FOMO Köşesi

FOMO Köşesi

Geçtiğimiz hafta Oscar heyecanı sebebiyle elimi sürmemiştim FOMO Köşesi‘ne. Ama bu hafta kaldığımız yerden devam ediyorum. Üstelik 14 Şubat’a özel bir seçki oluşturdum. Kitap okuma, film izleme, dizi tüketme ve müzik dinleme hızım düştüğünden birazcık Bit Pazarı’na nur yağdırmış gibi oldum ama idare ediverin siz de. Benden başka her hafta böyle şeylerle uğraşacak başka bir deli yok, sakın unutmayın!

🎞 

MUSIC FROM ANOTHER ROOM
Charlie Peters, 1998

Bu filme duyduğum kayıtsız şartsız hayranlık asla tükenmeyecek. Sinemaya sevdalanışımda büyük rol oynamış Cine 5’te henüz daha bacak kadar bir veletken izleyip hem filme, hem aşka âşık olmuştum. Beni bir romantik komedi budalasına dönüştüren yapımların başını çeker bu doksanlar üretimi film.

Savage Garden’ın “Truly, Madly, Deeply”si yeteri kadar büyük bir hit değilmiş gibi bu filmin ardından listelerde tekrar hortlamış. • Jude Law, Jennifer Tilly, Gretchen Mol, Martha Plimpton, Brenda Blethyn, Jeremy Piven, Jane Adams içeren kadrosuyla bir nevi karakter oyuncularının buluşma yeri sayılır. 

📺

STARSTRUCK
Rose Matafeo, 2021

Sevmeye, sevilmeye duyduğumuz açlığın çağdaş ve screwball komedi karşılığı Starstruck, güzelliğiyle içimi titreten aşkım Russell Tovey’i barındıran ikinci sezonuyla ekranlara geri döndü. Bir Hollywood ünlüsü de bize âşık olsa ne olurdu sorusunu sordurtup hayallere daldıran diziyi mutlaka izliyorsunuz!

Dizideki Jessie ve Kate’i canlandıran Rose Matafeo ile Emma Sidi gerçek hayatta da ev arkadaşı. • Yeni Zelanda’lı komedyen Matafeo’ya, ilk sezon çekimleri COVID yüzünden ertelenince BBC tarafından ikinci sezonu da yazması ricasında bulunulmuş.

📚

SWIMMING IN THE DARK
Tomasz Jedrowski, 2020

Henüz bitirmeden önermem ne kadar doğru bilmiyorum ama bu 14 Şubat konseptine cuk oturuyor Swimming in the Dark. Seksenlerin Polonya’sından giderek imkânsızlaşan queer bir aşkın güncesi. Neden bilmiyorum, en mutlu anlarını bile gözümde yaşlarla okur oldum.

Jedrowski, kitabında da andığı üzere yazarken en büyük ilham kaynağının Giovanni’nin Odası (James Baldwin) olduğunu söylüyor. • Britanya’nın en büyük yayım kuruluşlarından Bloomsbury’nin rekor bir rakamla haklarını satın aldığı kitap Birleşik Krallık’ta orijinaliyle aynı tarihlerde kitabevlerindeki yerini almış.

🎶

LAUREL HELL
Mitski, 2022

I apologize. You forgive me. And make me the only heartbreaker…

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...