The Other Two (1. Sezon)

The Other Two (1. Sezon)

Yaratıcılar: Chris Kelly, Sarah Schneider | Oyuncular: Drew Tarver, Heléne Yorke, Case Walker, Molly Shannon, Ken Marino, Richard Kind, Beck Bennett, Josh Segarra, Andrew Ridings, Brandon Scott Jones, Chris Cafero, Wanda Sykes, Daniel K. Isaac, Kathie Lee Gifford, Hoda Kotb, Erin Lim, Mario Lopez, Tinsley Mortimer, Andy Cohen, Patrick Wilson | 30 dakika | Comedy Central

Komedi, hayatlarımızın büyük bir parçası hâline gelen sosyal medyanın da etkisiyle ciddi bir form değişikliği yaşadı son yıllarda. Yenilenmenin, farkında olmanın ve en önemlisi günü yakalayabilmenin değeri her zamankinden büyük. Güldürmek ve gülmek de tamamen politik bir eyleme dönüştü çünkü. Comedy Central damgalı, fevkaledenin fevkinde tamlamasına pek uyan The Other Two da tezgahını aynı vaziyete kuran az sayıda proje olmasının da yardımıyla tadına doyulmayacak özgünlükte bir perspektif getiriyor masaya. Soruları oldukça fazla: Şöhret ile yetenek arasındaki doğru orantıya ne oldu? Cinsel kimliklerimiz karakterimizin büyük bir parçası olmasına rağmen türlü inkârlarla kendimizi mi kandırıyoruz? Eğlence sektöründe var olabilmek, bir yerlere gelebilmek için feda edilen bedenlerin yerini mahremiyetimiz mi aldı? Ve bir de bunun üzerine ana karakterinin de gay olmasını kullanarak türlü gözlem, aile içi çatışma, dünyayla ve hatta kendinle hesaplaşma safsataları… Ama tabii böyle tanımlayınca da çok ağır bir yere sürükleniyormuş gibi oldu. The Other Two öyle hazmı kolay bir tonda servis ediyor ki absürtlükleri, şöyle ekrandan uzaklaşıp sırtınızı koltuğa yasladığında anlıyorsunuz tüm gevelediklerinin gerçek dünyada bir karşılığı olduğunu. Üç kardeşten yaşça büyük olan ikisinin hayatını toparlayamadığı, en küçüklerinin ise beklenmedik bir şekilde ünlü olduğu hikâyede sorulmuş tek bir sual boşluğa karışmıyor. Evet, mübalağadan beslenen tonlarca mizansen yaratılmış karakterler arasında da hani derler ya komedi gücünü gerçekten alır diye, The Other Two’da da tam olarak durum bu. Üstelik popüler kültüre inanılmaz bir şekilde hakim ve modern dünyada eşcinsel olmanın ne demek olduğunu çok ama çok iyi biliyor. Bu yapım sayesinde tanışma fırsatı yakaladığımız Drew Tarver ile Masters of Sex’ten bu yana gözümü üzerinde ayırmadığım Heléne Yorke’un eşsiz zamanlamasına SNL mezunlarından Molly Shannon ve piyasadaki neredeyse her komedide ufak da olsa rol üstlenmiş Ken Marino eşlik ediyor. Dizinin yaratıcıları ise 2016’dan itibaren iki yıl Saturday Night Live’da head writer (Türkçe’ye çevirmek bu titre haksızlık olacak diye düşündüm.) konumunda çalışan Chris Kelly ve Sarah Schneider. Hatta hatırlarsanız Chris Kelly beyefendi Other People isimli tatlı bir dramedi için de kamera arkasına geçmişti. Demem o ki ekip de zaten dizinin konusundan ve değindiklerinden bağımsız olarak bir şansı hak eden isimlerden oluşmakta. Dolayısıyla şimdi ne yapıyoruz? Henüz The Other Two ile tanışmayanlar olarak Torrent Festivali eşliğinde bilgisayarımızın başına çöküyoruz. Haydi bakalım, pamuk eller klavyelere!
MVP: Drew Tarver (Cary Dubek)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...