Keyfî Drag Race All Stars Tekrarı 5×7

Keyfî Drag Race All Stars Tekrarı 5×7

Kanada yazısı gecikince tabii All Stars için de Pazartesi’ye kaldık. Geç olsun güç olmasınları hemen aradan çıkartıp konuya gelelim istiyorum hızlıca. Zaten üzerine çok da sohbet edilecek kadar materyal ve heyecan barındırmayan bir bölüm izlediğimiz için yine, kimsenin buna itirazı olmayacaktır. Sahi ya, şu üçlü haricinde (Alexis Mateo’yu da yabana atmayalım) ne oldu bu sezon, kim ne yaptı hatırlayan var mı? Bir ara India Ferrahlar, Mayhem Millerlar dolanıyordu çalışma odasında. Blair St. Clair vasatı bile bu hafta elenmesine karşın çok uzak geçmişten bir hatıraymış gibi geliyor. Bulduğu parayla yüzüne bir şeyler enjekte ettirip makyaj stilini değiştirince bir senede on asır geliştiğine bize inandırmaya çalışan queen, evet.

Neyse, shadyliğin anlamı yok. Herhangi bir konsepte bağlı kalmadan yazılan stand up rutinlerine değinelim biz. Miz Cracker ve Shea Couleé bebeğimizin, Jujubee ve Blair St. Clair’e kıyasla bir adım öne çıktığı performanslar izledik bence. Yalnız burada ne Alaska (5. Sezon), ne Bianca Del Rio (6. Sezon) ne Sasha Velour (9. Sezon), ne Monet X Change (All Stars 4) seviyesinde hatırlanmaya yetecek kadar espri mevcuttu. Tabii Cracker’ın tamamı planlanmış, esleri hep beklenmedik yerlerde verdiği, boynuyla yılan dansı yaptığı stiline ısınmak biraz zor olsa da bu dörtlü içerisinde en çok onun parladığını inkâr edemiyorum.

Shea’in gazı bol hazırlık sürecinin ardından Sasha’yla finalde yaşadığı lip sync’i esprilerinde kullanılmaya zorlanmasına da bir türlü anlam veremiyorum. Yarışma tarihinin görmüş olduğu, Alaska’dan sonra belki de her alanda başarılı tek queen Shea. Üstelik sadece drag değil siyah mükemmeliyetini de temsil ediyor. Onu zayıf gösterme amacı ya da bu travmasını anlatısının bir parçasına dönüştürme ısrarı neden asla anlamıyorum. Alaska’nın final öncesi makeover bölümünde çıkardığı sinir harbini hesaba katarak, bu da Shea’i savunmasızlaştırmak adına prodüktörlerin elinin değdi bir realite şov müsameresiydi diye düşünmek istiyorum.

Juju’nun da açıkçası daha komik olmasını, daha akılda kalıcı espriler patlatmasını beklerdim. Kamerayı karşısına alıp itiraflarda bulunurken, kütüphanenin kapıları okumak için açıldığında sınır tanımayan birine yakışmadı sanki bu set. Elinde not defteriyle çıkmış olmasına da eksi puan düşülsün. Ama Blair St. Clair’ın sahnesi… İnanın bugüne kadar RPDR tarihindeki hiçbir stand up bana böylesine bol karın ağrısı hediye etmemiş, utançtan kızartmamıştı. Ama All Stars’taki varlığıyla kendisine olan şuncacık saygımızı bile yitirdiğimiz Blair için söylenecek çok söz yok zaten. Buraya kadar gelebilmiş olması tamamen drama seven ya da jürinin yerden yere vurduğu isimlerin hep ondan önce yollanmasıyla alakalı. Yoksa ilk bölüm haricinde hep eleme potasında olması gerekliydi.

Peki bitti mi? Bitti. Nihayet All Stars’ta bitiş çizgisine ulaştık. Geçtiğimiz seri de hatırlarsanız Latrice elenmiş, bir sonraki bölümde kimse gönderilmemiş, sonra Latrice geri gelmiş ve yine kimse elenmemiş falan filan derken haftalarca 7-8 kişilik bir kalabalıkla muhattap olmuştuk. Neyse ki All Stars 5 bizi çok uğraştırmadı, kimseyi yarışa geri sokmadan seyiri sona erdirdi. Gerçi bölüm kapanırken bir telefon görüşmesi yapan Ru çeşitli sürprizlere kucak açmış gibi gözüküyor; fakat sanıyorum ki bu da ekstra bir toplaşma yapmak yerine direkt final arifesinde kızları yüzleştirmekle alakalı. İtirazımız yok. Bedenimiz hazır. O taç Shea’in kafasına takılacak!

Untucked

  • Keşke Trinity the Tuck ve Monet X Change vasatları geçtiğimiz sene duble taç takmamış olsaydı da hem Shea’in, hem de Juju’nun kazandığını görebilseydik.
  • Bob the Drag Queen, Blair’dan nefret ediyor. Ben de ediyorum.
  • Alexis Mateo kalmış olsaydı bu bölümde Cracker’dan daha iyi bir set çıkarır mıydı sizce? Ve hatta bu bölümü kazansaydı kim giderdi? Cracker mı?
  • Kostümleri konuşmayı tamamen unuttum! Juju haaaaaaarika gözüküyordu. SHOOT!
  • Kennedy’i getirdikleri lip sync şarkısının rezaleti de asla unutulmasın. Sırf Cracker kazansın diye yapılmış herhâlde. Berbattı. BERBAT.

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Shea Couleé, Jujubee
⭐⭐⭐: Miz Cracker, Alexis Mateo
⭐⭐: Ongina, Mariah, India Ferrah
: Mayhem MillerDerrick Barry, Blair St. Clair

Ben jüri üyesi olsaydım…

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8
Jujubee SAFE HIGH WIN SAFE WIN WIN BTM2  
Miz Cracker HIGH SAFE SAFE WIN BTM3 HIGH WIN  
Shea Couleé SAFE WIN SAFE HIGH WIN HIGH HIGH  
Blair St. Clair SAFE LOW LOW BTM2 BTM3 BTM2 BTM2  
Alexis Mateo HIGH HIGH SAFE SAFE HIGH BTM2    
India Ferrah WIN BTM2 BTM2 LOW BTM3      
Mayhem Miller BTM2 SAFE LOW BTM2        
Mariah SAFE SAFE BTM2          
Ongina LOW BTM2            
Derrick Barry BTM2              

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...