Haber
Ferit Karahan’ın yeni filmi, Toronto yolcusu!

Cinlerin Düğünü
Okul Tıraşı ile Berlin Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü kazanan, Türkiye’de de katıldığı festivallerden ödüllerle dönen Ferit Karahan’ın yazıp yönettiği yeni uzun metrajlı filmi Cinlerin Düğünü, dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirecek. Film, festivalin Platform bölümüne seçildi. Akademi’nin bu yıl duyurduğu yeni kurala göre Toronto’nun da aralarında bulunduğu altı büyük festivalin ana yarışmalarında büyük ödülü kazanan yapımlar, ülkelerinin resmi Oscar adaylığı sürecinden geçmeden En İyi Uluslararası Film kategorisinde Akademi değerlendirmesine doğrudan kabul edilecek. Yani Cinlerin Düğünü, Platform Ödülü’nü kazanması hâlinde Türkiye’nin resmi aday seçimine ihtiyaç duymadan Oscar yarışına katılma hakkı elde edecek.
Cinlerin Düğünü, yıllar sonra kız kardeşlerinin düğünü için uzak bir Anadolu köyünde yeniden bir araya gelen dört kardeşin hikâyesini anlatıyor. Düğün hazırlıkları sürerken yıllardır bastırılmış aile sırları ve kuşaklar boyunca taşınan travmalar gün yüzüne çıkıyor. Kardeşler, geçmişleriyle ve birbirleriyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Demet Özdemir, Kaan Yıldırım, İlhan Şen, Helin Kandemir ve Sarp Bozkurt’un başrolleri paylaştığı yapımın oyuncu kadrosunda ayrıca Evliya Aykan, Tuba Ünsal, Baki Davrak, Erol Babaoğlu, Kubilay Çamlıdağ, Mine Çayıroğlu, Hakan Salınmış, Barış Hacıhan, Gürhan Altundaşar, Deniz Barut ve Hasibe Eren yer alıyor.
2015 yılında açılan Platform yarışmasında bugüne kadar Türkiye’den hiçbir film yer almadı. Bu nedenle Cinlerin Düğünü‘nün Toronto sonrasındaki festival rotası da şimdilik belirsiz. Eğer Toronto’nun prömiyer koşulları filmin başka bir yarışmalı festivalde gösterilmesini engelliyorsa Antalya ya da Adana programında yer almaması sürpriz olmayacaktır. Yine de her şey planlandığı gibi giderse, Cinlerin Düğünü‘nü yıl bitmeden Türkiye’de izleme şansına sahip olabiliriz.
Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



















