Keyfî Drag Race Tekrarı 12×04

Keyfî Drag Race Tekrarı 12×04

Büyük düşünür M&M prensesi Valentina’nın da dediği gibi “Ladies I’m boiling, my blood is simmering through my veins and I have some things to say, okay? I am DEEPLY and UTTERLY offended, that judge with the bun and the gold, I do not appreciate her non-constructive criticism of my beautiful outfit.”… Drag Race’le tanışıklığımın altı yılında jüri tarafından yapılmış bir sıralamaya bu denli karşı çıktığım bir başka bölüm olmamıştı. Kim niye kazandı, o niye lip sync’e çıktı, yahu siz kör müsünüz isyanlarım için kapılarımı aralıyor ve Keyfî Drag Race Tekrarı’nın beyaz twink savar satırları için kurdeleyi kesiyorum izninizle.

Bir kere kadronun içerisindeki üç kafası dumanlı isme dokundurmalıyız bence önce. Dahlia tek başına güzelliğinin onu bir yerlerine götüreceğini düşündü, betona yapıştı. Brita, New York’taki şanının şöhretinin (?) yeterli geleceğini iddia etmekte. Başarılar diliyoruz. Aiden da çok orijinal, kimseler tarafından yapılmayan bir estetiği servis ettiğini düşünüyor. Drag Race Thailand ve Dragula yollarında biraz mesai harcaması tavsiyesini uçuruyoruz. Ve bu üçlünün sağ kalan kısmı er ya da geç hava sahamızı terk etmez ise nefes alamayacağız belli ki. Korkum, sırf bir hikâye sağabilmek adına yapımcıların sevdiğimiz isimleri harcamaya devam etmesi. Malum, Rock M. Sakura’nın kellesi neden korunduğunu anlayamadığımız Aiden lip sync’e çıkarılmadığı için kesildi.

Yeni sezonlarda zorlu görevler öne çekildiği için, daha dördüncü haftadan (çifte prömiyeri tek parça olarak ele alırsak üçüncü hafta da denebilir) baloya çıktı kızlarımız. Sahnede 36 farklı kostümün tadına bakmış olsak da balo bölümlerinde daha çok sıfırdan yapılan üç numaralı lookların sözü geçiyor. Dolayısıyla değerlendirmede de Gigi dünyanın en sıkıcı elbisesine fermuar takabildiği için kutsandı, Rock ise kendi markasına pek uygun bir kargaşayla sahneye çıkmasına karşın yerin dibine batırıldı. Michelle Visage’ın görevin faşooon olduğu bir bölümde Nicky’e yönelttiği “Karakterini görmedik.” tadındaki boomer yorumlarına girmiyorum bile. Cis bir kadın olmasına rağmen çoğu drag queen’den daha çok drag yapan yufka yürekli üvey annemiz Visage’ın bünyeme artık pek iyi gelmediğini görüyorum böyle böyle.

Bütün bu manasızlığın orta yerinde Aiden üçte üç berbat kılıklarla utanmadan podyuma çıkar, Jaida bembeyaz mayosuyla (hiç beni yormayın, o bile elbise değildi) övgüler toplarken tek can simidimiz Saturday Night Live mezunu Leslie Jones oldu galiba. En azılı RPDR hayranının o stüdyoda bir gün geçirse vereceği tepkiler ile programdaki “biz” oluverdi, kalbimizi eritti sağolsun. SNL’de cepten yiyor diye eleştirmelere doyamasak da buradaki çocuklar kadar şen hâlinin konu sadece kıyafetler olduğundan hiçbir şeyi kurgulayamadıkları, her şeyin en saf hâliyle seyirciye geçtiği bölümde doğru hissettiren tek şey olduğunu söylemeliyim. Aman en azından aramızdan birisi (evet Leslie aramızdan benim gözümde) oraya gitti ve hayallerini gerçekleştirdi diyorum.

Haricinde kızgınım, kırgınım, olanları anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. Gigi Goode’un en sıradan fashion queen tarafından giyilebilecek şeylerle sürekli “AMAN TANRIM” yorumları almasını hayretle izliyorum. Hayır diğer tarafta kendini modayla etiketlememesine karşın ondan çok daha ilham verici ve orijinal şeylerle sahneye çıkan Jan’in tamamen görmezden gelindiği gerçeği var çünkü. Şu bölümün Jan’e hediye edilmemesi skandal değil de nedir, merak etmekteyim. Crystal da Visage’ın standartlarına uyan sıkıcı bir makyaj yapmaz ise hep geri plana atılacak belli ki. İki bölümdür gözlerimi devirdiğim Nicky’e ise sesimi çıkaramıyorum. Eğer top 3 jüri tarafından Gigi, Jaida (bu da apayrı bir rigga morris) ve Nicky ilan edildiyse bu bölümde tacın hangisine gitmesi gerektiğini söylememe gerek yok.

Berbatlıkta Brita ve Aiden’ın eline su dökemese bile aynı musluğun altında ayaklarını yıkayabilecek Widowcuğum da tek atımlık kurşunmuş, onu gördük. AMA ROCK M. SAKURA? AMA ROCK M. SAKURA? Cidden kızlar, tamam oturup esnemiş mayolarını savunacak değilim de kıç tarafına ötelenmesinin arkasındaki motivasyonu ben kavrayamadım. Sanki ne yaparsa yapsın Rock’ı bu bölümde eleyeceklermiş gibi hissettim açıkçası. O makyajla, o saçlarla? Neden, nasıl? Garibim bir de o kadar üzüldü ağladı ki bütün ahali kalbimiz paramparça kalakaldık ekranın karşısında. Ah keşke ritimle asla buluşturamadığı akrobasi hareketlerini de bu kadar fazla kullanmasaydı, Brita’yı yollasaydık New York’una. O koca ağzını bir daha New York demek için açacak olursa ekranımı kırmaktan korkuyorum çünkü.

Özetle dayak yemiş gibi hissediyorum ben, durum bu. Bütün Drag Race sevdalı arkadaşlarımla mesajlaşmalarım bol bol kızgın emoji, küfür ve intizar içermekte. Görüyorum ki Reddit’te de durum pek farklı değil. Genel olarak Gigi’nin kazanmasına karşı çıkılmasa da herkes Aiden yerine neden Rock’ın bottom‘a konulduğunu anlayamamış. O Asyalı prenses 13. sezona getirilecek, bu da böyle biline! En kötü All Stars 6! Vallahi küserim, milyonlarla (!) buluşan yazılarımı yazmam.

Keyfî Drag Race: Untucked

  • RuPaul’s Drag Race fucked up drag.

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐Jackie Cox, Crystal Methyd, Jaida Essence Hall
⭐⭐⭐Heidi N Closet, Jan, Gigi Goode
⭐⭐: Rock M. Sakura, Widow Von’Du, Nicky Doll
: Brita, Dahlia Sin, Aiden Zhane
💩Sherry Pie

Ben jüri üyesi olsaydım…

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Aiden Zhane LOW SAFE BTM2          
Brita LOW   SAFE BTM2          
Crystal Methyd HIGH   BTM2 HIGH          
Gigi Goode HIGH   SAFE SAFE          
Heidi N Closet SAFE   WIN SAFE          
Jackie Cox SAFE   HIGH SAFE          
Jaida Essence Hall   HIGH HIGH SAFE          
Jan   SAFE SAFE WIN          
Nicky Doll LOW LOW HIGH          
Rock M. Sakura   WIN SAFE SAFE          
Widow Von’Du WIN   SAFE LOW          
Dahlia Sin LOW BTM2            
💩 Pie            

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...