Keyfî Drag Race Tekrarı: Bitmeyen Sezon

Keyfî Drag Race Tekrarı: Bitmeyen Sezon

Zaddylerim, twinklerim, bearlarım, cublarım, toplarım, bottomlarım… Bir Keyfî Drag Race Tekrarı bölümüne daha hoşgeldiniz! Cumartesi’den Pazar’a terfi eden geleneksel toplaşmamızda günün konusu RPDR’ın elenen yarışmacılara geri dönme hakkı tanıyan lip sync turnuvası. Biliyorsunuz, en son Manila ve Monét, Lady Bunny’i gömerken zirveyi görmüş ve ardından çıktıkları mücadelede sütyenlerine Valentina’nın adının yazdığı ruju yerleştirmişti. RuPaul ve prodüksiyon bu karardan memnun olmayacak ki, hayır efendim siz dokunulmazsınız, kalanlar da yolladıklarımızla yarışta kalmak için yeni bir mücadele verecek dedi. Epeyce zorlama, ama iyi reality TV sunma amacıyla yola çıkılmış twistler zinciri yani. Valentina’nın elenmemesi için özellikle All Stars kurallarına dur denmesi de kasıtlı mı yoksa hepsi trikotajla hiçbir alakası olmamasına rağmen ağlarını ören kaderin oyunu mu, asla öğrenemeyeceğiz. Çenemiz komplo teorileri üretmeye yarıyor anca.

Prodüksiyon elinin değdiği çok belli olan bu özel bölümde yarışmacı sayısu değil düşmek ya da sabit kalmak, altı bölüm sonrasında tekrardan 7’ye ulaşır iken tatsız dramalarla da muhattap olmak zorunda kaldık. Trinity’nin Gia’yla verdiği heyecan kaynaklı tartışmadan, Latrice’in Jinkx Monsoon üretimi Delusion parfümünün sponsorluğundaki Monique gazından ve Farrah ile Valentina arasındaki bir yere varmayan, asla da varmayacak çekişmeden biraz olsun zevk aldınız mı? Hani tamam bölüm lip sync içindi de ben daha çok kızlara senaryolar verilmiş, onlar gece çalışmış ve sonrasında da doğaçlama katkısıyla roller oynanmış gibi hissettim. Bu savaştan kârlı çıkan tabii yine bizleriz. Neden? All Stars serilerine doyamadığımız için 8 bölümde biter dediğimiz bu instalasyon eğer yine Top 4 ile final yapılacak ve teker teker elenecekse birileri, minimum dört bölüm daha devam edecek belli ki. E o zaman yay for Shea!

Bugüne kadarki dört All Stars içerisinde hakkaniyetli bir eleme sırasına sahip olduğu için kimsenin geri gelmesini arzu etmediğimiz turnuvayı genel olarak lip sync performansları üzerinden değerlendirmeyi seçtim ben, bilmiyorum siz ne diyorsunuz. Şimdi… Trinity the Tuck’ın artık elini attığı her alanda ondan daha iyisini yapan bir queen olduğuna inanmaya başladım. Stand-up’ta sıfır. Doğaçlama gerektiren oyunculuk bölümlerinde ya tutarsa… Kostümleri kusursuz ama heyecan vermiyor. Lip sync’i ise kelli felli kötü, şunu artık kabul edelim. Charlie Hides’ın karşısında tavuk gibi çırpındı, Peppermint tarafından resmen ezildi ve bence Jasmine Masters’la girdiği mücadele sonunda da duble eliminasyon ile evinin yolunu tutmalıydı. O yüzden sayın ahali, düşen takke ve görünen keli hesaba katarak Trinity’i desteklediğim queenler listesinden aşağı sıralara yolluyorum artık. Sezonu kazanırsa meh diyerek kendimi bu hafta duyurulacak yeni kızların kucağına atacağım.

Valentina ve Farrah’nın savaşı da göz kanatmaya epey yakın bir mesafede seyretti açıkçası. Farrah’nın manşetlerinde paradan başka hiçbir şey yok. Onu enerjisi düşerken, bir şeyleri beceremez, ağlarken izlemek bana garip bir şekilde iyi geliyor. Ama icra ettikleri sanat dilinin olmazsa olmazı lip syncler ve Farrah’nın bu konudaki yeteneksizliği inkar edilemeyecek kadar büyük. Aynısı bir nebze Valentina için de geçerli. Variety Show’da sözlerini bildiği kendi şarkısıyla izlerken karizmasına hayran olmuştum. Fakat sözde Greedy intikamını aldığı Into You performansı ve bu bölümdeki sıradan figürlerle dolu Kitty Girl yırtınmalarına geçer not vermek imkansız. Neyse ki ondan çok daha kötü gözüken Trinity’den sonra sahne aldı da biraz görmezden gelebildik sıkıcılığını. Bu arada Trinity’e geri döneceğim, çünkü söylemeyi unuttum… Eğer kıyafetinizle bir ifşa yapacağınızın haberini ayan beyan veriyorsanız, o ifşanın bir değeri olmuyor. Sen Sasha da değilsin, Peppermint de değilsin Trinity. Now sashay away. Öhöm.

Evet yeteri kadar adam dövdük, biraz sevdiklerimize gelelim. Ben RuPaulcuğumun yerinde olsam Latrice’i yarışmaya geri alır, Monique’i evine yollar, ve hem Gia, hem de Naomi’yi yarışmada tutardım. İlk iki lip sync’in rezaletinden sonra bu dörtlü ilaç gibi geldi. Özellikle kurgu odası tarafından oy birliğiyle figüran muamelesi gösterilen Naomi Smalls’un tüm spot ışıklarını çalmış olması, bölüm yayınlandığından beri programın hayranları tarafından konuşulan tek queen olması beni epey keyiflendiriyor. SHE DID THAT. Ve kamera çok göstermese de ben Gia’nın da ona iyi bir karşılık verdiğini düşünüyorum. Özellikle bölümü ikinci izleyişimde (evet her bölümü en az 2 kere izliyorum, NE VAR?) yarışın berabere sonlandığına daha bir inandım.

Monique – Latrice cephesiyle ilgili çıkan çatlak seslere de pek bir şey diyemeyeceğim. Ben çok keyif aldım açıkçası bu ikiliyi izlerken. Evet, Latrice’in yaptığı, giydiği her şey özellikle genç nesile çok geleneksel ve demode geliyor. Ama o LATRICE MOTHERFUCKIN’ ROYALE yahu. Yani nasıl sevmeyebiliyorsunuz benim koca bebeğimi, anlamıyorum. Kaldı ki RuPaul’un açık ara en iyi şarkısı, “Sissy That Walk” eşliğinde dans ettiler. Benim özgürleşmemin marşı gibi bu parça. Ne yaparsam yapayım, yer aldığı konteksti umursamaksızın havaya giriyorum. Monique’in 32 parçalık ifşasını da iyi ki göstermedi kamera. Gördüğümüz kadarı bile umutsuzdu çünkü. Yüksek enerjiyle şarkıya eşlik ettiği ilk kısımdan çok daha fazla zevk aldığımı da ekleyeyim.

Evet sevgili RPDR severler, zannediyorum All Stars 4’ün ikinci yarısına girdik artık. Desteklediğim takımları Manila ve Valentina’yla sınırlıyorum. Hiç olmadı Naomi Smalls kazansın diyerek ikizlerlikte çığır açmak istiyorum izninizle. Ama sonuç ne olursa olsun, sezon biraz değerlenmeye, keyifli bir şeye dönüşmeye başladı gözümde. En azından Kennedy Davenport’un homurtusunu, Shangela’nın 10 bölüm üst üste aynı karakterle alakasız görevler kazandığını, BenDeLaCreme’in antipatikliğini görmedik. Ekip sevilip kucaklanacak kızlarla dolu. Kalan sağlara da ısındım gibi. Monét ve Monique bile batmıyor artık gözüme. Hadi gelsin bakalım tüm zamanların en çok para harcanan görevi olduğu iddia edilmiş yeni bölüm, hazırım!

Keyfî Drag Race Tekrarı – Untucked

  • Ru’nun saçı ve makyajı çok iyi değil miydi bu hafta? Raven ve Delta işi çözmüş, belli.
  • Ru ile Michelle Visage’ın podcast’inde All Stars 4’ü çektikleri aralıkta RuPaul’un çok fazla Red Bull içtiği ve kafein patlaması yaşadığından bahsediliyordu. Sanıyorum o bölüm, bu bölümdü. Enerjisi öyle fazlaydı ki izlerken ekrandan kaçtım.
  • Jasmine’in umursamazlığı beni çok eğlendiriyor. Sadece onun yer aldığı, 20 bölümlük özel bir sezon izlemek istiyorum. RuPaul görev versin ve Jasmine minimumuyla mücadele etsin. Her bölümde de elenip geri gelsin falan… Şahane fikir vallahi . Duy sesimi VH1!
  • Bugüne kadar verilen bütün spoilerlar doğru çıktı. Yani şimdi… Neyse, sizin de keyfinizi bozmayayım.
  • Trinity’e boot’tan daha kötü olan Kim Chi üretimi şeyi vermek istiyorum: Scoot.

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Manila Luzon, Valentina
⭐⭐⭐Naomi Smalls, Trinity the Tuck, Latrice Royale
⭐⭐: Gia Gunn, Monét X Change, Monique Heart, Farrah Moan
: Jasmine Masters

Bu tabloyu da böyle bölüm bölüm kendime göre renklendireceğim:

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8
Manila Luzon SAFE SAFE SAFE TOP2 TOP2 SAFE    
Monét X Change BTM2 TOP2 BTM2 BTM2 TOP2 SAFE    
Monique Heart LOW LOW HIGH SAFE HIGH SAFE    
Naomi Smalls HIGH SAFE TOP2 SAFE BTM3 TOP2    
Trinity the Tuck SAFE SAFE TOP2 SAFE BTM3 BTM3    
Valentina TOP2 TOP2 LOW TOP2 BTM3 SAFE    
Latrice Royale TOP2 HIGH SAFE BTM2   TOP2    
Gia Gunn SAFE BTM2 BTM2     HIGH    
Farrah Moan SAFE BTM2       BTM3    
Jasmine Masters BTM2         BTM3    

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...