84. Akademi Ödülleri – Aday Tahminleri: Part II

84. Akademi Ödülleri – Aday Tahminleri: Part II

Tahminlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tabi bu sefer daha önemli dallar var önümüzde. Yine söyleyeyim, lütfen siz de bugünün 7 kategorisiyle ilgili tahminlerinizi bizden esirgemeyin. Buyursunlar…

Christopher Plummer, Kenneth Branagh, Albert Brooks, Nick Nolte ve Jonah Hill

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Christopher Plummer, büyük ödüller öncesi Oscar’ı kesin alacağını söyleyebildiğimiz tek oyuncuydu. Critics Choice ve Altın Küre zaferleriyle de bunu kanıtlamuş oldu. Kendisine alternatif olarak bir tek Albert Brooks‘u görsek de Brooks‘un SAG adaylığının olmaması kafa karıştırıcı bir durum. SAG ile Oscar’ın yüzde yüz örtüşme gibi bir durumu yok tabi. Hele ki adaylarda. Her sene birkaç kişi farklı oluyor. Ama yine de içimizde bir şüphe yok değil. Bu iki ismin haricinde tüm gruplardan adaylık alan Kenneth Branagh, hiç yokken bir anda üst sıralara çıkan Jonah Hill ve benim favorilerimden Nick Nolte listeyi tamamlayacak gibi.

1. Christopher Plummer, Beginners
2. Kenneth Branagh, My Week with Marilyn
3. Albert Brooks, Drive
4. Nick Nolte, Warrior
5. Jonah Hill, Moneyball

Armie Hammer en büyük desteği SAG’den aldı. Yalnız J. Edgar bir Clint Eastwood filmi ve son yıllarda Akademi’yle Eastwood‘un arası pek iyi değil. Ne Invictus, ne Changeling, ne de Gran Torino aradığını bulabildi. Gerçi oyuncularına adaylık getirdiği gerçeğini de akıldan çıkarmamak gerek. Hammer‘ın haricinde Oswalt‘in adı da sıklıkla geçiyor ama ben pek ihtimal vermiyorum. Filmi izlemedim gerçi. Çok da net bir şey söyleyemem. Sadece Oswalt bana daha “eleştirmen” tarzı geliyor. Ve tabi Max von Sydow. Bu yaşayan efsanenin bugüne kadar sadece tek bir adaylık almış olması insanı şok etse de Extremely Loud and Incredibly Close‘un düşüşüyle, Sydow da tahmin listelerinde alt sıralara düştü. Pek beklemiyorum tabi ama akılda bulundurmak lazım.

6. Armie Hammer, J. Edgar
7. Patton Oswalt, Young Adult
8. Max von Sydow, Extremely Loud and Incredibly Close

Viggo Mortensen, Altın Küre adaylığı sebebiyle burada. Uzak ihtimallerden ilki olsa da Mortensen‘ın adını dudak uçuklatan sürprizler arasına ekleyebilirsiniz. Tabi The Road ile aktörü aday etmeyen Akademi şimdi böyle bir şey yaparsa ne düşünülür bilemem. Ben Kingsley, Hugo sevgisinden ötürü burada. Ben ne filmi, ne de Kingsley‘i pek beğenmedim ama sevenleri var. Pitt kariyerinin en iyi yıllarından birini geçiriyor. İki performansıyla birden aday olabilir mi? Keşke. Ve Corey StollMidnight in Paris‘deki en iyi oyuncu. Aday olması imkansız. Sadece sırf hatırlatmak için bile tahmin listelerine eklenebilir.

9. Viggo Mortensen, A Dangerous Method
10. Ben Kingsley, Hugo
11. Brad Pitt, The Tree of Life
12. Corey Stoll, Midnight in Paris

Berenice Bejo, Jessica Chastain, Melissa McCarthy, Janet McTeer ve Octavia Spencer

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Tıpkı Plummer gibi Spencer da Altın Küre ve Critics Choice zaferleriyle şu an yarışın önde giden ismi. Kendisinin alternatifi ise Berenice Bejo diyebiliriz, ama şu saatten sonra pek de alternatiflik bir durum kalmadı. Hele Spencer, SAG’i de alırsa diğer adayları unutabilirsiniz. Jessica Chastain‘e ilk zamanlar oy bölünmesi sebebiyle bu sene hiç adaylık alamayabilir diyorduk. Ama sezon Chastain‘i The Help ile destekleme kararı aldığından beri, harika bir grafik çiziyor güzel aktris. Ve tabi bu kategorinin civcivli kısmı var bir de. Dört ve beşinci aday… Ben Melissa McCarthy, BAFTA’ya da aday olunca iyice havaya girdiğim için kendisini diğerlerine göre daha kesin görüyorum. Janet McTeer‘ı ise beşinciliğe yerleştirdim. Albert Nobbs‘u ikinci defa izledikten sonra Akademi’nin gösterişli performanslara olan zaafını da göz önüne alarak yaptım bu tahminimi. Yanılabilirim de, bilmiyorum.

1. Octavia Spencer, The Help
2. Berenice Bejo, The Artist
3. Jessica Chastain, The Help
4. Melissa McCarthy, Bridesmaids
5. Janet McTeer, Albert Nobbs

Shailene Woodley yine benim “eleştirmen” tarzı gördüklerimden. Bu yarışta kendine yer bulamayacakmış gibi geliyor bana. Filmi izledim ve Woodley‘nin aday olmasının taraftarı değilim. Ama The Descendants‘ı sevenler ve gerçekten Woodley‘nin iyi olduğunu düşünen genç aktrise aday olacak kadar oy sağlayabilirler. Yerinden edebileceği isim McTeer. Mümkün mü? Evet. Şimdi bakınca tahminlerimin SAG’in adaylarıyla aynı olduğunu fark ettim. Neyse, devam edelim. Vanessa Redgrave biliyorsunuz ki sezon başında ödülü alacağını düşündüğümüz isimdi. Ama zamanla o da yarışta formunu kaybetti. Bunda hiçbir büyük ödül grubundan destek görememesinin etkisi de büyük. Carey Mulligan ise gönlümüzdeki alternatif ama biraz zor.

6. Shailene Woodley, The Descendants
7. Vanessa Redgrave, Coriolanus
8. Carey Mulligan, Shame

Sandra Bullock ve Bryce Dallas Howard‘ı da sırf uzak ihtimaller kısmı boş kalmasın diye kondurdum buraya. Stephen Daldry‘nin bugüne kadar yönettiği kadın oyunculara hep uğurlu gelmesi Bullock‘a, The Help‘in durdurulamayan rüzgarı ise Bryce Dallas Howard‘a yardımcı olabilir. Tabi dediğim gibi, çok çok uzak ihtimaller. Sırf boş kalmasın diye yazıyorum.

9. Sandra Bullock, Extremely Loud and Incredibly Close
10. Bryce Dallas Howard, The Help

The Artist, Hugo, Moneyball, The Girl with the Dragon Tattoo ve The Descendants

EN İYİ KURGU

Kurgu, Oscar’ın En İyi Film ödülünü işaret eden bir kategori. Genelde bu dalın galipleri büyük ödülü de yanında götürüyor. Yani tahminleri yaparken yarışta ön planda olan filmleri düşünmek de yarar var. O yüzden The Artist birinci sırada. İkinci sıraya Hugo‘yu yerleştiriyorum. Filmin sevilmesinin yanı sıra Thelma Schoonmaker gibi bir efsaneyi oy verenlerin es geçeceğini zannetmiyorum. Moneyball‘u üçüncü sırama koysam da pek emin değilim, ki zaten listenin ilk iki sırası haricinde her şey olabilir. The Girl with the Dragon Tattoo‘nun hakikaten Akademi tarafından ne kadar destekleneceğini kestirememekteyim. Ama yine de filmi dördüncü sıraya iliştirmekten kendimi alamadım. Ve son olarak The Descendants diyorum ki o da aday olursa kurgusundan dolayı değil En İyi Film iddialılarından olduğu için aday olacak.

1. The Artist; Anne-Sophie Bion & Michel Hazanavicius
2. Hugo; Thelma Schoonmaker
3. Moneyball; Christopher Tellefsen
4. The Girl with the Dragon Tattoo; Angus Wall & Kirk Baxter
5. The Descendants; Kevin Tent

War Horse, ACE tarafından aday edilerek aslında bu sezon alabileceği en büyük desteği aldı. Yalnız adayların açıklandığı güne kadar Akademi’nin nasıl bir tepki vereceğini anlayamayacağız. Ben şimdilik pek yanaşmayacaklarını düşünerek filmi altıncı sıraya koyuyorum. Kurgu anlamında yukarıdaki filmlerin birkaçını sollayabilecek olan Contagion ve Akademi’deki İngiliz üyelerin desteğini alması sonucunda sürpriz skorlar elde edebilecek Tinker Tailor Soldier Spy diğer alternatiflerim.

6. War Horse; Michael Kahn
7. Contagion; Stephen Mirrione
8. Tinker Tailor Soldier Spy; Dino Jonsäter

Uzak ihtimaller olarak The Help‘i ilk sırada sayacağım. Yalnız bu ihtimalin çok da uzak olmadığını belirtmekte yarar var. Yarın yapacağım ana kategorilerdeki tahminlerimde bunu daha iyi anlayacaksanız. Senaryo ve kurgu haricinde her türlü ilgiyi hak ettiğini düşündüğüm The Tree of Life, sürekli tekrarlasam da Akademi üyelerine çok sert gelebilecek Drive ve Mayıs’dan bu yana hala ayakta olduğu düşünülürse oldukça iyi durumda olan Midnight in Paris listemin son sıralarındaki filmler.

9. The Help; Hughes Winborne
10. The Tree of Life; Hank Corwin, Jay Rabinowitz, Daniel Rezende, Bill Weber ve Mark Yoshikawa
11. Drive; Matthew Newman
12. Midnight in Paris; Alice Lepselter

The Tree of Life, Hugo, The Artist, War Horse ve Tinker Tailor Soldier Spy

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ

BAFTA her ne kadar The Tree of Life‘ı sevmediği için sinematografi dalına yerleştirmese de ben hala Emmanuel Lubezki‘yi Oscar’ı alacak kişi olarak görüyorum. Filmin atmosferine olan katkısı tartışılamaz derecede başarılı. The Tree of Life‘ı sevmeyen biri bile Lubezki‘nin hakkını vermeli diye düşünüyorum. Ve bu yıl geçen sene Roger Deakins / Wally Pfister kapışmasında olduğu gibi The Tree of Life‘a çok büyük bir alternatif de yok. Hugo şu an en yakın aday adayı. Shutter Island‘la adeta görmezden geldikleri Richardson‘ın gönlünü bu sene en azından aday ederek alacaklardır. Tabi bir de illa ki Lubezki almayacak diyorsanız Richardson‘da uzak ama en yakın seçenek. The Artist‘in de bu ikiliye katıldığını düşünüp geçelim tahminimizin en zor kısmına. Janusz Kaminski ne yazık ki Görüntü Yönetmenleri Birliği’nden (ASC) adaylık alamadı. Ki War Horse‘daki en iyi şey sinematografiydi. Yalnız Akademi’nin Spielberg sevdası bence ASC ile farklı olmalarına sebep olacak. Ve ben son olarak da diğer işlere nazaran, görüntü yönetimi açısından daha gösterişli olduğu için Tinker Tailor Soldier Spy diyorum. Yanılabilir miyim? Mümkün.

1. The Tree of Life; Emmanuel Lubezki
2. Hugo; Robert Richardson
3. The Artist; Guillaume Schiffman
4. War Horse; Janusz Kaminski
5. Tinker Tailor Soldier Spy; Hoyte Van Hoytema

The Girl with the Dragon Tattoo, ASC’ye War Horse yerine aday olan film. Kabul edelim, Fincher‘ın işini ne kadar sevdiklerine bağlı bu adaylık. Genelde hep en abartılıyı seçmek gibi bir takıntısı olan Akademi’den Cronenweth‘e adaylık çıkar mı dersiniz? Göreceğiz. Kesinlikle iddialı bir alternatif ama ben filmi çok sevmedikleri müddetçe kendisinin adaylığını göreceğimizi zannetmiyorum. Umarım aday olur, orası ayrı. Bir de Pfister‘a geçen sene gelen sürpriz (bana göre) Oscar’dan sonra Moneyball‘u da üst sıralara taşıma gereği hissettim.

6. The Girl with the Dragon Tattoo; Jeff Cronenweth
7. Moneyball; Wally Pfister

Pek de Akademi adamı olmayan Lars von Trier‘in son filmi Melancholia uzak ihtimallerimden ilki. İkincisi ödül sezonu boyunca usul usul dive çakılan Extremely Loud and Incredibly Close. Sonuncusu ise filmi sevmeme rağmen, eleştirmenlerden destek görmesini anlayamadığım Drive sinematografisi. Bir de son haftalarda adı geçmeye başlayan Midnight in Paris‘i ekleme gereği duydum. Düşününce filmin görüntü yönetmenliğinin de, yukarıdakiler kadar olmasa da, iyi olduğu kesin.

8. Melancholia; Manuel Alberto Claro
9. Extremely Loud and Incredibly Close; Chris Menges
10. Drive; Newton Thomas Sigel
11. Midnight in Paris; Darius Khondji

Hugo, The Artist, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, Tinker Tailor Soldier Spy ve The Girl with the Dragon Tattoo

EN İYİ SANAT YÖNETİMİ

Bu yılın en çok konuşulan şeylerinden biri Hugo‘daki Paris’di. Bu da Hugo‘yu şu an için sanat yönetimi dalında en iddialı aday yapıyor. The Artist‘in de sırf Dujardin‘in yaşadığı ev için bile adaylık alma durumu var. Bana göre yılın en sıkıcı ve en “söylemek istediği şeyi ağzında gereksiz yere geveleyen” filmi Tinker Tailor Soldier Spy‘dı. Lakin filmdeki sanat yönetmenliğinin ve tabi set tasarımının hakkı verilmeli. O da listemin üçüncü sırasında. Sonrasında ise biraz hayal gücüme bırakıyorum işi. Harry Potter ve The Girl with the Dragon Tattoo diyorum. Eğer dalga geçmeyecekseniz genelde bu kostüm tasarımı ve sanat yönetimi dallarına kafamda Oscar törenindeki videolarını düşünerek tamamlıyorum. Sanırım Oscar takıntılı bir rahatsızım.

1. Hugo; Dante Ferretti ve Francesca Lo Schiavo
2. The Artist; Laurence Bennett, Austin Buchinsky ve Robert Gould
3. Tinker Tailor Soldier Spy; Maria Djurkovic, Tom Brown ve Zuzsa Kismarty-Lechner
4. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II; Stuart Craig ve Stephenie McMillan
5. The Girl with the Dragon Tattoo; Donald Graham Burt ve K.C. Fox

The Help‘in Akademi tarafından çok sevileceğine şüphemiz yok. Ama ben sanat yönetimi adaylığını pek göremiyorum. O yüzden alternatiflerime koydum, ilk beşe koymak yerine. ADG tarafından görmezden gelinen War Horse ve yılın en iyi setine sahip olan film The Tree of Life‘ın da sürpriz yapma olasılığı var. Bir de Anonymous‘ı ekledim, ama pek emin değilim. Filmi henüz izlemediğim için net bir şey de söyleyemiyorum.

6. The Help; Mark Ricker ve Rena DeAngelo
7. War Horse; Rick Carter ve Lee Sandales
8. The Tree of Life; Jack Fisk ve Jeanette Scott
9. Anonymous; Sebastian T. Krawinkel ve Simon-Julien Boucherie

Captain America: The First Avenger sanat yönetmenlerinden adaylık alan filmler arasında. Aynı şekilde Extremely Loud and Incredibly Close da öyle. Burada aday olamayan ama aslında ADG öncesi Oscar tahminlerimizin üst sıralarında yer alan film ise Jane Eyre. Bu kalabalıkta kendilerine yer bulmaları zor olabilir. Yalnız özellikle Jane Eyre‘a dikkat edin derim.

10. Jane Eyre; Will Hughes-Jones ve Tina Jones
11. Captain America: The First Avenger; Rick Heinrichs ve John Bush
12. Extremely Loud and Incredibly Close; K.K. Barrett ve George DeTitta Jr.

Jane Eyre, The Artist, The Help, Hugo ve My Week with Marilyn

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI

Akademi’nin ne yazık ki kostüm tasarımı dalında çağdaş filmleri görmezden gelerek sürekli dönem filmlerine yönelme gibi bir huyu var. Sanki koca sene boyunca yapılan tek kostümler dönem filmlerine aitmiş gibi. Hatta zannediyorum evvelki sene Sandy Powell bu sorunu Akademi sahnesinde de dile getirmişti. Bu sene kimler aday olur derseniz… Jane Eyre ve The Artist şu an hem adaylık hem de ödül için en önde olan filmler. İkisinin de tasarımcıları çok yıldız isimler değil. Ama hemen onların altında Sandy Powell var ki bence ismi bile bu listeye adının girmesine yardımcı olacaktır. Sanat yönetimi dalında da belirttiğim “Oscar törenindeki videoları düşünme” mevzusuyla The Help ve My Week with Marilyn‘in listeyi tamamlayacağına inanıyorum. My week with Marilyn‘in işi biraz zor olsa da (Ne yazık ki Kostüm Tasarımcıları Birliği’nden adaylık alamadı.) bence Akademi filmi es geçmeyecektir.

1. Jane Eyre; Michael O’Connor
2. The Artist; Mark Bridges
3. Hugo; Sandy Powell
4. The Help; Sharen Davis
5. My Week with Marilyn; Ben Smithard

W.E. çok kötü bir film olmasına rağmen kostümleriyle konuşuluyor. Akademi özellikle filmleri genel olarak değerlendirmeyi sevmiyor teknik dallarda. Norbit‘in makyaj adaylığını bile görebilirsiniz yakın tarihte. Yani W.E. sürpriz yapabilir. Yine meslek birlikleri tarafından dışlandığı için ilk beşe yerleştirmediğim War Horse alternatiflerden bir diğeri. Anonymous “dönem filmi” konenjanından sızabilir. Yalnız bu sene kostüm tasarımı dalı çok kalabalık, o yüzden kendine yer bulması olanaksız gibi. Bir de Tinker Tailor Soldier Spy var ki bence sürpriz olasılığı çok da düşük denemez.

6. W.E.; Arianne Phillips
7. War Horse; Joanna Johnston
8. Tinker Tailor Soldier Spy; Jacqueline Durran
9. Anonymous; Lisy Christl

Benim kostümlerini çok beğendiğim ama bir türlü hak ettiği desteği alamayan A Dangerous Method, çok çok uzak ihtimallerde zirveyi zorlayabilecek J. Edgar ve dönem filmleri arasından sıyrılması zor gözükse de The Girl with the Dragon Tattoo bu yılki kostüm tasarımı tahminlerimde son sıralarda.

10. A Dangerous Method; Denise Cronenberg
11. J. Edgar; Deborah Hopper
12. The Girl with the Dragon Tattoo; Trish Summerville

EN İYİ ANİMASYON

Bu sene uzun zamandır olmadığı kadar zayıf bir yıl geçirdik animasyonlar açısından. Son yıllarda Up, Wall-E, Toy Story 3 gibi birbirinden başarılı örneklerini gördüğümüz için hüsrana uğramadık değil. Akademi’nin finalistlerinin yarısından fazlasını izlemiş biri olarak sönük bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Rango şu an için favori. Aynı zamanda izleyicinin de seçimi. The Adventures of Tintin her ne kadar Steven Spielberg yapımı olsa da aldığı “ruhsuz” yorumları sebebiyle epey oy kaybedeceğe benziyor. Ayrıca CGI ile çekilmiş olmasından dolayı bir diskalifiye olma ihtimali de vardı ama sanıyorum The Smurfs haricinde hiçbir animasyon diskalifiye edilmedi. Puss in Boots ve Arthur Christmas yılın iyi eleştiriler alan diğer animasyonları. Beşinci sıra için ise ben ilginç bir seçim yaparak Chico & Rita diyeceğim. Eğer Chico & Rita aday olmasa bile beşinciliğin pek tahmin edilmeyen bir filme gideceğine inanmaktayım.

1. Rango
2. The Adventures of Tintin
3. Puss in Boots
4. Arthur Christmas
5. Chico & Rita

Yukarıda da söylediğim gibi beşincilik için alternatiflerden değil uzak ihtimallerden birini seçmek gerek. Yani şimdi sayacağım animasyonlar daha çok ilk dörde alternatif filmler. Cars 2, Kung Fu Panda 2, Happy Feet Two gibi daha önce bu dala aday olmuş animasyonların devam filmleri ya da Rio – Winnie the Pooh ikilisinden biri ilk dörde sızabilir.

6. Cars 2
7. Kung Fu Panda 2
8. Rio
9. Winnie the Pooh
10. Happy Feet Two

Uzak ihtimallerden ise en çok A Cat in Paris, Wrinkles ve Alois Nebel‘a dikkat çekmek istiyorum. Chico & Rita‘yı yerleştirdiğim beşinci sırada bu animasyonlardan herhangi birini görebiliriz. Hala The Secret of Kells sürprizini unutabilmiş değilim. Malum o da hiç beklenmedik bir şekilde animasyon dalına aday olmuştu.

11. Gnomeo & Juliet
12. A Cat in Paris
13. Wrinkles
14. Alois Nebel
15. Mars Needs Moms
16. Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
17. Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked

Yarın: Film, yönetmen, erkek oyuncu, kadın oyuncu, uyarlama senaryo, özgün senaryo, yabancı film

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

12 Yorum

  1. onur

    The Descendants’ı izlemeden film hakkında nasıl eleştiri yazabildin pek anlayamadım açıkçası?Neyse ben tahminlerimi yazayım.

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
    -Christopher Plummer, Beginners
    -Albert Brooks, Drive
    -Kenneth Branagh, My Week with Marilyn
    -Jonah Hill, Moneyball
    -Nick Nolte, Warrior

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
    -Octavia Spencer, The Help
    -Jessica Chastain, The Help
    -Shailne Woodley, The Descendants
    -Berenice Bejo, The Artist
    -Janet McTeer, Albert Nobbs

    En İyi Kurgu
    -The Artist
    -The Girl with The Dragon Tattoo
    -Moneyball
    -Hugo
    -The Descendants

    En İyi Görüntü Yönetmeni
    -The Tree of Life
    -Hugo
    -War Horse
    -The Artist
    -Tinker Tailor Soldier Spy

    En İyi Sanat Yönetmeni
    -Hugo
    -The Artist
    -War Horse
    -The Tree of Life
    -Harry Potter and the Deathly Hallows:Part 2

    En İyi Kostüm
    -Jane Eyre
    -Hugo
    -The Artist
    -W.E
    -My Week with Marilyn

    En İyi Animasyon
    -Rango
    -The Adventures of Tintin
    -Puss in Boots
    -Arthur Christmas
    -Rio

    Yanıt
    1. onur

      Ama yardımcı kadın oyuncu tahminlerinizin ikinci paragrafında Descendants’ı izlemediğim için Shailene Woodley hakkında çok yorum yapamayacağım yazmışsın.

      Yanıt
    2. Umur Çağın Taş

      Hemen açıklıyorum. Tahminlerimi birkaç gün öncesinden yazıp kaydetmiştim ve The Descendants’ı tahmin yazısını yazdıktan sonra izledim. O yüzden böyle bir problem olmuş. Hemen düzelttim.

      Yanıt
  2. ataslan19

    maalesef haklısın plummer su an en garanti oscar sahibi gibi duruyor. nick nolte ya da jonah hill in bu ödülü almasını çok isterim. bence bu daldaki ilk 5 in aynen oscarda da çıkar belki nick nolte nin yerine oswalt aday olabilir.

    octavia da şimdiden oscarını koyacağı yeri ayarlama telaşına düşmüştür. oklar onu gösteriyor. ama bi jessica chastain ya da melissa mccarthy süprizi ne güzel olur. bejo ya gelince kendisi en iyi kadın oyuncuya aday olmalı diye düşünüyorum. onun yerine de woodley i koyardım elimde olsaydı.

    Bu yıl kurgu oscarını the artist in alması en doğalı the descendants en iyi film ödülünü alamayacağı için bu kategoride de aday olmaz ki olmasını gerektirecek bir kurgusu yok onun yerine war horse getirerek bu beşi kuruyorum.

    tree of life ın belki de adaylık alacağı tek dal görüntü yönetmenliği ve bu dalın favorisi de onu hugo zorlar bu ikisi haricinde war horse ve the artist son olasılıklar. 5 adaylığı doldurmak için the girl with dragon tattoo ya da tinker toilar soldier spy iddaalı olamayacakları bir adaylık alabilirler.

    sanat yönetiminde 3 aday kesin gibi the artist hugo ve harry potter kostüm tasarımında da bu üç adaydan harry potterın yerine the help gelir bu iki kategoride war horse sürpriz adaylıklar alabilir ki war horse bence geçen yılın true grit filmi gibi tahmin edilenden çok adaylık alıp ödül alamayacağı filmi olacak. yine bu iki kategoriye sürpriz aday olarak j. edgar gelebilir…

    animasyona gelince iki aday arasında geçecek gönüller rangodan yana olsa da the adventures of tintin şimdilik yarım tık daha önde gibi bu ikilinin haricinde arthur christmas kesin aday olur. puss in boots ve kung fu panda 2 ile 5 adaylık tamamlanır gibilerinden düşünüyorum…

    Yanıt
  3. Erşah

    Şu İngilizce’den yardımcı erkek çevirisini hiç sevmiyorum. I flight to … çevirisi gibi saçma.

    En iyi Yardımcı Rolde Erkek: Christopher Plummer. Belki Albert Brooks.

    En iyi Yardımcı Rolde Kadın: Octavia Spencer. Gönül ister ki Berenice Bero.

    En iyi Kurgu: The Artist, Hugo ve The Girl With The Dragon Tattoo arasında. Ödül The Artist’e gidecek.

    En iyi Sinematografi: War Horse ve The Tree of Life arasında. İkisi de muhteşem, onun için tercihim yok.

    En iyi Sanat Yönetimi: Hugo ve Harry Potter arasında. Ödül Hugo’ya gidecek.

    En iyi Kostüm Tasarımı: Bir fikrim yok. Gönül ister ki Hugo alsın.

    En iyi Animasyon: Tintin ve Rango arasında. Ödül Tintin’e gidecek. (Rango’da CGI ile çekildi.)

    Yanıt
  4. TigerBlood

    Corey Stoll’u aday olarak görsek ne güzel olurdu.

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

    Christopher Plummer, Beginners – alır –
    Albert Brooks, Drive
    Nick Nolte, Warrior
    Jonah Hill, Moneyball
    …………………………….

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

    Octavia Spencer, The Help – alır –
    Berenice Bejo, The Artist
    Jessica Chastain, The Help
    Melissa McCarthy, Bridesmaid
    ……………………………………….

    En İyi Kurgu

    The Artist
    The Girl with the Dragon Tattoo – alabilir,almalı -Ya da The Artist alacak –
    The Descandants
    Moneyball
    Hugo

    En İyi Görüntü Yönetimi

    The Tree of Life
    Hugo – % 50 –
    The Artist – % 50 –
    War Horse
    The Girl with the Dragon Tattoo

    En İyi Sanat Yönetimi

    Tinker Tailor Soldier Spy – alır –
    Hugo
    The Artist
    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
    The Girl with the Dragon Tattoo

    En İyi Kostüm Tasarımı

    Hugo
    Jane Eyre
    My Week with Marilyn
    The Artist
    The Help

    En İyi Animasyon

    Rango’nun alması gerek
    ……………………………..

    Yanıt
  5. Emel

    Yardımcı erkek oyuncuda favorim A. Brooks ama ödül alması imkansıza doğru gidiyor 🙁 Adaylarım;
    Albert Brooks, Drive
    Christopher Plummer, Beginners
    Nick Nolte, Warrior
    Jonah Hill, Moneyball
    Corey Stoll, Midnight in Paris

    Yardımcı kadın oyuncu olarak J. Chastain ın almasının daha doğru olacağına inanıyorum, The Help filminin en iyisiydi bence…Adaylarım;
    Jessica Chastain, The Help
    Octavia Spencer, The Help
    Melissa McCarthy, Bridesmaids
    Berenice Bejo, The Artist
    Anjelica Huston, 50/50

    Kurgu adaylarım;
    The Girl with the Dragon Tattoo
    The Artist
    Hugo
    Moneyball
    Drive

    Görüntü yönetmeni kategorisi bence bu sene en zorlayıcı kısımlardan…Çünkü bir çok filmin görüntü yönetmenliği üst düzeyde…Adaylarım;
    Hugo
    War Horse
    The Tree of Life
    The Artist
    The Girl with the Dragon Tattoo

    Sanat yönetmeni adaylarım;
    Hugo
    The Girl with the Dragon Tattoo
    The Artist
    Tinker Tailor Soldier Spy
    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II

    Kostüm tasarım adaylarım;
    Jane Eyre
    The Artist
    Hugo
    The Help
    A Dangerous Method

    Bu sene animasyonlarda beni etkileyen bir film olmadı..Belki Rango…Adaylarım;
    Rango
    The Adventures of Tintin
    Puss in Boots
    Arthur Christmas
    Winnie the Pooh

    Yanıt
  6. muge dortok

    Yardımcı Erkek Oyuncu: Favorim Christopher Plummer olmak üzere
    – Albert Brooks , Drive
    -Nick Nolte, Warrior
    -Jonah Hill, Moneyball
    -Corey Stoll, Midnight in Paris

    Yardımcı Kadın Oyuncu: Favorim Jessica Chastain olmak üzere
    -Octavia Spencer, The Help
    -Melissa McCarthy, Bridesmaids
    -Berenice Bejo, The Artist
    -Anjelica Huston, 50/50

    Kurgu: Favorim The Artist olmak üzere
    -The Girl With The Dragon Tattoo
    -Hugo
    -Moneyball
    -Drive

    Görüntü Yönetimi: Favorim The Tree of Life olmak üzere
    -Hugo
    -War Horse
    -The Artist
    -The Girl With The dragon Tattoo

    Sanat Yönetimi: Favorim Hugo olmak üzere
    – The Girl With The Dragon Tattoo
    – The Artist
    – Harry Potter and the Deathly Hollows Part 2
    – Tinker Tailor Soilder Spy

    Kostüm: Favorim The Artist olmak üzere
    – Jane Eyre
    – Hugo
    – The Help
    – A Dangerous Method

    Animasyon: Favorim Rango olmak üzere
    – The Adventures of Tintin
    – Puss In Boots
    – Arthur Christmas
    – Winnie the Pooh

    Anjelica Huston, 50/50

    Yanıt
  7. mert

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
    -*Christopher Plummer, Beginners
    -Albert Brooks, Drive
    -Kenneth Branagh, My Week with Marilyn

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
    -*Berenice Bejo, The Artist
    Octavia Spencer, The Help
    -Jessica Chastain, The Help

    En İyi Kurgu:
    -*The Artist
    -The Girl with The Dragon Tattoo
    -The Descendants

    En İyi Görüntü Yönetmeni:
    -*The Tree of Life
    -Hugo
    -War Horse

    En İyi Sanat Yönetmeni:
    -*Hugo
    -The Artist
    -Harry Potter and the Deathly Hallows:Part 2

    En İyi Kostüm:
    -*Jane Eyre
    -Hugo
    -The Artist

    En İyi Animasyon:
    -*Rango
    -The Adventures of Tintin
    -Rio

    Yanıt

Yorum yazın...