam da bu haftaya denk düşmüş hastalığımın sonucu olarak yine drama, komedi, mini dizi diye ayırmaktansa tek avazda son Emmy tahminlerimi aradan çıkarayım istedim. Zaten uzun uzun yazınca aynı şeyleri tekrarlıyor gibi olduğumdan da böylesi daha bir tatlı oluyor sanki, kısa ve öz. Hadi her konuda fikir beyan edebilme hadsizliğimiz için eller havaya. Başlıyoruz!

DRAMA

Game of Thrones’un yokluğunda hangi dizinin kazanacağını çözmekte hepimiz zorlandık uzunca bir süre. Önce Westworld adı ortaya atıldı, çünkü aldığı adaylık sayısının direkt En İyi Dizi ödülüne dönüşeceğine kendimizi inandırdık. Ardından This Is Us alıp yürür mü, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan dizisi ne de olsa dedik ama onun da Akademi’den çok genel izleyiciye hitap ettiğini kavradık. Sonra The Handmaid’s Tale geldi. Adaylar açıklanırken beklenilenin üzerinde performans göstermesi ve yine geçtiğimiz sezonun en çok konuşulan yapımlarından biri olması kafamızı karıştırdı. Ama geçtiğimiz hafta düzenlenen Creative Arts’da ATAS gerekli ipucunu verdi diye düşünüyorum Stranger Things’i 5 dalda birden ödüllendirerek. Bu Spielberg nostaljisi pohpohlandığı için pek mutlu olmasam da kaçış yok bu sonuçtan. Adını saydığım ama çeşitli sebeplerden büyük dalda galip gelemeyeceğini düşündüğüm yapımları da oyuncularıyla değerlendirecekler. Westworld’ün kalbi Thandie Newton ile alınacak, en azından ben böyle olduğuna inanmak istiyorum. Tabii Chrissy Metz (This Is Us) sürpriz yaparsa da şaşırmayacağım. This Is Us’ın payına ise Sterling K. Brown ile bir Emmy düşecek. Acaba zarftan Bob Odenkirk çıkar mı, Kevin Spacey hiç gözükmediği sezonla ödül alır mı, Milo Ventimiglia oyları böler mi diye içimden geçirdiklerimi de dillendireyim. Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) ile John Lithgow’un (The Crown) rakibi ise yok gibi gözüküyor. Yönetmen dalındaki The Crown tercihimi, ATAS’ın burada en iyi yönetmene değil de filmlerde çalışmış yönetmenlere ödül verme takıntısıyla açıklayayım. Senaryo zaten varsın The Handmaid’s Tale’ın olsun.

KOMEDİ

Veep, Veep, Veep… Seneye sonlanacak dizi 2 sene daha Emmyler’e hükmedecek, buna alışsanız iyi edersiniz. Sadece En İyi Dizi dalı da değil kadın oyuncuda heykelcik her şekilde Julia Louis-Dreyfus’a ait. Ve seneye de aynı sonuç tekerrür edecek. Saturday Night Live’ın önlenemez cazibesi Alec Baldwin ile Kate McKinnon’a yarayacağa benziyor. Yalnız SNL kadınlarından üçü aynı dalda yarıştığı için oylar bölünür mü diye düşünmek de mümkün. Bu durumda bu sene biraz kan kaybetmişe benzeyen Transparent’dan, aynı zamanda I Love Dick ile de harikalar yaratmış Kathryn Hahn’ın adı akla gelebilir. Erkek oyuncuda ise son kararımı verebilmiş değilim. Bir yanım Jeffrey Tambor’ın kayıtsız şartsız ödülü alacağına inanmakta. Diğer yanımda Atlanta ile Donald Glover’ın göze çarptığını düşünüyor. Yalnız bir Aziz Ansari vakası olabilir mi bu? Yani oyuncuyu değil de senaristlik yeteneklerini takdir etme amaçlı bir adaylık. Altın Küre galibiyeti ne de olsa bir şey ifade etmiyor. Buna karşın tıpkı Master of None’ın geçen sene yaşadığı gibi Atlanta’nın yönetmen ya da senaryo dallarından en az birinde galip geleceğine inancım tam. Ansari de bir kez daha Şükran Günü bölümüyle ödüllendirilebilir.

MİNİ DİZİ/TV FİLMİ

Eleştirel favori The Night Of genel izleyicinin sevgilisi Big Little Lies’a karşı. Eğer Creative Arts’da topladıkları ödüllere bakacak olursak avantaj The Night Of’da. Üstelik ben işi biraz abarttım ve erkek oyuncuda John Turturro’yu da birinci sıraya yazdım. Gold Derby, Riz Ahmed konusunda ısrarcı olsa da diziyi gerçekten izleyenler ve kim popüler yarışına dikkat etmeyenler için sonuç açık. Katliam tabii ki de kadın oyuncu kategorisinde. Divaların yarışında son iki finalistimiz artık Nicole Kidman (Big Little Lies) ve Jessica Lange (Feud). Zarftan bu iki isim haricinde herhangi bir adayın adı çıkarsa büyük şok yaşarız. Kidman’ın dizideki malzemesi epey etli. Özellikle finale doğru açılan bir oyunu var. Lange de en iyi formunda. Joan Crawford üzerine o kadar yapıştı ki artık efsanevi aktrisi Lange’i düşünmeden aklımızdan geçiremiyoruz. Benim tercihim muhtemelen Lange olurdu. Fakat ATAS sanıyorum Kidman’a yönelecek. Yardımcı erkek oyuncu ve yardımcı kadın oyuncu dallarına gelirsek… 12 adaydan herhangi biri kazansa şaşırmayacağım. O kadar karışık formüller var ki… Fargo’da David Thewlis döktürüyor, Feud’da Alfred Molina ekonomik ama büyük oynuyor, The Night Of beyleri zaten efsanevi, Skarsgard’ın karakteri de Eric Northman tadında ama unutulmaz. Laura Dern zaten inkar edilemez bir tanrıça, Jackie Hoffman son bir yıldır başımıza gelmiş en güzel şey, Regina King kalitesinden ödün vermeden yoluna devam ediyor, Judy Davis efsanesinden hiç bahsetmiyorum bile. Burada kura mantığıyla kazananı tahmin etmek en mantıklısı galiba. Ben azıcık risk alarak Thewlis ve Hoffman dedim. Aksi iddia edilse sesimi çıkaramam. Yönetmen ve senaryo dallarıyla ilgili de karar verebilmiş değilim. İçimden The Night Of ve Big Little Lies arasında bu iki kategoriyi bölüştürmek geçiyor.

VARIETY/REALITY

Bu sene Reality-Yarışma dalına ekstra ilgi gösterdiğimi biliyorsunuzdur. Çünkü RuPaul’s Drag Race galibiyeti cepte gözüküyor. Bu yıl ilk kez aday edilen programa dokuz sezonluk geçmişi için ödül verilecek. Saturday Night Live, zaten seçim senesinde olduğumuzdan skeç kategorisinin mutlak galibi. Başka bir sonuç çıkacağını düşünmek aptallık olur. Variety Talk Show dalında ise Stephen Colbert – Jon Stewart yarışı artık ikisi de programlarını sonlandırdığından John Oliver ile Samantha Bee’ye teslim oldu. Muhtemelen bu yıl Oliver yine ödülünü alır, ilerleyen senelerde Samantha Bee’ye de sıra gelir diyorum. Yalnız James Corden’ın çok popüler olduğu, Carpool Karaoke sayesinde epey bir hayran kitlesi edindiğini de unutmayın. Öyle ki Fallon’ın Trump’la olan korkunç röpörtajından sonra Corden herkesin favori sunucusuna dönüştü.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...