The Good Fight (1. Sezon)

The Good Fight (1. Sezon)

Yaratıcılar: Robert & Michelle King, Phil Alden Robinson | Oyuncular: Christine Baranski, Rose Leslie, Erica Tazel, Sarah Steele, Cush Jumbo, Delroy Lindo, Justin Bartha, Paul Guilfoyle, Bernadette Peters, Gary Cole, Zach Grenier, Jerry Adler, Carrie Preston, Michael Boatman, Heléne Yorke, Chalia La Tour, Nyambi Nyambi | 50 dakika | CBS & CBS All Access

| B |


CBS’in yedi yıl boyunca Hillary Clinton’ın kariyerine selam çakan dizisi The Good Wife, 21. yüzyılda dandiklikte sınır tanımayan network dramalarına uzun yayın hayatında yılda 22 bölüme çıkarak efektif üretkenlik ve form sahibi olma dersi verdi. Kanalın Dallas ve Murder She Wrote yıllarından beri yakaladığı bu ilk majör başarısını daimî bir tesise dönüştürerek kurdukları yeni platformu da tanıtmak amacıyla kullanmasını mantıksız bulmuyorum. Ama yapısal gelişme sürecinde The Good Wife’ı The Good Wife yapan pek çok faktörün izleri savurganca silinmiş, yerini çağdaş toplumlarda aşırı muhafazakar politikanın yükselmesiyle sorun olarak nüks eden başlıkların dağınık karışımı kalmış. Tamamı siyahî firma, azınlıklara ikinci sınıf vatandaş gibi davranan beyaz üstüncüler, Trump iğnelemesi, finans engizisyonunun üst tabakadaki yansıması, Alicia Florrick’in skandallı hayatını mumla aratan mini kepazelik, tabii ki de LGBTQ izleyicinin ekmeğini de yağlayan lezbiyen ana karakter ve niceleri… The Good Fight, sosyal medyanın sayısını artırdığı hassasiyet katsayısı düşük, sonuç odaklı bilinçli kalabalığın yeni kalesi. Üstelik bu pozisyona öncülünün devrim niteliğindeki eylemlerine emsal tek bir etki yaratmadan gelmeye çabalıyor. Sanıyorum beni bu 10 epizotluk ilk sezonda pilot bölüm haricinde tek bir şey etkilemedi. Ne yeni karakterlerin gidenlerin yerini doldurabileceğine inancım var, ne de kalanların dişe dokunur bir hikayeyle buluşabileceğine. Dolayısıyla pek sevdiğim bir franchise‘ın (ben severken franchise değildi tabii) Hollywood mantığıyla sakız gibi uzatılmış, düşük kalite bir versiyonu olduğunu düşünmeden edemiyorum. Sahte hassasiyetleri ve farkındalıkları demlenene kadar görüşmeyelim.
MVP: Cush Jumbo

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...