Keyfî Drag Race Tekrarı: zZzZz

Keyfî Drag Race Tekrarı: zZzZz

Cumartesi günü izlediğim programın özeti/tekrarı için Salı’ya kadar ilham bulamıyorsam, bu artık sezona duyduğum bütün ilgiyi kaybettiğim anlamına geliyor, öyle değil mi? Karizma, benzersizlik, cesaret ve yetenek anahtar kelimeleriyle yola çıktığımız Amerika’nın sıradaki drag süperstarını arama çalışmalarımızda ne yazık ki yıldız tozu eksikliğinden epey tatsız bir sonuçla buluşturulduk yine. Piyasadaki çok yönlü drag queen eksikliğinden mi, yoksa şovun dönüştüğü yeni formun etkisi olarak mı bilemiyorum hep orgazmın sınırlarına ulaşıyor ama asla ağzımızın tadıyla boşalamıyoruz. Mesela ben istiyorum ki sezonu komedisi sağlam, podyumda üstünden para akmasa bile konseptleri cilalı, makyajı şimdiden belli bir kalibreye ulaşmış, önü açık, henüz kariyerinde olup olabileceğinin en yüksek noktasına ulaşmamış, karizmatik, risk almaktan korkmayan biri kazansın. Ama yok işte, yok.

VH1 devriyle birlikte yeni bir gelenek hâlini alan rap görevinde de ne acıdır ki hevesimizin kursaktan öteye geçmesine izin vermeyen bir takım arbede ile muhattap edildik. Yarışmanın favorisi Brooke Lynn, podyuma en güzel cicilerinizi giyip gelin denmesine rağmen hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Akeria canını okur dediğimiz çalgılı çengili görevde sönük kaldı. Vanjie’ye zaten hiç gelemiyorum. Biraz Trixie gibi geliyor bana artık tarzı. Seyretmesi inanılmaz keyifli, komik, karakteri belirgin bir drag queen. Ama yarışma standartlarında fazlasıyla başarısız. Bunlara karşın Yvie ile Silky de öyle bir parladı ki sezon boyunca esas başarılı olanın Brooke olduğunu unutturdular bir haftalığına da olsa. Sebebi belli tabii… All Stars 2’den beri süren rap görevinde ilk kez birinin elendiğine şahit oluyoruz. Bu da sadece övgü duymaya alıştığımız bölümün tüm havasını değiştiriyor elbette.

Çok da üzerine ekleyecek bir şeyim yok aslına bakarsanız. Yarım ağız da olsa Brooke Lynn’i tutuyorum onuncu sezonda Aquaria’yı desteklediğim gibi. Ancak Yvie’nin sürpriz yapma ihtimalini de aklımın bir köşesinde tutmaya gayret ediyorum. Kim taca ulaşırsa ulaşsın derin nefes alıp meh çekerek alkışlayacağım için benim açımdan değişen bir şey yok. Kendimi Drag Race UK ve olası All Stars 5’in kollarına bıraktım. Shea Coulee ve Miz Cracker’ın aynı tarihlerde etkinliklerini iptal etmiş olması şüphe uyandırmış, belki duymuşsunuzdur. Şu ikilinin yanına Asia O’Hara, Nina West, Scarlet Envy, Mayhem Miller, Derrick Barry ve Alexis Michelle eklerlerse tamamız. Hadi bakalım. Haftaya toplaşma, bir sonraki hafta da final var. Eğer isteksizlikten sönüp gitmezsem yine bir şeyler karalarım. Öpüldünüz! xx

Keyfî Drag Race Tekrarı – Untucked

  • Bir daha Read U Wrote U gibisi gelmeyecek değil mi? Ne acı.
  • Yvie: Shoot!
  • Silky’nin kilosuna rağmen iş dans etmek olduğunda sınır tanımaması beni çok eğlendiriyor. Yalnız bu enerjisini Nina West’e karşı çıktığı lip sync sırasında da görmek isterdim.
  • Drag Race UK için çok heyecanlıyım! İlk resmî konuk jüri olarak Maisie Williams açıklanmış. Ross Matthews/Carson Kressley kontenjanında da Graham Norton/Alan Carr olacak. Umuyorum haberiniz vardır.
  • Kızların toplaşmasından ne tür gifler çıkacak acaba? Shuga’nın epey konuşulacağı söyleniyor. Bir de Ariel’ın perukları meselesi var tabii. Bekleyelim görelim.
  • SPOILER GELİYOR SPOILER GELİYOR SPOILER GELİYOR — Finalde yine lip sync for the crown olacağını biliyorsunuzdur. Top 2 belli çekimler yapıldığı için: Brooke Lynn vs Yvie.

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐Brooke Lynn Hytes, Nina West
⭐⭐⭐:  A’Keria C. Davenport, Vanessa Vanjie Mateo, Silky Nutmeg Ganache, Yvie Oddly
⭐⭐: Plastique TiaraShuga CainSoju, Scarlet Envy
: Rajah O’Hara, Ariel Versace, Honey DavenportKahanna Montrese, Mercedes Iman Diamond

Bu tabloyu da böyle bölüm bölüm kendime göre renklendireceğim:

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A’Keria SAFE SAFE SAFE SAFE SAFE WIN LOW HIGH HIGH LOW BTM2 LOW
Brooke Lynn WIN SAFE SAFE HIGH HIGH HIGH HIGH LOW WIN HIGH HIGH BTM2
Silky SAFE SAFE SAFE SAFE LOW HIGH SAFE WIN LOW LOW LOW WIN
Yvie SAFE HIGH HIGH WIN BTM2 SAFE HIGH BTM2 SAFE BTM2 HIGH HIGH
Vanjie HIGH WIN HIGH LOW SAFE BTM2 BTM2 BTM2 BTM2 BTM2 WIN BTM2
Nina LOW SAFE WIN SAFE HIGH LOW SAFE HIGH WIN WIN BTM2  
Shuga SAFE HIGH SAFE SAFE BTM2 SAFE SAFE SAFE SAFE HIGH    
Plastique HIGH HIGH LOW SAFE WIN SAFE WIN SAFE BTM2      
Ra’Jah LOW LOW BTM2 BTM2 SAFE SAFE BTM2          
Scarlet SAFE SAFE LOW HIGH HIGH BTM2            
Ariel SAFE LOW SAFE SAFE SAFE              
Mercedes SAFE BTM2 LOW BTM2                
Honey SAFE SAFE BTM2                  
Kahanna BTM2 BTM2                    
Soju BTM2                      

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...