Glenn Close’un ilk ödülü Nevada’dan

Glenn Close’un ilk ödülü Nevada’dan

Hillbilly Elegy

Hollywood’un Meryl Streep’ten sonra en çok şişirdiği aktris Glenn Close, Hillbilly Elegy’deki göz kanatan performansıyla sezondaki ilk ödülünü Nevada eleştirmenlerinden almış oldu. Bu yol Oscar’a çıkacak mı merak konusu tabii. Yardımcı kadın oyuncu kategorisindeki yarış inanılmaz boş ve hâlâ net bir favori mevcut değil. Promising Young Woman’ın da 4 kategoride birden ödüllendirildiği Nevada cephesinde durumlar şöyle:

FİLM Promising Young Woman
YÖNETMEN Emerald Fennell | Promising Young Woman
ERKEK OYUNCU Riz Ahmed | Sound of Metal & Anthony Hopkins | The Father
KADIN OYUNCU Carey Mulligan | Promising Young Woman
YARDIMCI ERKEK OYUNCU Daniel Kaluuya | Judas and the Black Messiah
YARDIMCI KADIN OYUNCU Glenn Close | Hillbilly Elegy
ÖZGÜN SENARYO Promising Young Woman | Emerald Fennell
UYARLAMA SENARYO The Father | Florian Zeller, Christopher Hampton
GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ Tenet | Hoyte Van Hoytema
PRODÜKSİYON TASARIMI Mank | Donald Graham Burt
GÖRSEL EFEKT Tenet
ANİMASYON Soul
BELGESEL The Dissident

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

  1. Metin

    Ben Glenn Close’un hiç de şişirildiğini düşünmüyorum. Ne yazık ki hatta yeterince övülmüyor; Meeting with Venus, Things You Can Tell…, Dangerous Liaisons, Reversal of Fortune gibi filmlerde bence enfes oynadı. Hatta The Wife’taki kısa anlarda da çok iyi olduğuna inanıyorum. Hilbilly Eledgy’i izlediğimde açıkçası çok önemli bir film olduğunu düşünmedim ama bence herkesin nefret ettiğini söylediği kadar da kötü bir film değildir. Sanırım insanlar, filmde anlatılan insanlardan nefret ettikleri için filmden ve filmdeki en iyi şeylerden biri olan Glenn Close’dan da nefret etmeye karar vermişlerdi. Yoksa sıradan bir film ve iyi bir performans var ortada. Öte yandan asıl büyük soru; Riz Ahmed oscar alabilir mi yoksa Chadwick, öldükten sonra oscar alan 3. aktör mü olur? Gönlüm Riz Ahmed’den yana.

    Yanıt
    1. Umur

      Glenn Close konusunda uyuşmadığımızı biliyorum zaten. Kötü karakterler canlandırdığı için sevmeyenler de mevcuttur herhalde ama bende durum farklı. Ryan Murphy’den alıntı yapmak gibi olmasın ama hem Meryl hem de Glenn için aynı şeyi düşünüyorum: I don’t see the character, I only see the acting.

      Erkek oyuncu yarışında Boseman’ın rakibinin Ahmed olduğundan da pek emin değilim. The Father’ın En İyi Film kategorisinde bir iddiası bulunması ve izleyen herkesi övgülere boğması sebebiyle, eleştirmenlerden destek görmese de sezonda Boseman vs Hopkins mücadelesi izleyeceğiz gibi.

      Yanıt

Yorum yazın...