Keyfî Drag Race Tekrarı: Vasatların Savaşı

Keyfî Drag Race Tekrarı: Vasatların Savaşı

Selam canım ülkemin canım zırılları! Bugün yine Drag Race’in çok beğenilen yeni bölümü hakkında oldukça tartışmalı fikirler beyan etmek üzere karşınızdayım. Yarışmanın gelenekselleşen ama pek de iyi yaşlanmayan görevi Snatch Game’de herkesin kim tacı takmaya yetecek kadar karizma, eşsizlik, cesaret ve yetenek sahibi sorgulaması yapıldı biliyorsunuz ki. Ve çok enteresandır, sezonun iki favorisi olarak gösterilen Brooke Lynn Hytes ve Yvie Oddly bağıra çağıra lip sync’e kaldı. Ama ona gelmeden önce Drag Race’in VH1’a geçtikten sonra daha büyük bir kitleye ulaşması ve giderek yaş ortalaması düşen seyircisinin Reddit’teki çığlıklarına değinmem lazım.

Benim de en başında tartışmalı hareketleri yüzünden mesafeli yaklaştığım Silky’e karşı oluşturulan, pasaklı twinkler tarafından tohumları atılmış nefret çemberi çok enteresan bir noktaya ulaştı. Kendi renginden olmayanın bağırıp çağırmasına, dramatik davranmasına tahammül edemeyen kitle hakkıyla Snatch Game tacını takan Silky için neredeyse imza toplayıp bölümü iptal ettirecek. Yok efendim Nina West kazanmalıymış, Silky – Yvie tartışmasında Silky kim köpekmiş de tavır yapıyormuş, Amerika onu sevecekmiş, pabucum onu sevsinmiş de falan filan…

Oturup Silky savunacak değilim çünkü Yvie ile birlikte finale kalacakları iddia edilen bu ikilinin hiçbir şekilde Amerika’nın sıradaki drag süperstarı olmayı hak ettiklerine inanmıyorum. Ancak örgütlenmiş ırkçılığın, toplum tarafından en çok dışlanan kesimlerden birinde varlığını sürdürüyor olması da beni hayrete düşürüyor. Siyahi queenin bile beyaz gibi davrananına, giyinenine geçit veren izleyiciyi Drag Race’den koparıp atmak mümkün değil. Ama en azından yarısı pişmiş karakterleriyle Nina’nın kazanması gerektiği iddia edilmesin yahu. Ben de çok seviyorum kendisini, burada bir sıkıntı yok. Sadece Alaska’nın canını okuduğu sezonu Katya kazanmalıydı demek kadar absürt şu bölüm özelinde konuşulanlar. Silky dersine çalışmış, Ru’nun bütün asistlerini sonuca ulaştırmış ve tüm bunların üzerine o fizik (+ bütçeyle) maksimumunu veriyor. Daha ne olsun?

Dönüyorum Brooke Lynn – Yvie savaşına… Ben felaket sıkıldım açıkçası ikisini izlerken. Vücutlarının girebildiği şekilleri sergiledikleri, saniye başına 7 adet akrobasi hareketinin düştüğü lip sync Shangela vs Venus D-Lite’tan beri gördüğüm en göz yorucu şeydi. Evvelindeki Brooke Lynn’in pürüzsüz ama bir o kadar da çaresiz podyum ifşasını da pek gereksiz buldum. Hayır bari iki parça giydin, buna itiraz edecek kadar aymaz değilim, bari kendini Mystique gibi yerden yere atma. Zaten Ru orada zamanlaman yüzünden orgazmla parçalarına ayrıldı ve yeterli pozitif reaksiyonu verdi sana. Sen ki bir de yarışmanın favorisisin, ne gerek var ki bu şovlara?

Partinin tam ortasına kaka yapmaya devam edeyim… Shuga’nın da Charo’suna verilen yüksek skora güldüm açıkçası. Podyumda iyiydi bunu kabul ediyorum. Ancak söz konusu güldürmek ise Akeria’nın daha iyi bir malzeme sunduğu su götürmez bir gerçek. Belki panele oturmadan evvel o greyfurtu soyup bir de muz bulsaydı kat kat eğlenceli bir hâl alabilirdi. Bana dokuzuncu sezonda hakkı yenen Shea Coulee – Naomi Campbell performansını da hatırlattı biraz. Sırf kostüm için Shuga bu pozisyona layık görüldü diyenlere de All Stars 4’ün ikinci bölümünde Manila’ya yapan haksızlığı işaret edeceğim.

Burada toparlayayım… Gelmiş geçmiş en kötü Snatch Game bölümlerinden biri olduğunu da ekleyerek artık bu görevin eski tadını vermediğini da ifade edeyim hatta son olarak. Ne yazık ki her alanda başarılı olan queenlerin sayısı azaldı ve çoğunun da yolu RPDR’dan geçmiyor. Zaten Sasha Velour, Aquaria ve şimdi de Brooke Lynn ile iyice moda dergilerinde boy gösterecek beyaz, zayıf kızların platformuna dönüştü yarışma. Neyse ki Brooke üstüne dans edebiliyor da tek yeteneği iyi giyinmek diye shade fırlatmıyoruz. Buna da şükür!

Keyfî Drag Race Tekrarı – Untucked

  • Şu Silky – Yvie tartışmasıyla alakalı olarak… Biri bana “yeteneksiz” diyecek ve ben de tavır almayacağım? Yapmayın yahu. Azıcık mantıklı düşünün.
  • Plastique’ten de nasıl sıkıldım nasıl sıkıldım anlatamam. Varlığı yokluğu bir.
  • Vanjie’nin kafası mı basmıyor, yoksa gerçekten sadece mayo mu getirmiş yarışmaya? İmdat!
  • Sezon bitmeden tüm Drag Race yarışçılarını sıraladığım bir liste yazayım istiyorum. Hepsini C.U.N.T. üzerinden değerlendirerek hatta? Hepsine de sansürsüz giydireyim bir güzel, oooooh.
  • Drag Race Thailand Season 2 Snatch Game > RuPaul’s Drag Race Season 11 Snatch Game
  • Bir daha Jinkx Monsoon gibi bir birincimiz olacak mı hiç sizce? Yani All Stars sezonları haricinde tacın sahibi olarak yeni bir Sharon, Alaska, Bianca, Raja vakası görebileceğimize inanan var mı?

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐Brooke Lynn Hytes, Nina West, A’Keria C. Davenport
⭐⭐⭐:  Silky Nutmeg Ganache, Vanessa Vanjie Mateo, Plastique Tiara
⭐⭐: Yvie Oddly, Soju, Scarlet Envy, Shuga Cain
: Rajah O’Hara, Ariel Versace, Honey DavenportKahanna Montrese, Mercedes Iman Diamond

Bu tabloyu da böyle bölüm bölüm kendime göre renklendireceğim:

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9
A’Keria SAFE SAFE SAFE SAFE SAFE WIN LOW HIGH  
Brooke Lynn WIN SAFE SAFE HIGH HIGH HIGH HIGH LOW  
Nina LOW SAFE WIN SAFE HIGH LOW SAFE HIGH  
Plastique HIGH HIGH LOW SAFE WIN SAFE WIN SAFE  
Shuga SAFE HIGH SAFE SAFE BTM2 SAFE SAFE SAFE  
Silky SAFE SAFE SAFE SAFE LOW HIGH SAFE WIN  
Vanjie HIGH WIN HIGH LOW SAFE BTM2 BTM2 BTM2  
Yvie SAFE HIGH HIGH WIN BTM2 SAFE HIGH BTM2  
Ra’Jah LOW LOW BTM2 BTM2 SAFE SAFE BTM2    
Scarlet SAFE SAFE LOW HIGH HIGH BTM2      
Ariel SAFE LOW SAFE SAFE SAFE        
Mercedes SAFE BTM2 LOW BTM2          
Honey SAFE SAFE BTM2            
Kahanna BTM2 BTM2              
Soju BTM2                

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

3 Yorum

  1. Fatih

    Bence Brook tacı hak ediyor. Dans yeteneği ve podyumdaki görünüşleriyle sezondaki en parlak yarışmacı. Top 3 muhtemelen Brook Yvie ve Plastique olacak ve plastique kazanırsa asıl o zaman yarışma eskisi gibi olmayacak demektir. Silky ise ilk bölümlerde saçma sapan hareketleriyle yeterince dikkat çekemediğinden etrafa saldırıyor işte. Siyah olmasıyla bir ilgisi yok.

    Yanıt
  2. Özge

    Silky ile Yvie tartışmasında Silky’i haklı buluyorum bende. Hem yeteneksizsin lafını yutacak hem de tavır almayacak. Oldu canım. Yvie’nin her bölüm ‘ben doğruları söylerim, böyle çat çat söylerim, ben buyum kızım’ tavrı da her seferinde göz devirtiyor. İstisnasız her bölüm iki kere sıkıştırıyor. Lip syncler artık full gereksiz şovlara dönüştüğü içim bir şey demiyorum, en azından Brooke’u izledim. Ayrıca ben podyumunu sevdim valla, iki üç kere başa alıp izledim. Kendini kurtarmaya yetmedi ama en azından jürilerin gözünü doyurdu (ve benim).
    Snatch game ve reading challenge’larını iple çekiyorum ama en kötü snatch game’lerden biri olduğuna bende katılıyorum(reading’de de bir şey yapacaklarına karşı inancım kalmadı), oyuna yazık aslında paleti geniş olan queenler harikalar yaratıyor ama artık tam teşkilatlı queen pek yok yarışmada. Plastique cidden bomboş, Vanjie’de kotasını doldurdu. Podyuma yine mayoyla gelince yuh dedim. Tek mato getirmemiştir umarım. Getirmişse de Michelle sözünü esirgemez, estirir ortalığı zaten. 😀
    All Stars 2’de yanlış hatırlamıyorsam Katya’nın arkasındaydın, fikrin mi değişti?
    Saydığın isimler kadar iyilerinin geleceğini düşünmüyorum ben artık gelse de bi Bob the Drag Queen- sekizinci sezon durumu oluşur sanırım, gelen elini kolunu sallayarak kazanır tacı.
    Listeyi güncellemeni çok istiyorum bu arada! Okuması çok eğlenceli oluyor.
    Uzun yazmışım umarım sorun değildir bu şovu konuşacak arkadaşım yok maalesef. :/

    Yanıt
  3. Irem

    Lip sync cok göz yorucuydu açıkçası internette herkesin çıldırdığını görünce daha değişik bişey beklemiştim. Brooke podyumda cok iyiydi ve bu gidişle yarışmayı alır gibi. Vanjie canım benim o kadar süren vardı hazırlanmak için, önceden deneyimlisin o kıyafetler ne öyle açıkçası bu sezona sadece kişiliğine güvenerek gelmiş gibi.

    Yanıt

Yorum yazın...